חברות התקשורת יכולות לשכוח מביטול התמלוגים שהן משלמות לקופת המדינה בזמן הקרוב, וזאת בעקבות קריסת השווקים והירידה הצפויה בגביית מסים. ביטול התמלוגים, כפי שהומלץ בדו"ח ועדת גרונאו ושאומץ על-ידי שר התקשורת, הפך ללא מעשי, כך אומרים בכירים במשרד האוצר.
כיום, עומד שיעור התמלוגים על אחוז אחד מהכנסות המפעילים ולמרות שבאוצר סבורים שמדובר במס מיותר שיש לבטלו, הרי שמעשית לא ניתן לבטלו כרגע עקב המשבר העולמי וההאטה הצפויה במשק. נושא ביטול התמלוגים נמצא על שולחן משרד התקשורת כבר שנים רבות ואפילו ועדת קרול, שבחנה את תנאי התחרות בשוק התקשורת כבר בשנת 2002, המליצה לבטלם.
ועדת גרונאו, שאת מסקנותיה קיבל השר אריאל אטיאס בחודש אוגוסט השנה, אימצה את עמדתה של ועדת קרול וקבעה: "הוועדה מאמצת את עמדתה של ועדת קרול, שהמליצה להפחית בהדרגה את שיעור התמלוגים החל על בעלי רישיונות תקשורת עד לביטולם בעתיד, בהתאם לשיקולים פיסקליים של תקציב המדינה.
"הוועדה ממליצה שבמידה ויהיו הפחתות מסים במהלך השנים 2012-2008 (בין אם ההחלטות על הפחתת המסים התקבלו לפני התקופה או במהלכה) יבוטלו התמלוגים, ולא יאוחר משנת 2012. כדי שהצרכן יהיה שותף לביטול התמלוגים, ראוי שהביטול ילווה בהפחתה מקבילה בתעריפים הן של השירותים המפוקחים והן של השירותים הלא מפוקחים".
במשרד התקשורת לא מתכננים להעלות כרגע את הבקשה למשרד האוצר מכיוון שהם יודעים שכרגע העיתוי לא יאפשר זאת, וזאת גם מסיבות פוליטיות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.