בורסות אסיה ננעלו בירידות חדות; ההנג-סנג צנח ב-4.3%

הניקיי היפני נחלש ב-1.26%, והקוספי הדרום-קוריאני איבד 1.3% ; ירידות בבורסות באירופה

תוכנית החילוץ הפיננסית בארה"ב והשתלשלות העניינים סביב אישורה מהווה את העוגן המרכזי למצב השווקים בימים האחרונים, כשהמשקיעים נעים בין דאגות שמא לא תאושר ותוצאות המשבר, כפי שאמר הנשיא האמריקני בוש בעצמו, יהיו הרות אסון, לבין החששות כי אף על פי שתאושר, לא תצליח למנוע את קריסתם של בנקים נוספים, כפי שהודגם היום - פעמיים - באירופה.

כל אלה הביאו הבוקר את המסחר בבורסות אסיה להתנהל בירידות שערים, שהחריפו לקראת הנעילה, וזאת על רקע חילוץ של 16 מיליארד דולר לענקית הפיננסים האירופאית פורטיס, ועל רקע הלאמתו הצפויה של הבנק ברדפורד אנד בינגלי.

"מוקדם מדי לומר האם תוכנית החילוץ תוביל לאופטימיות ארוכת טווח בשווקים", אמר אלן קפרינה, מחברת הפיננסים BPI במנילה. "האווירה העיקרית היא בעיקר של זהירות. סדר הגודל של התוכנית מהווה אינדיקציה לגודל המשבר, ולאפשרות שצרות נוספות עדיין אורבות לכלכלה ולמערכת הפיננסית".

מדד ההנג-סנג ההונג-קונגי צנח ב-4.3%, הניקיי היפני נחלש ב-1.26%, והקוספי הדרום-קוריאני איבד 1.3%.

בזירת המט"ח, הדולר מתחזק ב-0.25% ונסחר תמורת 106.27 ין.

מניות בכותרות

למרות החולשה הכללית במניות במגזר הפיננסי, מניות הבנקים היפניים הצליחו לשמור על חוסנן. מניית בנק מיצובישי UFJ עלתה ב-2.6%, ומניית קבוצת הפיננסים מיזוהו שמרה על יציבות ועלתה קלות.

מניית הבנק השלישי בגודלו באוסטרליה, Westpac Banking (סימול: WBC.AX) איבדה 3.46%.

מניות טויוטה ומאזדה נחלשו על רקע פרסום כי שתי יצרניות הרכב מתכננות לקצץ בתפוקה בסין בעקבות ירידה בביקוש.