ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ממשיך לחפש מקום מגורים ליום בו יעזוב את בית ראש הממשלה בירושלים. ל"גלובס" נודע כי בימים האחרונים הוא מיקד את חיפושיו בשכונת צהלה בתל אביב כאשר ביום שישי האחרון הוא הגיע לנכס ברחוב הקרוי דווקא על שמו של אחד מיריביו הפוליטיים הגדולים, רחוב ברק. ראש הממשלה התעניין בבית מספר 28 השייך כיום למשה שושן בעל חברת פור גרופ (ראו מסגרת).
מדובר בבית פרטי המשתרע על מגרש בהיקף של חצי דונם. משה שושן רכש אותו באוגוסט 2006 תמורת 10.7 מיליון שקל מאילן שילוח, הבעלים של משרד הפרסום מקאן אריקסון. שילוח רכש את הבית בשנת 2003 תמורת 6 מיליון שקל בלבד.
בכירים בענף העריכו כי אם אולמרט ירכוש את הבית הוא ישלם קצת יותר מ-10 מיליון שקל מכיוון שהמשבר בשווקים הקפיא את עליות המחירים בדירות היוקרה.
אולמרט נחשב לאיש נדל"ן לא קטן. בינואר 2004 מכר אולמרט בית ברחוב כ"ט בנובמבר בירושלים, המשתרע על 460 מ"ר, למיליונר האמריקאי ופעיל השלום דניאל אברמס תמורת 2.7 מיליון דולר. ב-1996 מכרה רעייתו, עליזה אולמרט, בית ברחוב שילה 54 בשכונת נחלאות בירושלים תמורת 650 אלף דולר. 250 אלף דולר יותר ממחיר מכירתו ארבע שנים מאוחר יותר.
כיום אולמרט מחזיק בשתי דירות. הראשונה דירת 3 חדרים בפרויקט שינקין-מלצ'ט בתל אביב שנרכשה תמורת 320 אלף דולר. הדירה השניה והמוכרת ביותר נמצאת ברחוב כרמיה במושבה הגרמנית בבירה. אולמרט שילם עליה 1.2 מיליון דולר וכיום מתנהלת חקירה העוסקת בשאלה האם מדובר במחיר נמוך יחסית לשווי הנכס. כעת, כאמור, מחפש אולמרט דירה נוספת בתל אביב, אליה הוא צפוי לעבור לאחר שיסיים את תפקידו כראש ממשלה.
הנדל"ן של נבחרי האומה העסיק גם בחודשים האחרונים לא מעט את העיתונים הכלכליים, כאשר את הכותרות גנבה דירתו של אהוד ברק בקומה ה-31 של מגדלי אקירוב ברחוב פנקס בת"א שהוצעה תמורת לא פחות מ-40 מיליון שקל, פי 3.5 ממחיר הרכישה.
מי שצפויה להחליף את אולמרט בתפקידו, שרת החוץ ציפי לבני, גרה ברמת החייל בתל אביב מאז 1984. אמנם התדמית של האזור משתפרת בשנים האחרונות וזוכה ליוקרה רבה אולם האבטחה הכבדה, הרעש, ההמולה, וההפגנות, מבטיחים חיים קשים לשכנים של לבני.
אולמרט לא רק יגור ברחוב ברק, אלא עשוי להפוך גם לשכן של הרמטכ"ל לשעבר ושותפו להנהגת מלחמת לבנון השנייה, דן חלוץ. בכירים נוספים שגרים בשכונה הם עפרה שטראוס, לוני הרציקוביץ', ליאון רקנאטי, מאיר שמיר ואילן שילוח. עיריית תל אביב יצאה בתחילת השנה למלחמה בפלישות לשטחים ציבוריים של תושבי השכונה בהם גם בתיהם של המדען הראשי לשעבר כרמל ורניה ושל שטראוס ובן זוגה עדי קייזמן.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים לכל הנוגע לחייו האישיים של ראש הממשלה ואין בכך כדי לאשר או להכחיש את הפרטים הנוגעים".
משה שושן - אחד מיזמי התקשורת הבולטים בארץ
משה שושן (46) נחשב לאחד מיזמי התקשורת השקטים בארץ. יחד עם אחיו, אלי שושן והאחים גד ודב סלוק, בנה שושן לפני 26 שנה את אלגדקום שהפכה עם השנים לאחת מקבוצות התקשורת המובילות בארץ.
לפני למעלה משנה שינתה אלגדקום את שמה וכיום היא נקראת Fore Group. משה שושן מכהן כיו"ר הקבוצה ומשמש גם כנציגה אל מול התקשורת. אחיו והאחים סלוק מעדיפים להישאר מאחורי הקלעים, וכל אחד מהארבעה מחזיק ברבע מהון הקבוצה.
קבוצת אלגדקום פועלת כיום כחברת אחזקות והשקעות פרטית שבבעלותה 21 חברות פרטיות אותן הקימה ויזמה. הקבוצה מתרכזת בחמישה ענפי השקעה: תקשורת סלולרית, נדל"ן, טכנולוגיות שונות, Wimax וגם אנרגיה. הקבוצה, שפועלת ממקום מושבה באזור, מעסיקה בקירוב 800 עובדים ברחבי העולם ופעילותה מתפרסת על 45 מדינות. הכנסותיה השנתיות מוערכות במאות מיליוני דולרים.
אחת החברות המבטיחות בקבוצה היא Tower Vision, העוסקת בפיתוח, הפעלה, תחזוקה וניהול של אתרי תקשורת סלולרית בהודו. לפני קצת למעלה משנה השקיע איש העסקים מאיר שמיר 15 מיליון דולר תמורת 15.2% מהון החברה ולפי שווי של 100 מיליון דולר. חברה נוספת שצמחה תחת המטריה של Fore Group היא לידקום, שנסחרת בשוק ההון הבריטי. לפני כשנתיים וחצי מימשה Fore Group את אחזקותיה בלידקום ברווח נאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.