חודש שני ברציפות של ירידה במדד המשולב אחרי 5 שנות עלייה: ירד באוקטובר ב-0.4%

בספטמבר ירד המדד ב-0.3% ; המדד הושפע באוקטובר בעיקר מירידה במדד ייצוא הסחורות ובמדד הייצור התעשייתי מחד, ומעלייה במדד הפדיון במסחר ושירותים, ייצוא השירותים וייבוא הסחורות מאידך

אחרי שירד בספטמבר לראשונה מזה 5 שנים ב-0.3% - ממשיך המדד המשולב של בנק ישראל לספק אינדיקציות מדאיגות על מצב המשק: בחודש אוקטובר ירד המדד ב-0.4%. הירידה במדד בחודשיים האחרונים מעידה על המשך ההאטה במשק שתחילתה עוד משלהי הרבעון השני של השנה.

אתמול (ד'), כזכור, הציג שר האוצר רוני בר-און את מה שזכה לכינוי "תוכנית ההאצה", והבטיח תוספת של 10,000 מקומות עבודה לפחות. שר האוצר אמר: "המשבר מחריף והולך, והוא כבר פוגע בכלכלת ישראל. צפויה האטה משמעותית בקצב הצמיחה. יש לנו האפשרות והיכולת להקטין את הפגיעה ולאפשר למשק לצאת מהמשבר ולעמוד בו. אני לא מוכר לכם אשליות. נוכל לצמצם את הנזקים ואת הפגיעה, אך לא למנוע אותם".

המדד הושפע באוקטובר בעיקר מירידה במדד ייצוא הסחורות ובמדד הייצור התעשייתי מחד, ומעלייה במדד הפדיון במסחר ושירותים, ייצוא השירותים וייבוא הסחורות מאידך. יצוין כי מדדי יולי-אוגוסט עודכנו כלפי מטה, בין השאר בעקבות עדכונים משמעותיים שביצעה הלמ"ס במדדי הייצור התעשייתי בחודשיים אלו.

אשר להתפתחות רכיבי המדד: מדד הייצור התעשייתי ירד בספטמבר בשיעור 5.7%, אחרי עלייה של 1.8% בחודש אוגוסט. מדד הפדיון של המסחר והשירותים עלה בספטמבר בשיעור של 1%, לאחר ירידה של 4.1% אחוזים באוגוסט.

מדד ייצוא השירותים עלה באוקטובר בשיעור 1.3% לאחר עלייה של 8.1% בספטמבר. במדד ייצוא הסחורות נרשמה ירידה של 5.9% באוקטובר בהמשך לירידה של 4% בספטמבר. מדד הייבוא עלה באוקטובר בשיעור 1.9%, בהמשך לעליה של 2% בספטמבר.