אודי ברזלי, לשעבר סגן נציב מס הכנסה: "מס מופחת על הדיבידנד מבורך, אבל ייתכן שאיחרנו את הרכבת"

"זה דבר שהיה צריך לעשות מזמן. החברות דפקו על הדלתות להביא דיבידנד בתקופה שהיו להן רווחים. היום רבות מהחברות נמצאות במצב של הפסדים שאכלו רווחים של שנים, ולכן לא ברור כמה הון יהיה אפשר להביא לכאן"

"יכול להיות שאיחרו את הרכבת בעניין של המס המופחת על הדיבידנד". כך אומר עו"ד ורו"ח אודי ברזלי, לשעבר סגן נציב מס הכנסה, על תוכנית רשות המסים להחזיר הון לישראל, באמצעות מס מופחת על דיבידנד.

לדברי ברזלי, "זה דבר שהיה צריך לעשות מזמן. החברות דפקו על הדלתות להביא דיבידנד בתקופה שהיו להן רווחים. היום רבות מהחברות נמצאות במצב של הפסדים שאכלו רווחים של שנים, ולכן לא ברור כמה הון יהיה אפשר להביא לכאן".

לדברי ברזלי, למרות האיחור, המהלך מבורך, שכן הבאת הכסף לישראל באמצעות חברות ישראליות שיש להן חברות בנות בחו"ל, תשמש הרבה חברות לרכישת האג"ח שלהן.

לדברי ברזלי, אמנם יש שאלה אם מהלך כזה חייב במס או לא, אך לדעתו מדובר בקיטון חובות שאינו חייב במס, ולכן יש תמריץ לחברות לבצע מהלך של רכישה עצמית של אג"ח.

בהתייחס למהלך המאפשר פטור גורף ממס לתושבי חוץ על רווח הון ממכירת ני"ע ישראליים, אומר ברזלי: "הפטור היה קיים כבר, אך היו לו כל כך הרבה סייגים, עד שהביורוקרטיה הרגה אותו. תושבי חוץ נאלצו לעבור כל כך הרבה משוכות כדי להוכיח שהם זכאים לפטור, עד שוויתרו עליו. לכן ברור שהמהלך הוא מהלך נכון. כמה זה יעזור, אני בספק, כי ממילא כל שוקי ההון קפואים".

גם 1 או 2 מיליארד שקל זה משהו

בהתייחס למהלך השלישי, של פטור למשקיעי חוץ על הכנסות מריבית של אג"ח קונצרני, אומר ברזלי: "היום האג"ח הקונצרני נסחרות ממילא בדיסקאונט גדול ולא קונים את זה בשביל הריבית, אלא בשביל רווח ההון".

להערכתו, "שלושת המהלכים במשולב עשויים להזרים כסף לשוק, אם כי 'פחות ממה שמצפים'". עם זאת, לדבריו, "בזמנים כאלה גם 1 או 2 מיליארד שקל זה משהו. הרבה כסף זרם לבנקים בתקופה האחרונה, כי יש אמונה שבנקים ישראלים חזקים. אם יאמינו שגם שוק ההון חזק ולא יקרוס, יזרום גם כסף לשוק ההון. לא צריך כסף גדול כדי לשקם את הבורסה. זה אמנם לא מספיק, אבל בהחלט בכיוון הנכון".