תעודות הסל איבדו כ-700 מיליון שקל בנובמבר; פריזמה תעודות סל קטנה ב-57% מתחילת השנה

הפדיונות הגיעו לכמיליארד שקל, אך אוזנו על-ידי עליית ערך של חלק מהמדדים ; תעודות הפיקדון נהנו מעליית הדולר, וצמחו ב-800 מיליון שקל ; תעודות האג"ח ממשיכות לסבול מפדיונות, וקטנו ב-700 מיליון שקל

בדומה לחודשיים החולפים, גם בנובמבר ניכר המשבר שעוברים השווקים בענף תעודות הסל, אם כי בהיקפים פחותים. מנתוני בנק ישראל ודיווחי חברות תעודות הסל, עולה כי הענף איבד כ-700 מיליון שקל מנכסיו בחודש החולף, כאשר כתוצאה מפדיונות איבד הענף כמיליארד שקל, אך תשואה חיובית שהניבו חלק מהמדדים, וכן עלייתו של שער הדולר, איזנו מעט את הפדיונות. סך נכסי הענף היו בסוף נובמבר כ-30 מיליארד שקל.

אפיק תעודות האג"ח, שנחשב עד לפני חודשיים כמנוע הצמיחה של הענף, קטן בנובמבר ב-700 מיליון שקל. כ-970 מיליון שקל נפדו מאפיק זה, אך בשל תשואה חיובית שהניבו מדדי התל-בונד, הקיטון בנכסים נמוך יותר. אפיק האג"ח הוא עדיין הגדול ביותר בענף, עם נכסים מנוהלים בהיקף של 13.5 מיליארד שקל.

לאחר חודשיים שבהם אפיק תעודות הפיקדון סבל מפדיונות ומירידת ערך, בנובמבר הוא חזר למגמה חיובית וגייס 408 מיליון שקל. סך נכסי האפיק גדלו ביותר מכך - ב-803 מיליון שקל לסך של 7.4 מיליארד שקל, בין היתר בשל עלייה של כ-5% בדולר בחודש החולף.

בחודשים קודמים הופתענו לגלות כי התעודות המנייתיות הרגילות (LONG) הצליחו לגייס כספים, אך בנובמבר הן שוב חזרו לפדיונות, אם כי מינוריים. מלבד הפדיונות סבל אפיק זה גם מירידת ערך בעקבות ירידות המדדים, ונכסיו קטנו ב-580 מיליון שקל לסך של 5.7 מיליארד שקל.

גם בחודש נובמבר המשיכו מנהלי תעודות הסל לראות את נכסיהם מתכווצים, כאשר רק פסגות רשמה גיוסים קטנים. בחודש המדובר בלטה השפעת התחזקות הדולר על מנהלי תעודות הסל, כאשר בחברות בהן תמהיל התעודות מוטה לתעודות הפיקדון - עליית שער המטבע חיפתה על חלק מהפדיונות.

פסגות הצליחה לגייס

פסגות תעודות סל, בניהולו של טל ורדי, גייסה בחודש נובמבר כ-5 מיליון שקל. ואולם, בשל ירידת המדדים היקף נכסיה קטן בכ-40 מיליון שקל, לסך של 3.51 מיליארד שקל. בניגוד למתחרותיה, פסגות רשמה בסך הכול צמיחה מתחילת השנה, בשיעור של כ-36%. עם זאת, בחברה מכחישים כי הצמיחה נובעת מרכישות תעודות סל על ידי "הבית", ואומרים כי "הצמיחה היא מגמה עקבית מתחילת השנה. פסגות רואה בתחום תעודות הסל פעילות אסטרטגית".

קסם תעודות סל, בראשותו של רוי רגב ובניהולם של אבנר חדד ובועז נגר, רשמה קיטון של כ-660 מיליון שקל בנכסיה, ירידה של כ-7% לעומת אוקטובר. קסם פדתה כ-320 מיליון שקל, אך בשל ירידת ערך של השוק הסתכם הקיטון בנכסיה בסכום גדול יותר, כאמור. נכסיה של קסם עומדים על 8.9 מיליארד שקל, לאחר שקטנה בכ-26% מתחילת השנה.

גם תכלית, בניהולם של דוד אלאלוף ואייל סגל, סבלה מקיטון בנכסיה בחודש נובמבר, אך כיוון שנתח עיקרי מנכסיה הן תעודות הפיקדון, היא נהנתה מעליית שער הדולר שחיפתה על חלק מהפדיונות. כך, תכלית סיימה את החודש עם קיטון של 150 מיליון שקל בלבד, לסך של 7.58 מיליארד שקל, למרות שפדתה 226 מיליון שקל.

מבט תעודות סל, בניהולו של ליאור כגן, קטנה בהיקף נכסיה ב-290 מיליון שקל, מתוכם כ-210 מיליון שקל פדיונות. בעוד שמבט מוטה לתעודות האג"ח, ובעיקר לתעודות התל בונד, הרי שעלייתם של מדדי התל בונד בנובמבר לא חיפתה על הפדיונות מאפיק זה.

בהדס תעודות סל, בניהול אמיר שגב, המצב דומה לזה של תכלית, כאשר גם בהדס עליית שער הדולר חיפתה על פדיונות של 177 מיליון שקל וסך הקיטון בנכסים עמד על 60 מיליון שקל.

גם באינדקס, בניהול אורי בן דב, נרשמו פדיונות שאוזנו על ידי עליית חלק מהמדדים, וכך נכסיה קטנו ב-30 מיליון שקל למרות פדיונות של כ-160 מיליון שקל.

נכסי פריזמה תעודות סל ממשיכים להתאדות, ובנובמבר היא איבדה 3 מיליון שקל המהווים 3% מנכסיה. פריזמה תעודות הסל קטנה ב-57% מתחילת השנה, והיא מנהלת כיום רק 470 מיליון שקל.

בפאי תעודות סל בניהול שי סספורטס, קטנו הנכסים ב-6 מיליון שקל, המהווים 6%, לסך של 150 מיליון שקל.

[לאתר תעודות סל]