הדולר נפל ומחיר אונקיית זהב זינק ב-5.1% ל-909 ד'

[לפורטל הפיננסי][לאתר חוזים עתידיים]לראשונה מזה 7 שבועות ננעל מחיר החוזים העתידיים מעל רף 900 הדולר לאונקייה ; מחיר החוזים על הזהב למסירה בדצמבר עלה ב-5.1% ל-909 דולר לאונקייה

מחיר החוזים על הזהב זינק היום (ב') על רקע נפילת הדולר בעולם, במיוחד ביחס לאירו, לאחר שזה נפל בשיעור היומי החד ביותר מול המטבע האירופי מאז ומעולם. כל זאת, על רקע הציפייה בשוק לאישורה של תוכנית החילוץ של ענף הפיננסים האמריקני, ואולי של כלכלת ארה"ב בכללותה.

מחיר החוזים העתידיים על הזהב עלה היום ב5.1%, 44.3 דולר לאונקייה, ונקבע מעל רף 900 הדולר, על 909 דולר[לאתר חוזים עתידיים]

בפעם הראשונה מזה 7 שבועות ננעל מחיר החוזים לדצמבר מעל רף 900 הדולר לחבית, שכן החשש מהתרחבות הגירעון של ארה"ב, נוכח תוכנית החילוץ האמריקנית שנאמדת בכ-700 מיליארד דולר, לחץ היום את הדולר בעוצמה כלפי מטה. ההנחה כי את הכסף העצום שיממן את תוכנית החילוץ, שבבסיסה עומד הרעיון לרכישת חובות בעייתיים בהיקף חסר תקדים של 700 מיליארד דולר, תצטרך הממשלה לגייס מהיכן שהוא - היא זו שלוחצתצ את הדולר מעלה ומעלה את מחירי הסחורות היום בשיעורים ניכרים.

וכך, שוב עלתה לה היום האטרקטיביות של המתכת היוקרתית, כמו גם מחירה, מאחר וזו - משמשת לא אחת כחוף מבטחים בימים ששוק המניות מקרטע.

"ניתן לומר די בברור כי השפעת התוכנית על הדולר היא שלילית בעיקרה", אמר ג'יימס הוגס, אנליסט מ-CMC מרקטס. דבריו אלו של ג'יימס באים על רקע התחזיות ההולכות וגוברות כי עם אישורה של תוכנית החילוץ, יגדל הגירעון של ארה"ב, ויחד עימו גם יחס החוב-תוצר של הכלכלה הגדולה בעולם.

עובדה שכזו, עלולה לגרום למשקיעים זרים הבאים להשקיע בכלכלה המקומית - לחשוב פעמיים טרם החלטתם לבצע מהלך שכזה - שכן יחס חוב תוצר גדול, וגירעון מנופח גם כך, הקיים בארה"ב, מרתיעים בד"כ משקיעים, מחשש לאי יציבות עתידית ומקטינים את הביקושים לדולר האמריקני והתוצאה - קרנם של הזהב, הנפט ושאר הסחורות עולה שוב מעלה.

אם מצרפים את העובדה כי גם הרששות לני"ע "קשרה את ידיהם" של ה"שורטיסטים", כשהגבילה שימשו בטכניקת המכירה בחסר לכ-829 מניות, הרי שהלחץ עלצ הדולר מתברר כמציאות שבהחלט יש לה הזבר על רקע זה. זאת, מאחר והיקפי המסחר של ספקולנטים, בשוק המניות, אשר נהנו מיכולתם להרוויח משוק יורד צפויים לרדת על רקע זה. פחות ספקולנטים, פחותצ אטרקטיביות בשוק המניות המקומי - פחות ביקוש לדולרים ושוב ערכו של הדולר מוצא את דרכו למעלה והביקושים לסחורות גוברים משמעותית.