האופציות על הדולר משקפות לו היחלשות של 0.7% ל-3.595 שקלים

כלכלני אגוד: מקבץ הרעשים שפוקדים את מערכת הפיננסים בארה"ב עדיין לא חלפו ומחכים לנו בהמשך הדרך רעשים נוספים ; מעדיפים להתרחק כעת מתחום הנדל"ן, הן המקומי והן בארה"ב, תחת ההנחה כי הדרך עדיין ארוכה לתחתית

"היום, כבכל יום ראשון, לא מתקיים מסחר בין בנקאי במט"ח. האופציות על הדולר משקפות לו היחלשות של 0.7% לרמה של 3.595 שקלים, בפתיחת שבוע המסחר. שערו היציג של הדולר נקבע ביום שישי האחרון על 3.621 שקלים, מאחר שהשיל כ-0.11% מערכו.

"הירידות שהתרחשו בשבוע החולף בשוקי המניות, למרות הירידות במחירי הנפט, ממשיכות להמחיש ולשקף את הערכותינו על העמקת ההאטה הכלכלית העולמית. אנו מעריכים כי מקבץ הרעשים שפוקדים את מערכת הפיננסים בארה"ב עדיין לא חלפו ומחכים לנו בהמשך הדרך רעשים נוספים. לכן אנו מעדיפים להתמקד בסקטורים דפנסיביים, הן בשוק המקומי והן בפרוטפוליו ההשקעות הכללי, כגון מוצרי צריכה בסיסיים, בריאות וטלקומוניקציה". כך כותבים כלכלני בנק אגוד בסקירתם השבועית.

מנגד, מעדיפים הכלכלנים להתרחק כעת מתחום הנדל"ן, הן המקומי והן בארה"ב, תחת ההנחה כי הדרך עדיין ארוכה לתחתית. בנוסף, בהמשך לנאמר קודם, מעדיפים להתרחק גם מתחום הפיננסים.

באשר לאפיק השקלי, מעדיפים באגוד לרכז את האחזקה באפיק זה בטווח ה 6-8 שנים, כאשר בשאר הטווחים יש עדיפות לאפיק הצמוד. ללקוחות המעוניינים לקחת סיכון גבוה יותר, ניתן להשקיע באחוזים בודדים בתיק באג"ח שקלי ארוך, תוך צפייה לירידת תשואות עקב האטה הצפויה בשוק בישראל.

כלכלני אגוד מציינים כי הציפיות האינפלציוניות המגולמות בשוק עלו מעט לעומת השבוע הקודם ועומדות כעת על 2.63%.

לבסוף, לגבי שוק המט"ח שער דולר-שקל צפוי לנוע השבוע בין רמת ה-3.54 שקלים לדולר לרמת 3.66 שקלים לדולר. שבירת רמת ה-3.66 תוביל את הדולר לעבר רמת 3.7 שקלים. נקודת התנגדות קרובה שוכנת ברמת 3.594 וב-3.64 שקלים לדולר ונקודת תמיכה נמצאת ב-3.54 שקלים לדולר.

[לאתר המט"ח]