אסור לנוח על זרי הדפנה

אפל עדיין מרוויחה על ה-iPhone, אך המתחרים רוצים לנגוס בתפוח העסיסי

אפל עדיין גורפת מזומנים עם ה- iPhone אך ברקע המתחרים כבר מתכננים לנגוס בתפוח העסיסי שלה. הנשק: מעבדים בעוצמה של PC, צילום באיכות HD והרבה מוטיבציה.

הצלחה מסחרית מסחררת היא אחד הסיכונים הגדולים ביותר, שניצבים לפתחם של היצרנים בתעשיית מוצרי הצריכה האלקטרוניים. יצרן, שהמוצר שלו מצליח להמם את הלקוחות, ליצור אופנה ושוק חדש ולייצר תזרים הכנסות מאסיבי, נוטה למצות את מומנטום המכירות ככל שניתן על חשבון ההשקעה במחקר ופיתוח. אלא שבניית מותג חזק בדגש על שימור ערכי העיצוב והביצועים, מוכרים ואהודים ככל שיהיו, לא יכולה להעניק חסינות מפני החדשנות הטכנולוגית של מתחרים רעבים וחדורי מוטיבציה. זה מה שקרה בזמנו לסוני עם המותג ווקמן, זה מה שקרה לאפל עם ה-iPod וזה מה, שמתחיל לקרות לה כיום עם טלפון המגע iPhone.

כרגע נראה, שה-iPhone נמצא בשיא ההצלחה השיווקית. שמו מהווה כמעט שם גנרי לכל הטלפונים בעלי מסך המגע, יש לו עדיין ביקוש ער כסמל אופנה ובסיוע תמחור אגרסיבי הוא עדיין מצליח למשוך הרבה לקוחות חדשים אל אפל ואל מפעילי הסלולר, שמשווקים אותו כמוצר דגל ברחבי העולם.

אבל כאשר בוחנים את קרביו וביצועיו ומשווים אותו למתחרים מהדור האחרון, שעתידים לצאת בשבועות ובחודשים הקרובים לשוק, מגלים שהוא כבר נמצא בפיגור רציני. לאחר גל ראשון של חיקויים, נערכים כיום המתחרים המובילים לנגוס נתח רציני מהתפוח העסיסי של אפל בסיוע טכנולוגיות, שעשויות לגרום ל-iPhone להיראות כמו מחשב כיס סטודנטיאלי.

מחשב בהסוואה של טלפון

ראשונה בשורה ניצבת טושיבה עם דגם ה-TG-01 החדש, שהושק בשבוע שעבר. טושיבה היא מצטרפת מאוחרת יחסית לשוק ה-GSM ולשוק הטלפונים עם קלט-מגע בכלל, אך מאחוריה ניצבים משאבי מו"פ בלתי מוגבלים כמעט של תאגיד מצושיטה היפני. לכן, אין זה מפתיע שהמפרט הטכני של ה-TG רצוף כולו בפריטים שלידם מופיע שילוב המילים "הכי" ו"בעולם".

כך למשל, נכון להיום זהו טלפון המגע "הכי דק בעולם". עוביו 9.9 מ"מ בלבד, דק יותר במילימטרים סמליים אך חשובים מה-iPhone, אם כי הוא מעט ארוך ורחב יותר כדי שיוכל להכיל את מסך ה-LCD הכי גדול שקיים כרגע בפלח השוק הזה - 4.1 אינץ', עם רזולוציה של 800X480 פיקסלים.

הממדים יוצאי הדופן הם רק הציפוי שעל העוגה. הייחוד האמיתי של המכשיר הוא מעבד הנתונים החזק והמהיר ביותר שקיים כיום בטלפון חכם כלשהו. מהירות המעבד היא 1 ג'יגהרץ ואם היא מזכירה למישהו את עוצמת העיבוד, שמוצעת כיום במחשבים מיני-ניידים זה לא במקרה.

ה-TG מצוייד בפלטפורמת Snapdragon החדשה והמהפכנית של חברת קוואלקום, שהושקה לאחרונה כאשר על הכוונת שלה נמצא, בין השאר, שוק מחשבי ה-Netbook, שנשלט כיום על ידי האטום של אינטל. הפלטפורמה, שנמצאת על צ'יפ בודד, מתוכננת לתמוך בין השאר במסכים בגודל עד 10 אינץ', במצלמות ברזולוציה של עד 12 מגה פיקסל ובחיבור למקלדת חיצונית, מדפסות ועוד.

