יום מסחר תנודתי בוול סטריט ננעל בירידות שערים, בהובלת מדד הדאו ג'ונס.
נראה כי הדו"חות הרבעוניים של חברות גדולות שפורסמו לפני פתיחת המסחר, העיקו על הסנטימנט, וגברו על השפעתם של נתוני המאקרו, שהיו טובים מהמצופה. בנוסף, במרכז העניינים היתה גם הודעתו של נשיא ארה"ב אובמה, שקבע היום תקרת שכר למנהלים במוסדות פיננסיים הנתמכים ע"י הממשל.
כאמור, זירת המאקרו היתה היום באור הזרקורים, אם כי השפעתה קוזזה ע"י הודעות ותוצאות עגומות של חברות מובילות. לפני הפתיחה פורסם נתון ה-ADP למספר המועסקים במגזר הפרטי בחודש ינואר, שהראה ירידה מתונה מהצפי במספר העובדים שאיבדו את מקום עבודתם. לאחר מכן פורסם מדד מנהלי הרכש מתחום השירותים, שעלה ל-42.9% בינואר לעומת צפי ל-39%. הפעילות הכלכלית במגזר השירותים הוסיפה להתכווץ אך באופן מתון יותר.
הנשיא אובמה הודיע הערב (ד') על קביעת תקרה לשכר מנהלים במוסדות פיננסיים ואחרים מסוימים שמקבלים תמיכה ממלכתית: 500 אלף דולר בשנה. הוא תקף שוב, במילים חריפות, מנהלים ששילמו לעצמם "בונוסים שמנים" בעת שהם קבצו נדבות מהציבור האמריקני.
השורה התחתנה של התקנות החדשות: מנהלים בחברות נתמכות לא יוכלו לקבל בונוסים כלשהם מעבר לשכר הבסיס שלהם, שלא יעלה על 500 אלף דולר, למעט דיווידנדים ממניות שנמצאות בבעלותם.
התקנות הקיימות, שמכתיבות מתן סיוע ממלכתי למוסדות פיננסיים, אוסרות על חברות לנכות מתשלומי המס שלהן אותו חלק משכר מנהלים שעולה על 500 אלף דולר בשנה. התקנות החדשות, שפורסמו הערב, פשוט אוסרות על חברות פיננסיות נתמכות לשלם לבכיריהן שכר שפורץ רף זה. התקנות מחייבות את החברות להוכיח שהן אינן עוברות על תקנה זו.
רוב החברות שקיבלו את הכספים עד עתה נחשבות "בריאות" יחסית והכספים שקיבלו נחשבים תרופות מנע. אבל חמשת התאגידים הגדולים ביותר - סיטיגרופ , בנק אוף אמריקה ,AIG , ג'נרל מוטורס וקרייזלר - היו חשופים לבעיות קשות וקרוב לוודאי שהם היו מתמוטטים בלעדי הסיוע הממלכתי. בכולם משתכרים המנכ"לים הרבה יותר מ-500 אלף דולר בשנה.
מייקל אוקסלי, סגן נשיא הנאסד"ק ומי שהחקיקה החשבונאית האמריקנית "סרבנס-אוקסלי" קרואה על שמו, אמר בכנס הרצליה - "אף אחד לא יורה בברמן כשהמשקאות הם על חשבון הבית", אמר אוקסלי בנוגע לתגמול המופרך של מנהלים בוול סטריט.
ובתוך כך, שר האוצר, טים גייתנר, סקפטי לגבי הקמת מה שמכונה "בנק לנכסים רעילים", אופציה שעודנה יכולה להתממש, כחלק מחבילת הסיוע. כך אמרו מקורבים לנושא לסוכנות "בלומברג". הסנאטור צ'ארלס שומר אמר בראיון ל"בלומברג" אתמול כי ערבון לחובות הפך לאופציה מועדפת, מאחר ש"בנק לנכסים רעילים" היא אופציה יקרה מדי.
