המסחר בוול סטריט ננעל היום במגמה מעורבת. המסחר נפתח בעליות שערים קלות שנבעו כנראה מחיפוש מציאות של משקיעים שרכשו מניות במחיר זול לאחר הירידות החדות אתמול. שעה קלה לאחר פתיחת המסחר התהפכה המגמה בשל נתוני האבטלה הקשים שהציגו שפל שלא נראה כמוהו מאז 1983 בשוק התעסוקה בארה"ב. המדדים המובילים הציגו ירידות שערים במשך כמעט כל שעות המסחר כד שקצת אחרי תחילת מחצית שעת המסחר האחרונה התהפכה המגמה במדדי ה-S&P 500 והדאו ג'ונס שסיימו את המסחר בעלייה של כ-0.1% וכ-0.5% בהתאמה. במדד הנאסד"ק נחלשו הירידות לקראת סוף המסחר שבו סיים המדד עם ירידה של כ-0.4% בערכו.
לסנטימנט החיובי הוסיפה לקראת סוף המסחר הידיעה כי ממשל אובמה עשוי לגנוז את תוכניתו להעלאת מיסים לבעלי משכורות גבוהות. התוכנית תיגנז על פי הדיווח לפחות לשנתיים הקרובות.
בנוסף, פורסם היום ב-22:00 נתון מעודד בזירת המאקרו שלפיו בחודש ינואר נבלמה הירידה באשראי הצרכני בארה"ב כשהאשראי לחודש ינואר עלה ב-0.8% ל-2.56 טריליון דולר.
שר האוצר האמריקני טימותי גייטנר צפוי לערוך כינוס חירום בשבת בנושא חילוץ תעשיית הרכב. בישיבה יהיו נוכחים לארי סאמרס, היועץ הכלכלי הלאומי שימנה היום כוח משימה מיוחד לחילוץ תעשיית הרכב מטעם הבית הלבן.שתי החברות שנמצאות על סף פשיטת רגל הן ג'נרל מוטורס שמנייתה צללה לרמות של 1933 וצברה הפסדים של יותר מ-80 מיליארד דולר בשלוש השנים האחרונות וקרייזלר שנמצאת בבעלות פרטית של קרן סארברוס. הפגישה מחר תיערך לאחר שגייטנר ניהל שיחות בנושא אפשרות של פשיטת רגל של אחת או יותר מיצרניות הרכב האמריקניות עם מנהלי בנקים, ספקי מכוניות, עורכי דין ומומחים נוספים בתחום.
המשקיעים בוול סטריט (ובעולם) קיבלו לפני המסחר תזכורת על מצבו הקשה של המשק האמריקני כששיעור האבטלה עלה ל-8.1% לאחר שבשלושת החודשים האחרונים איבד המשק האמריקני כמעט 2 מיליון משרות. העלייה באבטלה היא העלייה החדה ביותר במספר המובטלים בחודש אחד מאז 1949, אחרי מלחמת העולם השנייה כששיעור אבטלה כה גבוה לא נראה בארה"ב מאז 1983.
מניות מגזר הפיננסים הובילו אמש את ירידות השערים על רקע החששות לגורל הבנקים וכן על רקע הערת ה"עסק החי" שרשמו רואי החשבון של ג'נרל מוטורס.
מדד הדאו ג'ונס עלה היום ב-0.49% ונקבע ב-6,626.94 נק'
ה-S&P 500 עלה ב-0.12% ונקבע ב-683.39 נק'
הנאסד"ק ירד היום ב-0.44% ונקבע ב-1,293.85 נקודות
בסיכום שבועי הדאו ג'ונס והנסדא"ק ירדו ב-6% ואילו ה-S&P 500 ירד ב-7%.
אחרי ירידה של 3.9% אתמול, במסחר בבורסת הסחורות של ניו-יורק, החוזים העתידיים על הנפט למסירה באפריל עלו ב-4.4% לרמה של 45.52 דולר לחבית. הנפט בסיכום שבועי עלה ב-1.7%.
נתוני מאקרו
בשעה 15:30 לפי שעון ישראל, פורסמו נתוני התעסוקה לחודש פברואר. המשק האמריקני לא כולל משרות חקלאיות איבד בחודש פברואר 651 אלף משרות - העלייה החדה ביותר במספר המובטלים בחודש אחד מאז 1949, אחרי מלחמת העולם השנייה.
מסתבר כי האנליסטים הצליחו לצפות את הנתון של חודש פברואר אך לא צפו את התיקון כלפי מעלה בנתוני אובדן המשרות בינואר ודצמבר. כשבינואר עודכן ל-655 אלף משרות לעומת נתון קודם שהצביע על ירידה של 598 אלף משרות. לחודש דצמבר עודכן הנתון גם הוא לנתון קשה יותר בחוד דצמבר איבד המשק האמריקני 681 אלף משרות לעומת נתון קודם של 577 אלף משרות.
