בזירת המט"ח הגלובלית נחלש הדולר ביחס למרבית המטבעות המובילים, זאת פרט לין, כאשר מולו הוא מפגין התחזקות של 0.93% ל-95.24 ין, ומביא בכך את המטבע היפני לרשום שפל של כשלושה חודשים ביחס אליו.
נציין כי במהלך השבוע הנוכחי (יום ד') צפויה ממשלת יפן לספק נתונים לגבי המאזן המסחרי של יפן. נציין כי העודף המסחרי המשמעותי של יפן מהווה נדבך מרכזי עבור המטבע היפני. אך התחזיות המוקדמות צופות לגרעון של 489.9 מיליארד.
באם יתרחשו תחזיות עגומות אלו, יהווה הדבר סימן נוסף למיתון העמוק אליו דוהרת הכלכלה השניה בגודלה בעולם. נזכיר כי שינויים במאזן הסחר של יפן מבטאים למעשה תמורות בביקוש לין היפני, ולכך יש השלכות על שער החליפין של המטבע.
ובינתיים בארה"ב מבצרת את מעמדה המנהיגות הפוליטית, כאשר שני סקרים חדשים שהתפרסמו בארה"ב הצביעו על תמיכה ציבורית רחבה מאוד בנשיא ברק אובמה, חודש לאחר כניסתו לבית הלבן, אך גם על ספיקות לגבי כמה מעמודי התווך של האג'נדה הכלכלית שלו.
אירוע הסיכון המרכזי היום לדולר, יגיע בדמותו של פרסום מדד אמון הצרכנים לחודש פברואר בארה"ב, בשעה 17:00 לפי שעון ישראל. התחזיות המוקדמות צופות לנתון שפל היסטורי חדש, כאשר ירשום המדד ירידה ל-36 ביחס ל-37.7 בחודש הקודם. נציין כי תיעוד המדד החל בשנת 1967.
במקביל לפרסומים אלו יעיד יו"ר הפד', בן ברננקי, בפני הסנאט בנושא המדיניות הכלכלית אותה הוא מוביל. התבטאות דובית מצדו עשויה להביא לירידות שערים כפי שהיינו עדים לה לאחרונה.
האירו מתחזק ב-0.27% ל-1.2728 דולר * הליש"ט מוסיפה 0.63% ל-1.4548 דולר * הדולר עולה ביחס לין ב-0.93% ל-95.24 ין לדולר * הדולר האוסטרלי מתחזק ב-0.88% ל-0.6464 דולר אמריקני * המטבע הניו-זילנדי עולה ב-1.07% ל-0.512 דולר אמריקני * הדולר נחלש ביחס למקבילו הקנדי ב-0.22% 1.2483 דולר קנדי
[לפורטל הפיננסי] [לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.