המפולת בוול סטריט נמשכת; הנאסד"ק ירד כ-5%; מניית מורגן סטנלי צנחה ב-24.2%, גולדמן איבד מערכו 13.9%

AIG צללה 44.2% ;טאואר ירדה 14.8% ; ג'קדה עלתה ב-3.3% ; מריל לינץ' ירדה ב-12% ; סיטיגרופ ירדה ב-11.1%, סנדיסק זינקה ב-39.4% ; פרשנות / FT: הגרוע ביותר עוד לא מאחורינו ; פרשנות / FT: סוף הקפיטליזם האמריקני

המסחר בוול סטריט ננעל היום בירידות שערים חדות כשמגזר הפיננסים ממשיך למשוך אש כשחברות רבות בוול סטריט רשמו היום הפסדים דו ספרתיים של מעל ל-10%. עיקר הדאגה בוול סטריט היא מקריסה נוספת של בנק השקעות נוסף גרם לירידות תלולות במניות מורגן סטנלי וגולדמן זאקס. שלושת המדדים המובילים ירדו בשיעור של יותר מ-4% כשמדד הנאסד"ק איבד מערכו כמעט 5%.

מוקדם יותר פורסמו נתוני מאקרו שהציגו עלייה בגירעון הבנק המרכזי האמריקני ל-183.1 מיליארד דולר וירידה משמעותית מתחת לקונצנזוס האנליסטים בהזמנות ובהתחלות בנייה לחודש אוגוסט המבטאות את המשך היחלשותו של מגזר הנדל"ן בארה"ב בעקבות משבר האשראי.

הרשות לניירות ערך בארה"ב (ה-SEC) החמירה את התנאים והבטחונות שצריכים לספק לה משקיעים בכדי לבצע עסקאות מכירה של מניות בחסר, הנקראות גם עסקאות שורט. ה-SEC הבהיר כי תהיה לו אפס סובלנות למשקיעים שאין ביכולתם להחזיר חוב שנוצר להם בעקבות מכירה בחסר.

ההגבלה על עסקאות השורט פוגעת בעסקיהם של בנקי ההשקעות שנותרו בוול סטריט, ומספקת סיבה נוספת לירידות במניות שלהם.

דו"ח המלאים שפורסם ב-17:15 (שעון ישראל) הציג ירידה משמעותית נוספת במלאים ששלחה את הנפט לעליות.

ה'פדרל ריזרב', הודיע אמש לאחר סיום המסחר בוול סטריט, כי יבוא לעזרתה של חברת הביטוח הגדולה בעולם AIG. ה'פד' הודיע כי הוא מזרים 85 מיליארד דולר, כ"הלוואת חירום" לחברה, בכדי להציל אותה מהמצוקה אליה נקלעה.

ה'פד' אמר בהודעה כי נפילה של חברת הביטוח יפגע במגזר הפיננסי, שכבר ספג לאחרונה פגיעות רבות, וכן בכלכלה, והוא נחוש בדעתו לסייע להם.

נציין עוד כי אמש החליט הבנק הבריטי, ברקליס, לרכוש חלק מנכסי ליהמן ברדרס, תמורת 2 מיליארד דולר. על-פי הדיווח של הפייננשל טיימס עולה כי הבנק הבריטי היה במגעים לרכישת חטיבת הברוקרים-דילרים של ליהמן, במטרה להגדיל את פעילות ני"ע של ברקליס בארה"ב.

מדד הדאו ג'ונס ירד ב-4.06% ל-10,609 נקודות, מדד ה-S&P 500 ירד ב-4.71% ל-1,156 נקודות ומדד הנאסד"ק ירד ב-4.94% ל-2,098 נקודות.

זירת המאקרו

ב-15:30 שעון ישראל פורסמו נתוני רישיונות והתחלות הבנייה לחודש אוגוסט. התחלות הבנייה ירדו לשפל של 895 אלף התחלות לעומת הקונצנזוס כי יצביע על ירידה ל-950 אלף בלבד. בחודש יולי עמד מספר התחלות הבניה על 965 אלף יחידות.

הבקשה לרישיונות בנייה ירדו ל-845 אלף בקשות לעומת קונצנזוס האנליסטים שצפה לירידה ל-925 אלף מ-937 אלף בחודש יולי.

באותה שעה פורסם החשבון השוטף של ארה"ב ברבעון השני רשם עלייה בגירעון ל-183.1 מיליארד דולר מ-180 ברבעון הקודם.

החוזים העתידיים על הנפט נסחרים בעליות. לאחר שסוכנות האנרגיה של ארה"ב דיווחה ב-17:35 (שעון ישראל) על ירידה של 6.3 מיליארד חביות נפט - יותר מהתחזיות לירידה של 3.5 מיליון חביות נפט גולמי. עם זאת, מלאי הבנזין הצטמצם ב-3.3 מיליון חביות ל-184.6 מיליון חביות - פחות מהתחזיות לירידה של 3.8 מיליון חביות.