פרדריק מישקין, נגיד לשער פרל ריזרב ושותף של ברננקי למחקר, אמר ל"בלומברג" כי "חייבים להבטיח כי בסופו של דבר, יהיו בנמצא חברות פיננסים בריאות, ואלו שאין בריאת, לא יכולות להוסיף להתקיים".
דאו-ג'ונס ננעל בירידה של 1.51% ל-7,956 נקודות, S&P 500 איבד 0.75% ל-832 נקודות, נאסד"ק ירד ב-0.08% וננעל על 1,515 נקודות
זירת המאקרו
ב-15:15 שעון ישראל, פורסם מדד ADP הבודק את התעסוקה במגזר הפרטי. הנתון הצביע על ירידה מתונה מהצפי במספר העובדים שאיבדו את מקום עבודתם בחודש ינואר - איבד 522 אלף מעובדיו לעומת צפי לירידה של 535 אלף. בחודש דצמבר איבד השוק 693 אלף מקומות עבודה. הדיווח מהמגזר הפרטי משקף צפי לאובדן של 510 אלף מקומות עבודה בדו"ח התעסוקה הקרוב, זאת לעומת הצפי שהיה קיים עד כה בשוק לירידה של 525 אלף במספר המועסקים הכולל בארה"ב.
ב-17:00 פורסם עוד נתון טוב מהמצופה: מדד מנהלי הרכש מתחום השירותים עלה ל-42.9% בינואר לעומת צפי ל-39%. נזכיר כי בחודש נובמבר הגיע מדד זה לרמת שפל של 37.4%. הפעילות הכלכלית במגזר השירותים הוסיפה להתכווץ אך באופן מתון יותר.
במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק, החוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה במארס ננעלו בירידה של 1.1% לרמה של 40.32 דולר לחבית.
ב-17:35, שעון ישראל, פורסם דו"ח המלאים השבועי, שהראה עלייה חדה במלאי הנפט הגולמי בארה"ב ל-7.17 מיליון חביות, לעומת צפי ל-3 מ' חביות. העלייה במחיר הנפט מיוחסת לציפיה בשוק כי קרטל אופ"ק יבצע הפחתה נוספת של תפוקת הנפט .
מניות בכותרות
ויזה צפויה להציג היום גידול של 15.8% ברווחי הרבעון הפיסקלי הראשון של ל-66 סנט למניה.
רווחיה של סיסקו לרבעון הפיסקלי השני שלה צפויים לרדת ב-21.5 ל-30 סנט למניה.
טיים וורנר דיווחה היום על מעבר להפסד של 16 מיליארד דולר, או 4.47 דולר למניה, ברבעון הרביעי. ללא פריטים חד-פעמיים, החברה הרוויחה 23 סנט למניה, בעוד שאנליסטים ציפו ל-27 סנט למניה.
חברת דיסני דיווחה אמש (ג') בסיום המסחר, על נפילה של 32% ברווחי הרבעון הפיסקלי הראשון שלה, על רקע ירידה במכירות של DVD וירידה בהכנסות מפרסומות בערוצי השידורים שלה וברשתות הכבלים. ענקית הבידור הקליפורנית דיווחה על רווח של 845 מיליון דולר, או 45 סנט למניה, לעומת צפי האנליסטים לרווח של 52 סנט למניה.
קוסטקו אמרה היום כי היא צופה שרווחי הרבעון הפיסקלי השני שלה יהיו נמוכים משמעותית מקונצנזוס האנליסטים הנוכחי, שצופה רווח של 70 סנט למניה, ואמרה כי היא לא תעניק תחזיות לגבי המשך השנה.
לאחר פרסום דו"חותיה ביום שלישי לפני פתיחת המסחר, מרק מקבלת המלצת "משקל יתר" מברקליס קפיטל עם תחזית רווח למניה של בין 3.15 ל- 3.3 דולר למניה.
