מגמה מעורבת אפיינה ביומו האחרון של השבוע ושל החודש הראשון של השנה את המסחר בשוק המט"ח המקומי. שערו היציג של הדולר זינק ב-1.2% ונקבע ב-4.065 שקלים ושערו זה הינו הגבוהה ביותר אליו הגיע הצמד במהלך 16 החודשים האחרונים, לעומת נחלש האירו ביחס לשקל ב-0.81% ושערו היציג נקבע ב-5.235 שקלים. בעולם יורד שערו של האירו כנגד הדולר ב-0.4% ונסחר בשער של 1.29 דולר לאירו.
במהלך השבוע האחרון הצליח הדולר לטפס ביחס לשקל וביום ד' אף סגר מעל לרמה של 4 שקלים , הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה בצמד מאז חודש אוקטובר 2007. עד כה התחזק השבוע הדולר בכ- 1.8% מול השקל ונחלש בכ- 1.0% מול האירו.
נזכיר כי השבוע הפחית בנק ישראל את הריבית במשק בשיעור של 0.75%, לרמה של 1% בלבד. כעת עומד פער הריביות בין השקל והדולר ברמת שפל של 0.75% - 1.00% מה שתומך בהתחזקותו של הדולר, וזאת בנוסף על המשך מדיניות בנק ישראל שממשיך ברכישות המט"ח היומיות, בהיקף של כ- 100 מיליון דולר.
הדולר היציג התחזק ב-1.195% ונקבע ב-4.065 שקלים. השלים עלייה של 2.28% השבוע וזינוק של 7.45% מתחילת חודש ינואר. האירו היציג נחלש ב-0.811% ל-5.2349 שקלים.
בחטיבת המחקר של בנק לאומי ציינו כי "מגמה זו של הדולר ממשיכה לאפיין את התנהגותו בתקופה האחרונה, לפיה בעת עלייה במפלס החששות נוטים המשקיעים להתבצר בנכסים חסרי סיכון ובראשם אגרות החוב הממשלתיות האמריקאיות (מה שמחזק את הדולר)". בלאומי מעריכים כי "סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי יחזק את הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקאי".
כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, המיתון הכלכלי בישראל, צמצום פער הריבית ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.