לפני מספר שנים, הרבה לפני שהפך למיליארדר הודות לעסקי הנדל"ן והאנרגיה שבנה, יצחק תשובה, האיש וה"דלק", ניסה את מזלו בתחומי ההון סיכון והטכנולוגיה הישראליים. הוא חבר לשני בחורים צעירים - סימי אפרתי ויוסי מולדבסקי - והשקיע בחברת סמוראי השקעות (Samurai Investments) שהקימו באמצעות גרין, קרן ההון סיכון שלו שהייתה באותם ימים ציבורית. גרין, למי ששכח, ניסתה בלא הצלחה להפוך לגרסה מקומית של קרן הון סיכון אמריקנית. הניסיון לא צלח, תשובה הבין שעדיף לו למחוק את החברה מהמסחר ולנהל את בעיותיה הרחק מעינו הבוחנת של ציבור המשקיעים.
למרות המחיקה, גרין המשיכה להתקיים אך נשכחה בתהומות הנשייה, בעוד עסקי הנדל"ן והאנרגיה של תשובה פרחו. השנים חלפו, עסקי הנדל"ן והאנרגיה של תשובה מתחילים לנבול מעט, ובמקרה או שלא, פעילותה של גרין עולה שוב מהאוב.
כזכור, אחת האחזקות הציבוריות של סמוראי השקעות היא סימיגון, המפתחת פתרונות תוכנה ללמידה, תרגול ושיתוף מידע, ונסחרת בבורסה המשנית של לונדון (AIM). סימיגון, שהונפקה לפני כשנתיים, היא ההנפקה הראשונית האחרונה של חברת טכנולוגיה ישראלית ב-AIM, ובהמשך למה שעבר על מניית החברה מאז, אפשר גם להבין מדוע. מתחילת השנה, וגם על רקע מצב השווקים הרעוע, סימיגון מחקה 88% (!) משוויה וכעת הוא עומד על רמת שפל של 4.1 מיליון דולר בלבד - 91% מתחת לשווי לפיו הונפקה.
סמוראי השקעות, לה אחזקה של 16.5% בחברה, בחרה שלא להישאר אדישה למחיקת השווי של סימיגון, ולחלק את מניותיה בחברה כדיבידנד בעין לבעלי מניותיה שלה - מהלך די מקובל עבור אחזקות שאינן מצליחות להציף ערך רב לבעלי מניותיהן. מהודעה שפרסמה סימיגון אתמול בערב עולה כי סמוראי העבירה את אחזקותיה בחברה לבעלי מניותיה, ולכן חדלה מלכהן כבעלת מניות בחברה.
בעקבות החלוקה, גרין הון סיכון (שבבעלות תשובה) תקבל מניות שמהוות 8.2% מההון של סימיגון, חברת מולדבסקי היי-טק (שבבעלות האחים יוסי ובועז מולדבסקי) תקבל מניות שמהוות 4.7%, ואילו חברה בשם S.S.D.E Technoliogies (ככל הנראה, בבעלות משפחת אפרתי) תקבל מניות שמהוות 3.1%. סמוראי, ואם נחזור ליצחק תשובה, המהלך של סמוראי זהה למהלך בו נקטה קבוצת דלק שבשליטתו, כשהחליטה לחלק את מניות דלק נדל"ן שברשותה לבעלי המניות של קבוצת דלק. דלק נדל"ן הפכה למשקולת על צווארה של קבוצת דלק, ואילו סימיגון כבר אינה מציפה ערך ראוי לסמוראי השקעות, לפחות לא כרגע.
קשר משפחתי
סמוראי, שהחלה לפעול לפני כתשע שנים, מתמקדת בהשקעות בחברות טכנולוגיה צעירות. סימי אפרתי ויוסי מולדבסקי הקימו אותה בטרם מלאו להם 30, וניסו לתרום משמות משפחותיהם לבנייתה. אפרתי הוא בנו של עו"ד דוד אפרתי (משרד אפרתי, גלילי ושות') ששימש בעבר כיו"ר ארגון הגג של תעשיות ההי-טק בישראל, ואילו מולדבסקי נמנה על אחת ממשפחות היהלומנים המובילות בארץ. דרך אגב, למרות הצניחה בשווי של סימיגון, לא בטוח שסמוראי יוצאת נפסדת מהשקעתה בה. סמוראי נכנסה להשקעה בחברה לפי שווי של פחות ממיליון דולר, משהו כמו רבע משוויה הנוכחי.
השווי של סימיגון, אותה מנהל עמי וייזר, טייס קרב בעברו הצבאי, הידרדר בשנה האחרונה גם על רקע תוצאות כספיות מאכזבות. את המחצית הראשונה של השנה סיימה החברה עם הכנסות של 1.8 מיליון דולר, ועם הפסד נקי של 2 מיליון דולר. לחברה יש קופת מזומנים בשווי של 3.1 מיליון דולר לאחר שבהנפקה גייסה 10.2 מיליון דולר. סימיגון מעסיקה כיום 52 עובדים, 12 פחות מהמספר נכון ליוני אשתקד. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.