כאשר דוחסים פוטנציאל ביצועים כזה לצ'יפ יחיד בטלפון מקבלים משהו חדש - כלי דקיק, שנראה ומתפקד כמו טלפון מגע חכם אבל יש לו יכולות, שאינן רחוקות מאלו של מחשב נייד אמיתי. הצ'יפ של ה-TG1 תומך ברשתות GSM ו-HSDPA, מאפשר תקשורת אלחוטית ב-Wi-Fi עם הכנה מראש לרשתות WiMAX עתידיות, תומך בלוטות' ומצויד במקלט GPS לניווט עצמאי ו/או נתמך רשת.

דחיסת הרכיבים בשילוב עם ניהול משאבים דינמי של המעבד הופכים את ה-TG גם לטלפון החכם החסכוני ביותר בצריכת החשמל, שקיים כיום.

לפי נתוני היצרן, הסוללה הרגילה אמורה לספק זמן למכשיר זמן פעולה של לפחות 24 שעות בשימוש מקובל, שכולל ניצול פעיל משאבי הווידיאו והתקשורת האלחוטית של הטלפון. אם לטענה הזו אכן יהיה בסיס במציאות, מדובר על יתרון של בין 20%-30% על ה-iPhone.

המכשיר מצוייד במערכת ההפעלה הניידת חלונות 6.1 עם ממשק מגע מלא, אם כי היצרן הוסיף לה כמה עדכונים כמו ממשק הפעלה תלת-ממדי, דפדפן אקספלורר מלא, שתמיכה בקבצי פלאש כבר מובנית בו, אפשרות לשליטה באמצעות תנועה - Shake Control - שמאפשר לענות ולנתק שיחות בתנועה אחת של פרק היד וביצועים של מכונת משחק רצינית, שיכולים להפוך גם את ה-PSP של סוני למוצר מיותר.

עוצמת העיבוד יוצאת הדופן מאפשרת הפעלה יעילה יותר של מספר רב של יישומים בו-זמנית וביצועים עתירי כוח עיבוד דוגמת עריכה של קבצי אופיס כבדים מטיפוס Word, אקסל ועוד.

וידיאו באיכות HD

בעוד שטושיבה תוקפת את ה- iPhone באגף עוצמת העיבוד, מתכוננים מתחרים אחרים להנחית עליו מהלומה בחזית המולטימדיה. אחד מכלי הנשק המתקדמים ביותר, שמוטלים כיום למערכה, הוא ה-i8910 החדש של סמסונג, שיושק בקרוב. גם במקרה זה מדובר בטלפון מגע שטוח עם מסך ענק, כאשר הפעם המסך הוא בטכנולוגיית LED מתקדמת, שמשלבת בין עוצמת הארה גבוהה מאוד לחיסכון בחשמל, בדומה למחשבים הניידים מהדור האחרון.

המפרט שלו מגלה כי זהו הטלפון הראשון בשוק, שמסוגל להסריט קטעי וידיאו ברזולוציה של HD, בדומה למצלמות וידיאו מתקדמות מהדור האחרון.

מי שסבור, בצדק, שצפייה בסרטים באיכות HD על מסך של טלפון נייד היא בזבוז זמן, יכול להירגע. זהו גם הטלפון הראשון בשוק (אך בוודאי לא האחרון), שמצויד בחיבור HDMI מובנה, שמאפשר צפייה בסרטים בגודל מלא באיכות HD על מסכי LCD ופלזמה ביתיים מהדור האחרון.

חובבי וידיאו השמרני יותר ימצאו בו תמיכה בקבצי וידיאו מטיפוס DIVX ושאר קבצי מולטימדיה מקובלים. למכשיר יש כמובן מצלמת סטילס ברזולוציה של 8 מגה פיקסל עם זום דיגיטלי של פי 9 והוא מצוייד בגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה סימביאן.

סמסונג, ושאר המתחרים, לא מסתפקים רק בדגמי High-End פוערי פה אלא גם טורחים לעדכן את הדגמים שלהם לעיתים תכופות אפילו אם הדור הראשון של אותו דגם עדיין נמצא בשיא הצלחתו המסחרית. כך, למשל, משיקה החברה בימים אלה בעולם את הדור המשודרג של מכשיר המגע רב המכר אומניה.

החידושים הם שאפשר למצוא שדרוגי תוכנה חביבים כמו למשל יישומונים להתחברות מיידית לרשתות חברתיות כמו פייסבוק, מייספייס ועוד, תוכנה מתוחכמת שמאפשרת לחלוק נקודות מיקום מועדפות ב-GPS של בעלי מכשירים שונים ואפילו שדרוג חומרה כמו כבל לחיבור חיצוני לטלוויזיה.

הכלל הוא ברור: בעולם מוצרי הצריכה האלקטרוניים אסור לנוח על זרי הדפנה.