השבוע שחלף התאפיין במגמת מימושים בקרב מניות הנדל"ן. בסיכום שבועי ירד מדד הנדל"ן 15 הבורסאי ב-1.1%, ו
מדד נדל"ן כחול לבן ירד ב-2.8%. בין אם בשל הבחירות, שהביאו לשבוע מסחר מקוצר, ובין אם בשל המשבר העולמי או סיבות אחרות, השבוע שחלף היה דליל בחדשות נדל"ניות.
מבני תעשייה שבשליטת אליעזר פישמן בלטה מקרב מניות המדד. למרות שהירידה השבועית שלה, 9.3%-, לא היתה הגדולה ביותר (אלרוב של אלפרד אקירוב ירדה ב-11.1%), ההשפעה שלה היתה מורגשת, וזאת בשל המשקולת שלה במדד - 13.4%. במסגרת הבחינה מחדש של דירוגי האשראי לחברות הנדל"ן, הורידה S&P מעלות את דירוג האג"ח של החברה ל-"A/שלילי" מ-"-AA/יציב". בסיכומו של השבוע, התשואות השנתיות לפדיון נטו בסדרות השונות נעו בין 6.21% (סדרה ה') ל-11.59% (ח').
אזורים ירדה אף היא באופן מהותי (8.4%-) לאחר שביום ראשון בבוקר הופסק המסחר במניה, והבורסה ביקשה מהחברה הבהרות. אזורים, למי שפספס את הסקירה הקודמת, זינקה ב-67.9% על רקע הערכות בשוק כי תחלק את מניות החברה הבת לגנא כדיבידנד בעין. ואולם, חרף הכחשת החברה והמימושים בהתאם, בולטת המניה מבין מניות המדד בתשואה של למעלה מ-100% מתחילת השנה. שניה לה רק אפריקה נכסים (69.8%) של לב לבייב.
במבט קדימה, נזכיר כי ביום רביעי תתכנס אסיפת בעלי המניות של רבוע כחול נדל"ן על מנת לאשר את רכישת הנדל"ן מהחברה האחות הפרטית, רבוע כחול נכסים. רבוע כחול אמורה לשלם 464 מיליון שקל עבור 21 נכסים, 6.6% פחות מהערכת שווי חיצונית לנכסים, ולהשכיר את מרביתם לחברה האחות חזרה. המניה הוסיפה השבוע 3.2% לערכה.
אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.