המסחר בשוק המט"ח המקומי הצביע גם היום על היחלשות של הדולר כנגד השקל, כאשר שערו היציג ירד ב-1.044% ונקבע ב-4.171 שקלים. הדולר סיים את שבוע המסחר בהיחלשות של 1.48% כנגד השקל בדומה למגמה המאפיינת את המסחר בו בעולם.
נזכיר כי שבוע המסחר היה מקוצר השבוע ובימים שני ושלישי לא נקבעו שערים יציגים על ידי בנק ישראל לרגל חג הפורים.
האירו המשיך לטפס כנגד השקל בדומה להתחזקות שרושם המטבע האירופי כנגד הדולר בימים האחרונים. האירו התחזק כנגד השקל ב-0.336% ושערו היציג נקבע ב- 5.4019שקלים.
ההתחזקות של השקל כנגד הדולר היתה מתונה יותר מזו שרשמו המטבעות המרכזיים ברחבי העולם, וזאת מאחר ובשבוע האחרון הוריד בנק ישראל את תחזית הצמיחה באופן חד וגברו החששות מהתעצמות המשבר בישראל תוך ציפיה להמשך הורדת הריבית המקומית, וזאת כאשר טרם הוקמה ממשלה בישראל.
נציין כי אמש זינקו המדדים המובילים בוול סטריט בשיעורים חדים והבוקר נרשמות עליות חדות גם באסיה. בשוק הסחורות רשם הנפט עליות חדות של כ-11% על רקע הציפייה כי בסוף השבוע יחליטו ראשי ארגון אופ"ק על הפחתה נוספת בתפוקת הנפט העולמית. הירידה בשערו של הדולר בעולם עשויה להיות מושפעת מהעלייה במחיר הנפט.
הדולר היציג נחלש ב-1.044% ונקבע ב-4.171 שקלים וסיכם ירידה שבועית של 1.48%. האירו התחזק ב-0.336% ונקבע ברמה של 5.4019 שקלים. בסיכום שבועי טיפס האירו ב-0.6%.
אתמול הדולר ה יציג נחלש מול השקל בכ-0.7% לרמה של 4.215 שקלים בעוד האירו היציג התחזק בכ-0.8% לרמה של 5.383 שקלים.
כלכלני חטיבת המחקר בבנק הפועלים אמרו בסקירתם השבועית כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, סגירת פער הריביות שבין השקל והדולר והמיתון הכלכלי בישראל.
כלכלני בנק לאומי העריכו כי סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקניי יחזק את הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקני.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.