שיעור האבטלה זינק ל-8.1% לעומת צפי הכלכלנים כי שיעור האבטלה יעלה ל-7.9% בלבד.
שכר העבודה הממוצע לחודש פברואר עלה כצפוי ב-0.2% לעומת עלייה של 0.3% בחודש ינואר. בחישוב שנתי עלה השכר לשעה ב-3.6% לעומת צפי לעלייה שנתית של 3.8% ונתון קודם בחודש שעבר שעמד על 3.9%. שבוע העבודה הממוצע בארה"ב נותר כצפוי על שבוע עבודה בן 33.3 שעות.
ב-22:00 שעון ישראל פורסם כי לאחר שלושה חודשים רצופים של התכווצות עלה בארה"ב האשראי הצרכני ב-1.76 מיליארד דולר ל-2.56 טריליון דולר - עלייה של 0.8%. זאת לעומת הערכות הכלכלנים כי ירד ב-4 מיליארד דולר. בשלושת החודשים הקודמים ירד האשראי הצרכני בארה"ב ב-6.98 מיליארד דולר.
האשראי שעלה בשיעור הגבוה ביותר הוא החוב לחברות האשראי שעלה בינואר ב-926.52 מיליארד דולר - עלייה של 1.2%. הלוואות אישיות והלוואות לרכישת רכבים עלו ב-830 מיליון דולר או 0.6% ל-1.6 טריליון דולר.
מניות בכותרות
ג'נרל מוטורס פירסמה כי לפשיטת רגל של החברה תהיה עלות חסרת תקדים של 100 מיליארד דולר בעוד שהיא נאבקת להשיג סיוע נוסף מהממשל בסך של 16.6 מיליארד דולר.
פורד הודיעה היום לפקידי האוצר האמריקני כי היא צופה כי תצליח להיחלץ בכוחות עצמה מהמשבר ללא סיוע של הממשל האמריקני.
יצרנית התרופות השווייצרית רוש לא מוותרת על רכישתה המלאה של חברת ג'ננטק . החברה השוויצרית העלתה את מחיר הצעת הרכש לחברת ג'ננטק למחיר של 93 דולר למניה. החברה הודיעה כי תוקף הצעת הרכש יפקע בחצות שעון האיזור המזרחי בארה"ב ב-20 למארס. העלות של הצעת הרכשנאמדת ב-42.1 מיליארד דולר לרכישת כל מניות ג'ננטק שלא ברשותה.
ג'נרל אלקטריק פירסמה הצעה לרכישה עצמית של אג"ח של החברה בהיקף של 1.46 מיליארד דולר.
אפל ריכזה עניין בעקבות הורדת דירוג של בנק JP מורגן הצופה לחברה רבעונים קשים בעתיד הקרוב.
מניית סיטי עמדה במרכז העניינים, אחרי שאתמול, לראשונה מאז הונפקה, ירדה מתחת למחיר של דולר אחד, אולם הצליחה להינעל שני סנט מעליו.
ובכלל, מניות הפיננסים המשיכו לרכז את מרבית תשומת הלב על רקע הדאגות סביבן ולאחר שרשמו אתמול ירידות חדות מאד. מבין אלה נציין את גולדמן זאקס , JP מורגן , מורגן סטנלי ובנק אוף אמריקה . לא רק מניות הבנקים ובתי ההשקעות השתתפו אתמול בחגיגה העגומה, אלא גם חברות האשראי והביטוח, דוגמת אמריקן אקספרס ו-AIG .
ישראליות בכותרות
עיתון אמריקני פירסם כי חברת טבע מתכננת לבנות מרכז הפצה ומשרדים על שטח של בסיס אמריקני לשעבר בעיר הורשם שבפנסילבניה בארה"ב. מרכז ההפצה ייבנה על מנת להרחיב את פעילותה של טבע בארה"ב.
מניית מארוול תרכז ענין על רקע פרסום דו"חות החברה בסיום המסחר אתמול. הכנסות החברה ברבעון הרביעי ירדו ב-39% והסתכמו ב-513 מיליון דולר. הרווח הנקי (Non-GAAP) צנח ב-74% ל-32 מיליון דולר או 5 סנט למניה - ירידה מתונה מכפי שצפו האנליסטים.
כרגיל, על רקע התנודתיות במחירי הנפט ולאחר שפירסמו אתמול דו"חות רבעוניים ושנתיים, ירכזו ענין מניות חברות הנפט הישראליות - דלק US ואלון USA .
[לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.