"לאנשים חשוב להיות מטופחים גם בימים כאלה"

מצוקה אישית בתקופת חופשת-לידה, הובילה את דנה נייער להקים עסק המאפשר לכל אחד להזמין שירותי קוסמטיקה הביתה דרך האינטרנט

*המניע להקמת העסק: פיצה, אינסטלטור, ומעתה גם קוסמטיקאית עד הבית. מאחורי השירות החדש עומדת דנה נייער (33). הרעיון הבליח במוחה בזמן ששהתה בביתה בשמירת הריון. "מצד אחד לא יכולתי לצאת מהבית, ומצד שני היה לי צורך, כמו לכל בחורה, בטיפוח קוסמטי. חיפשתי קוסמטיקאית שתבוא אליי הביתה, ולא הצלחתי למצוא אפילו אחת כזאת. הסתבר לי שרובן המכריע עובדות מהבתים שלהן, ולא ממש ששות לבוא עד לבית הלקוח. כך, מתוך צורך אמיתי, נולד העסק שלי: 'קוסמטיקול', אתר אינטרנט המציע שירות של קוסמטיקאיות עד הבית, מהשעה שמונה בבוקר ועד עשר וחצי בערב". נייער, עורכת-דין במקצועה, התקשרה עם 15 קוסמטיקאיות על בסיס פרילנס בפריסה ארצית: מרחובות בדרום ועד חדרה בצפון. היא גובה מהן 15%-25% עמלה, ובמקביל מחייבת את הלקוח בהזמנת מינימום של 200 שקל.

*הקושי הגדול בשלבי ההקמה: "חינוך שוק", קובעת נייער. "נשים וגברים לא מודעים לכך שאפשר להזמין הביתה טיפול פנים או מניקור-פדיקור באיכות טובה, בדיוק כמו שמזמינים אוכל או חשמלאי טוב. התחום פרוץ מאוד ואנשים מפחדים משירות כזה עד הבית. זה הקושי הגדול. כדי להתגבר עליו, אני עובדת רק עם קוסמטיקאיות עם תעודות, שיודעות לעבוד".

*מימון: כ-3,000 שקל מהון עצמי לצורך הקמת אתר אינטרנט ופרסום ראשוני.

*האם המיתון מורגש: "לא מורגש כרגע. נהפוך הוא, נפח ההזמנות גדל מיום ליום", טוענת נייער. "מסתבר שיש לא מעט אנשים - מבוגרים, נשים בשמירת הריון, נשים קרייריסטיות שעסוקות מאוד, ואנשים מוגבלים פיזית - שזקוקים לשירות הזה עד הבית. חוץ מזה, השירות שלנו נוח מאוד ולא כזה יקר. לאנשים חשוב להיות מטופחים גם בימים כאלה".

*החסרונות בהקמת עסק חדש באווירת מיתון: "אני משערת שאם הייתי פותחת את העסק בימים טובים יותר, אז מספר הפונים היה גדול יותר", אומרת נעייר ומונה חיסרון נוסף: "כרגע אני לא מכניסה לסל הטיפולים המוצע ללקוחות טיפולים יקרים שאינם בסיסיים, וכאן אולי המיתון משפיע לרעה".

*היתרונות בהקמת עסק חדש באווירת מיתון: "לא יודעת להגדיר".

*גיוס לקוחות באווירת מיתון: "לקוחות מגיבים יפה מאוד למאמצי השיווק והפרסום שלי: כתבות בעיתונים, פרסום בגוגל ופליירים. וגם, להמלצות מפה לאוזן, כך שאין קושי גדול לגייס עכשיו לקוחות חדשים".

*גיוס אשראי באווירת מיתון: "אין לי צורך באשראי כי ההוצאות של העסק זניחות".

*איך תשרדי מיתון: "להמשיך ולהציע את השירות הטוב ביותר", אומרת נייער.

*תוכניות להרחבת העסק: "לגייס קוסמטיקאיות נוספות בפריסה ארצית רחבה יותר מהיום, ולהגדיל את מגוון הטיפולים ללקוחות. כמו-כן, להיכנס לתחום הסיעודי (בתי-אבות ובתי-חולים), ולתחום הכלות והחתנים". *