בנק
לאומי החל להציע הלוואות במתכונת זהה לזו שמציעה קרן הלוואות לעסקים הבינוניים של משרד האוצר. נזכיר כי ההצעה של בנק לאומי לא זכתה במכרז שפרסם האוצר, המיועדת להקמת קרן חדשה להלוואות לעסקים בינוניים במסגרת יישום תוכנית ההאצה.
הקרן החדשה של האוצר תסייע בקבלת אשראי למימון פעילותם של עסקים שגובה המחזור השנתי שלהם הוא 22-100 מיליון שקל, כאשר ההלוואות של לאומי מיועדות לעסקים בעלי מחזור של 30-130 מיליוני שקלים. גובה ההלוואה המקסימלי שהציע האוצר הוא עד 8 מיליון שקלים, סכום זהה לזה שמציע לאומי. תנאי ההחזר זהים אף הם: הלוואה תוחזר במהלך 5 שנים כאשר תינתן תקופת דחייה של שנה על החזר תשלומי הקרן ("גרייס"). ההלוואות שמעמיד האוצר יינתנו באחד משלושת המסלולים הבאים: הלוואה שקלית צמודה למדד המחירים לצרכן, הלוואה שקלית לא צמודה והלוואה צמודה לדולר או לאירו, כאשר בלאומי אימצו את שני המסלולים הראשונים.
הלחץ שבו מצוי לאומי ניכר בפרסום של הבנק. בלאומי מדגישים את העובדה כי הכספים יינתנו עד 10 ימים מהגשת המסמכים, תוך התייחסות בוטה לעובדה שבקרן של האוצר ההתחייבות היא ל-30 ימים מיום הגשת המסמכים. בהודעת לאומי נכתב: "היום, יותר מתמיד, אתה צריך מענה גמיש ומיידי לצורכי המימון של העסק שלך, בלי סיבוכים ובלי ביורוקרטיה". נזכיר כי אחת הביקורות שנמתחה על הקרן של האוצר היא כי קבלת הכספים מותנית בסיבוכים ביורוקרטיים.
גורם בכיר באגף החשב הכללי באוצר התייחס להצעת לאומי ואמר כי "הצעד של לאומי מראה שכל מה שצריך זה תחרות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.