בימים קשים בורחים המשקיעים להשקיע בחוף המבטחים - הזהב, שהחוזים העתידיים עליו ננעלו בעליה של כ-9% ל-850.5 דולר לאונקייה

מניות בכותרות

מורגן סטנלי אמור היה לדווח היום אך הקדים את פרסום הדו"חות ב-12 שעות והציג אמש את דוחותיו לרבעון הפיסקלי השלישי כדי להרגיע את המשקיעים. הרווח ירד ב-7.6% והגיע ל-1.425 מיליארד דולר, או 1.32 דולר למניה. אנליסטים ציפו לרווח של 79 סנט למניה.בתוך כך, רשת הטלוויזיה CNBC דיווחה כי בנק ההשקעות האמריקני שוקל מיזוג עם בנק מסחרי, נוכח המשבר שפוקד את השווקים.

על-פי דיווחים, JP מורגן נמצא במו"מ מתקדם להגיש הצעת רכש לוושינגטון מיוצ'ואל . .

סיטיגרופ אמר במסר הרגעה למשקיעים כי חשיפתו לליהמן ברדרס היתה צנועה בלבד.

סנדיסק דחתה הצעת רכש של סמסונג אלקטרוניקס, בהיקף 5.85 מיליארד דולר, או 26 דולר למניה.

אדובי סיסטמס דיווחה אמש כי רווחיה ברבעון הפיסקלי השלישי ירדו ב-6.6% ל-191.6 מיליון דולר, או 35 סנט למניה. ללא פריטים, הרווח למניה הגיע ל-50 סנט, בעוד אנליסטים ציפו לרווח של 46 סנט.

ישראליות מעבר לים

טאואר סמיקונדקטורס ריכזה עניין לאחר שבעלי המניות של חברת ג'אז אישרו סופית את עסקת הרכישה של ג'אז על ידי טאואר.

טבע ריכזה עניין לאחר שזכתה באישור השוק האירופי בהפצתה של גרסה גנרית המיוצרת על ידי חברת אמג'ן אשר מיועדת להגברת ייצור תאי הדם הלבנים בגוף, ואשר מכירות תרופת המקור בשוק באירופה הסתכמו בכ-300 מיליון דולר.

בנוסף חתמה טבע על הסכם השקעה יצירתי נוסף, באמצעותו היא מקבלת דריסת רגל משמעותית ב-Proteologics, חברת פיתוח תרופות ישראלית בתמורה לתשלומי אבני דרך עתידיים ואופציה לרכישת החברה.

ג'קדה הודיעה על התוצאות הראשוניות להצעת הרכש שפקעה ביום ב' האחרון. לפיהן נענו להצעה כ-3.8 מיליון מניות במחיר של 4 דולר למניה בתמורה כוללת (לאחר עמלה) של כ-15.2 מיליון דולר.

מספר המניות שהחברה מצפה לרכוש במסגרת ההצעה מהווה 18.2% מסך הון המניות של החברה כפי שהיה ב-13 באוגוסט. כתוצאה מקיבול ההצעה צופה החברה כי הון המניות יעלה לכ-17 מיליון, לאחר השלמת התשלום לנענים להצעה.

JP מורגן פרסם עדכון סקירה לנייס , בו האנליסטים מציינים כי הם נותרים חיוביים מאד לגבי החברה וחוזרים על המלצת "תשואת יתר". גם ב-RBC מותירים המלצת "תשואת יתר" לנייס ונוקבים במחיר יעד של 48 דולר למניה. ב-S&P ממליצים על נייס ב"קנייה חזקה" במחיר יעד של 40 דולר למניה.

מחירי הבנזין עולים למרות הירידות במחירי הנפט, מאחר שכתריסר בתי זיקוק במפרץ מקסיקו סגורים לרגל בדיקות נזקים. אלון USA מסרה בתגובה כי היא מאמינה שבית הזיקוק לא ניזוק, אך ייקח כשבוע עד שיחזור לקיבולת הרגילה שלו.

ISS האמריקנית, חברת ייעוץ בלתי תלויה המספקת המלצות ושירותי הצבעה לגופים מוסדיים (Proxy), ממליצה לבעלי המניות של סקיילקס לאשר את רכישת פעילות הסלולארית של סאני אלקטרוניקה בהיקף של כ-256 מיליון שקל. העסקה תועלה להצבעה באסיפה כללית מיוחדת של בעלי המניות בסקיילקס ב-28 בספטמבר היות שמדובר בעסקת בעלי עניין: סאני אלקטרוניקה היא חברת האם של סקיילקס.

[לארביטראז]