כלל פיננסים ממשיכה להפסיד. בית ההשקעות שבבעלות כלל ביטוח (78.9%) הנמנה עם קבוצת IDB של נוחי דנקנר הציג הפסד רבעוני של 27.6 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 20.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. ברבעון הקודם, נזכיר, הציג בית ההשקעות הפסד של 46.1 מיליון שקל. בשורה העליונה, ההכנסות פחתו ב-36.7% ל-114 מיליון שקל.
מהדו"חות עולה, כי בכלל פיננסים הפחיתו את השווי ההוגן של אג"ח ומכשירים מורכבים ב-14.2 מיליון שקל: 7.6 מיליון שקל מתוכם נובעים מירידה בשווי ההוגן של אג"ח לא סחיר צמוד למדד המחירים לצרכן. 6.6 מיליון שקל נוספים מיוחסים לירידה מקבילה בשווי ההוגן של מכשיר מובנה המגובה באג"ח זר.
בין הסיבות הנוספות להפסד ניתן למנות הוצאות מימון גבוהות, בשל שיעור אינפלציה גבוה ברבעון שחלף שהשפיע על התחייבות צמודות למדד המחירים לצרכן. הוצאות המימון גדלו ב-26.5% ל-47 מיליון שקל - 41.3% מעוגת ההכנסות הכוללת.
היקף ההתחייבויות של כלל פיננסים לטווח הארוך ובריבית קבועה עומד על 711 מיליון שקל. הנכסים הפיננסים נושאי הריבית הקבועה מנגד מסתכמים ב-224 מיליון שקל, ושוויים נפגע אף הוא בשל הורדת ריבית.
כלל פיננסים מדווחת גם על הפחתה חד-פעמית בגין נכסים בלתי מוחשיים בסך 6 מיליון שקל, הקשורה לאחת החברות הבנות של טיטניום, אשר נסחרת בבורסה המשנית בלונדון (ה-AIM), ודרכה מנהלת כלל פיננסים נכסים בחו"ל. החולשה של שוק ההון נתנה את אותותיה גם על תיק ההשקעות הפרטי של בית ההשקעות: הפסדי הנוסטרו הסתכמו במהלך הרבעון ב-4.4 מיליון שקל. סך הפסדי הנוסטרו עמד על 18.3 מיליון שקל.
כלל פיננסים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.