ישראליות מעבר לים
טבע הודיעה היום כי תרופת הדגל שלה, הקופקסון, אושרה לטיפול בחולים לאחר אירוע קליני ראשון העשוי להעיד על טרשת נפוצה.אישורה של הסוכנות הרגולטורית לתרופות ולמוצרי בריאות (MHRA) יהא תקף ב-24 מדינות אירופאיות הנכללות בהסכם ההכרה המשותף של ה- MHRA. בקשה דומה, להרחבת ההתוויה עבור הקופקסון, נמצאת כעת בבדיקתה של רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA).
בתוך כך, נועה ויסברג ויובל זעירא מבית ההשקעות IBI הזכירו היום כי טבע תפרסם ב-17 בפברואר את תוצאותיה המאוחדות עם אלה של חברת באר . "הסיכוי לאפסייד גבוה משמעותית מהסיכון". אמרו האנליסטים וחזרו על המלצת "קנייה" במחיר יעד של 51 דולר למניה - גבוה ב-22% ממחיר הנעילה של המניה אמש בוול סטריט.
נס טכנולוגיות רשמה זינוק שנתי של 252% ברווח השנתי שהסתכם ב-35.5 מיליון דולר אך החמיצה את תחזיות האנליסטים עם רווח שנתי של 89 סנט למניה לעומת צפי ל-96 סנט. בשורה העליונה, מכירות החברה נותרו ברבעון הרביעי של 2008 ללא שינוי ועמדו על 170.4 מיליון דולר כשאת 2008 סיכמה החברה עם עלייה שנתית של 18.7% במכירות שיא שהסתכמו ב-664.8 מיליון דולר - מעט מתחת לצפי האנליסטים שציפו להכנסות שנתיות של 670.2 מיליון דולר.
רווחי סרגון ירדו ב-32.6% והסתכמו ב-3.3 מיליון דולר או 9 סנט למניה ביחס לרווח ברבעון הרביעי ב-2007. הכנסותיה עלו ב-23% והסתכמו ב-56.8 מיליון דולר ביחס לרבעון המקביל ב-2007, וירדו ב-2.3% ביחס לרבעון השלישי של 2008. בקופת החברה מזומנים ושווי מזומנים בסך 97.8 מיליון דולר בסיום הרבעון.
אלווריון דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון הרביעי של 2008. ההפסד הנקי על בסיס GAAP ברבעון הרביעי של 2008 הסתכם ב- 4.8 מיליון דולר, או 8 סנטים למניה, כאשר נתון זה כולל הוצאות שנבעו מארגון מחדש בחברה בסך 3.4 מיליון דולר כתוצאה מתוכנית ההתייעלות עליה הודיעה אלווריון בדצמבר 2008, זאת בהשוואה לרווח נקי בסך 803 אלף דולר או 1 סנט למניה ברבעון השלישי.
ריט טכנולוגיות דיווחה על מעבר להפסד ברבעון הרביעי, בהיקף 700 אלף דולר, שהם 3 סנט למניה, לעומת רווח של 92 אלף דולר , שהם 1 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסותיה ירדו ב-49% ל-4.5 מיליון דולר.
קליקסופטוור דיווחה היום כי על בסיס Non-GAAP, היא הרוויחה ברבעון הרביעי 3.3 מיליון דולר, או 11 סנט למניה, לעומת צפי השוק לרווח של 6 סנטים למניה.
לקראת פרסום תוצאותיה של נייס , הצפויים ל-11 בפברואר, בבית ההשקעות אופנהיימר חוששים מהפתעות שליליות, ומבטאים אותן במחיר היעד - מורידים אותו ב-13% ל-27 דולר למניה, עדיין גבוה ב-46.9% ממחיר הסגירה של המניה אמש בוול סטריט. ההמלצה נותרת ב-"תשואת יתר". עם זאת, מעריכים באופנהיימר כי נייס תשמור על נטייתה הדפנסיבית, ובטווח הארוך תתגבר על סביבת המאקרו המאתגרת.
[לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.