הערכות במערכת הבנקאית כי בנק
לאומי אינו צפוי להצטרף לתוכנית האוצר להזרמת הון למערכת הבנקאית. "קראנו על התוכנית אך לא ראינו את כל הפרטים. אנחנו לומדים ובוחנים אותה ולאחר שנלמד אותה, נתייחס. היות שהתוכנית וולונטרית אין כל בעיה, בנק שיחשוב שמדובר בתוכנית טובה יצטרף". כך אומר ל"גלובס" מספר 2 בלאומי, זאב נהרי, משנה בכיר למנכ"ל, ממלא מקומה וראש החטיבה הפיננסית.
נהרי הבהיר כי לבנק לאומי יכולת להגדיל את האשראי ככל שימצא לנכון על פי שיקוליו העסקיים ומצב המשק. "ללאומי יש נזילות גבוהה, הלימות הון גבוהה ואנחנו רוצים להגדיל את הפעילות אבל לא נוותר על מדיניות סיכוני האשראי שלנו או על מדיניות ניהול סיכונים".
מהדו"חות הכספיים של לאומי שפורסמו אתמול עולה כי היקף האשראי למגזר העסקי עלה ברבעון השלישי ב-3.4%, מאחר ולייסוף השקל השפעה מקזזת עלה האשראי בפועל ב-5%. "לפי החשבון שלכם עלינו באשראי ב-5% ברבעון", אמר נהרי, "האם אלו שיעורי צמיחה של מחנק אשראי? חד-משמעית לא".
תוכנית האוצר שפורסמה בראשית השבוע תאפשר לבנקים שיחפצו בכך לגייס אגרות חוב בשוק ההון על בסיס ערבות ממשלתית לעשר שנים, בשיעור של עד 10% מהונם העצמי. ההון שיגויס נועד לאפשר לבנקים להגדיל את מצאי האשראי במשק לקראת מחנק אשראי הצפוי בזמן ההאטה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.