יועץ התקשורת מוטי שרף לנציגים מחברות הנדל"ן למגורים: "אל תגידו שמחירי הדירות לא יירדו; צאו בהנחות ברורות לציבור"

הבעיה: רוכשי דירות פוטנציאליים יושבים כעת על הגדר, מתוך אמונה שהמחירים יירדו עוד יותר בקרוב ; בפורום, שהתכנס ביוזמת בנק לאומי למשכנתאות, השתתפו בין היתר נציגים מאשדר, שיכון עובדים, גינדי החזקות ואזורים

פורום מיוחד לענף הנדל"ן למגורים, שיזם בנק לאומי למשכנתאות בשיתוף עם כ-60 חברות בנייה וקבלנות, התכנס אתמול (ד') ביפו. הפגישה כונסה על רקע תחושה של פעילים רבים בשוק כי "הרוכשים פשוט לא באים לקנות דירות".

במפגש גיבשו חברות הבנייה למגורים אסטרטגיה לפיה יהיו נגישות יותר לציבור, יפחיתו את רמת העמימות וחשוב מכך - יגדירו, כל חברה בנפרד, טווח ברור לירידת המחירים ולא ימשיכו לטעון כי המחירים לא יירדו.

בפורום השתתפו בין היתר חברות כאשדר, שיכון עובדים, גינדי החזקות ואזורים. לנציגי החברות הועברה סדנא לשיפור התקשורת מול הצרכנים, שהנחה יועץ התקשורת והמומחה לניהול משברים, מוטי שרף; וכן סדנא בתחום המיתוג, שהנחה מומחה השיווק, יעקב קדמי.

סמנכ"ל השיווק של בנק לאומי למשכנתאות, רני יעקבי: "אספנו את חברות הנדל"ן כי החלטנו שלא נשב בצורה פסיבית, נגיד שהמצב קשה וננתח אותו. החלטנו לנסות למצוא דרכים יצירתיות, ביחד עם החברות, לשנות את המצב, ליצור הזדמנויות ולהקטין את הקושי. בתקופה האחרונה ערכנו מחקרים כדי לזהות את הבעיות של הרוכשים ואת הסיבות להיעדר רכישות. כמו כן, אנחנו מנסים לבדוק מה ניתן לעשות כדי להביא חבילות מימון שונות, שייתנו מענה לפחדים ולחששות שמונעים מאנשים לקנות דירות. אנשים יושבים על הגדר והמטרה של הפורום המיוחד הוא למצוא דרכים לגרום להם לרדת מהגדר".

בפורום הסכימו רוב נציגי חברות הבנייה, כי הבעיה, בעיקרה, פסיכולוגית. לתפיסתם, כרגע אנשים נמנעים מרכישת דירות משום שהם מעריכים כי המחירים יירדו עוד בעתיד הקרוב. ולכן הם מקפיאים את תוכניותיהם. בפורום הייתה הסכמה, כי פרסומים בתקשורת, הצופים ירידות מחירים, משפיעים מאוד על הציבור.

בניסיון להתמודד עם המצב, הציע מוטי שרף שהחברות ייצאו אל הציבור וינקבו בהנחות "אפ- פרונט" של 10% עד 20%. כך ישוקם האמון של הצרכנים בחברות הבנייה, ותגבר המודעות שלהם להזדמנויות שכבר קיימות.

לדברי יעקב, "ההסכמה בין החברות היתה שאין להתכחש למשבר, כי בהתחלה כולם אמרו אין בעיות. צריך לבוא ולהיות אותנטי ולהגיד שיש בעיות ושיש ציפייה לירידת מחירים. המחירים לא יכולים לרדת יותר מדי, צריך לקבע את גבול ירידת המחירים. אם צרכן מסוים מבין שכל חברה או כל פרויקט יירדו בטווח מסוים, הוא יירד מהגדר ויבין שהמחירים לא יכולים לרדת יותר מהטווח זה. צריכים להיות ישרים עם הצרכן ולדבר על ירידת מחירים או הוזלה - אבל עד גבול מסוים".