המדדים המובילים באסיה סיימו את יום המסחר בירידות, בהובלת המניות הפיננסיות ובהמשך לירידות החדות אמש בוול סטריט שלא קיבלה בזרועות פתוחות את ההצעה המתוקנת של שר האוצר, טימותי גייתנר, לחבילת החילוץ לבנקים. יחד עם זאת, מדובר בירידות מתונות יחסית לאלו של וול סטריט. היום לא מתקיים מסחר בבורסת טוקיו בשל חג לאומי.
נראה כי המשקיעים החלו להבין שאין פתרון מהיר וקל למשבר הפיננסי העולמי - לא משנה מה ממשלת ארה"ב תעשה - תהיה זו התאוששות איטית, הדרגתית וכואבת.
שר האוצר של ארה"ב, טימותי גייתנר, אמר אתמול (ג') כי על הממשל החדש להחליט האם סין עושה מניפולציות בשערו של היואן. גייתנר אמר גם שסין היא גורם משמעותי וחשוב בכלכלה הגלובלית וכי האינטרס של ארה"ב הוא להדק את הקשרים עימה ולעבוד איתה מקרוב. הדולר עולה כעת ב-0.03% ל-6.8346 יואן לדולר.
בסין, היצוא נפל במהלך חודש ינואר בשיעור החד ביותר מזה 13 שנה, בשל ירידה חדה בביקושים בארה"ב ואירופה, כשהוא פוגע באפשרות להתאוששות מהירה של הכלכלה השלישית בגודלה בעולם.
עד כה, הנסיגה הכלכלית של סין גרמה ל-20 מיליון אזרחים מהאיזורים הכפריים של סין לאבד את מקום עבודתם, והגבירה את הלחץ על קובעי המדיניות של סין, בראשותו של וון ג'יבאו, להגדיל את הפיצויים ולהרחיב את חבילת החילוץ של 4 טריליון ין (586 מיליארד דולר) עליה הכריזו בנובמבר.
מניות הכרייה מאבדות גובה לאחר שמחיר הנפט נפל אמש לרף 37 הדולר לחבית ונסחר כעת סביב 38 דולר, במסחר האלקטרוני, בבורסת הסחורות של ניו יורק.
מדד הנג-סנג איבד 2.46% ל-13,539 נקודות
מדד שנחאי המשולב נחלש ב-0.2% ל-2,260 נקודות
מדד S&P/ASX 200 נחלש ב-0.4% ל-3,474 נקודות
מדד קוספי איבד 0.72% ל-1,190 נקודות
מדד סנסקס 30 ירד ב-0.6% ל-9,578 נקודות.
בזירת המטבעות, הדולר מאבד 0.51% ל-90.02 ין לדולר.
בזירת המאקרו
היצוא מסין נפל ב-17.5% בינואר לאחר נסיגה של 2.8% בדצמבר. מדובר בתוצאה גרועה מהתחזית לירידה של 14%, ובירידה החדה ביותר מאז 1996.
היבוא לסין ירד ב-43.1% בינואר, בהשוואה לחודש המקביל אשתקד - הירידה החדה ביותר מאז 1995.
מחיר החוזים העתידיים על הנפט למסירה במארס עולה ב-1.3% ל-38.05 דולר לחבית, במסחר האלקטרוני, בבורסת הסחורות של ניו יורק.
מניות בכותרות
מניות הכרייה והנפט, BHP ביליטון , ריו טינטו , סנוק ופטרוצ'יינה , מרכזות עניין לאחר שהנפט נפל אמש לעבר רף 37 הדולר לחבית.
מניות HSBC , קומונוולת' בנק אוף אוסטרליה , בנק אוף צ'יינה , ו-ANZ מרכזות עניין לאחר הירידות אמש של מניות הבנקים בוול סטריט, בהובלת בנק אוף אמריקה שנפלה ב-19.3%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.