הדולר ממאן להיעצר, וממשיך בהתחזקותו החריפה מול המטבעות המובילים. עם פתיחת המסחר באירופה נופלת הליש"ט ב-2.46% ל-1.5364 דולר, והאירו מאבד 1.18% ל-1.2379 דולר. אך התנועות החריגות של ירידות המטבעות מול המטבע האמריקני הפכו כבר לנחלת רוב השווקים, זאת מלבד הין אשר ממשיך לשמור על מומנטום חיובי ביחס למטבע האמריקני. הדולר נסחר עתה מולו בירידה של 0.24% ל-92.41 ין.
בשווקים המתעוררים אשר התבהרו למשקיעים על רקע המשבר הנוכחי, כאכזבה יחד עם ירידת סקטור הסחרות, נסחרים גם בירידה חדה מול הדולר. כך לדוגמא מתחזק הדולר ב-0.85% ל-24.42 ביחס לרובל, וכנגד הפורנט ההונגרי עולה ב-1.88% ל-222.49 פורנט לדולר. בדרום אמריקה עולה מול הפזו המקסיקני ב-0.26% ל-13.4251 פזו לדולר, ומול הוואן הדרום קוראיני משלים עליה של 1.16% ל-1441 וואן לדולר.
נציין כי הירידות בזירת אסיה פסיפיק נובעות בין היתר מהשילוב בין התגברות החששות מפני מיתון גלובלי, הגורם למשקיעים להעביר את כספיהם מנכסים מסוכנים לעבר מקומות השקעה הנתפסים לבטוחים יותר לעת הנוכחית, בינהם הדולר האמריקני והין היפני, לבין הירידה העמוקה הניכרת בסקטור הסחורות כאשר לאוסטרליה וניו-זילנד קיימת קורלציה לסקטור זה בשל היותן מדינות בעלות מחצבים ומשאבים בתחום זה.
האירו (EUR/USD) מאבד 1.18%% ל-1.2397 דולר
הליש"ט (GBP/USD) נופלת ב-2.46% ל-1.5364 דולר
הדולר נסחר מול הין (JPY/USD) בירידה של 0.24% ל-92.41 ין
הדולר האמריקני מתחזק מול מקבילו הדולר הקנדי (USD/CAD) ב-0.79% ל-1.2883 דולר קנדי
הדולר הניו-זילנדי (NZD/USD) נופל ב-2.58% ל-0.5393 דולר אמריקני
הדולר האוסטרלי (AUD/USD) מאבד 1.63% ל-0.6049 דולר אמריקני
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
השבוע במט"ח: האם יוכל הדולר להמשיך ולהחזיק ברווחיו?
סוף שבוע סוער במיוחד עבר על זירת המט"ח הגלובלית. הדולר המשיך לבסס את עוצמתו ביחס למטבעות המובילים ולמחוק את הפסדיו ממשבר הסאב-פריים, דבר הנובע בעיקר מבריחת המשקיעים מהנכסים המסוכנים לעבר הנכסים הנחשבים ל"מקלט בטוח", ובהם המטבע האמריקני.
בין היתר נציין את הליש"ט אשר צנחה בכ-5.5% נקודות לשפל של 1.5257 דולר, ולמעשה רשמה את הירידה התוך יומית הגדולה ביותר כנגד הדולר מזה 37 שנה; האירו שירד בכ-2.8% לשפל תוך יומי של 1.2494, ואילו הין היפני שנותר איתן למול המטבע האמריקני אשר נחלש ב-4.86% נוספים מולו והגיע לרמה של 92.57 ין - שפל של 13 שנה.
אך עם זאת נציין כי דווקא הדואליות שבין התחזקותו של הדולר, לבין נתוני המאקרו השליליים המתפרסמים מידי שבוע על המשק האמריקני, יוצרים לא פעם קושי בחיזוי תגובת השווקים לפרסומים הכלכליים, וכל אלו מעלים כעת את השאלה האם יוכל הדולר להמשיך ולהחזיק ברווחיו גם במהלך השבוע הקרוב, וזאת כאשר יומן הנתונים האמריקני עמוס בנתונים כלכליים העשויים להשפיע על כיוון המסחר בדולר.
אירוע השיא של השבוע הוא ללא ספק החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, ביום ד' שעה 21:15 שעון ישראל. נציין כי ההערכות בשוק הן להפחתה של 0.5% לרמה של 1%.
"אם מטרתן של הפחתות הריבית היתה להשיב את אמון המשקיעים ולייצב את הפעילות של המערכת הבין-בנקאית, הרי שהצעדים הללו נחלו כישלון ומצוקת הנזילות עדיין משתקת את המגזר הפיננסי. ספק אם הפד' ירחיק לכת ויפחית את הריבית בשיעור של 0.75%, סביר יותר להניח כי הוא ינהג כפי שמתחייב בעתות של האטה ומיתון ויורה על הורדת ריבית ברבע או בחצי אחוז". ציינו במחלקת המחקר של TRIFX, הזרוע הישראלית של FXCM.
ביום ה' 15:30 שעון ישראל, צפוי להתפרסם נתון המאקרו המרכזי השבוע מארה"ב - התמ"ג לרבעון השלישי. ההערכות הן כי הנתונים יצביעו על גידול שלילי שנתי בשיעור של 0.5%.
"מצד אחד, נתוני צמיחה שליליים אמורים להגביר את החששות מפני מיתון כלכלי חמור בארה"ב ולהגביר את ההערכות כי הפד' ימשיך בסבב הפחתות הריבית, ומכך להחליש את הדולר. ואולם, בימים הללו הנתונים השליליים המתפרסמים בארה"ב מעוררים בראש ובראשונה חששות ממיתון עולמי, המאיים על כל הכלכלות בעולם. בעקבות כך, מפלס שנאת הסיכון בשווקים עולה והמשקיעים בורחים אל נכסי המקלט הבטוח, וכתוצאה מכך הדולר מתחזק". ציינו ב-TRIFX.
את השבוע תחתום הערכת היורוסטאט למדד המחירים לצרכן בגוש האירו, 13:00 שעון ישראל. על פי ההערכות המדד צפוי להצביע על התמתנות בלחצים האינפלציוניים ולרדת מ-3.6% ל-3.3%. "תוצאה שכזו עשויה להגביר את ההערכות להמשך הפחתות הריבית מצד טרישה, שכבר אותת על מפנה יוני במדיניות". הוסיפו ב-TRIFX.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.