"עונת התכניות הכלכליות החלה. בנק ישראל מציע תוכנית צנועה ביותר, אשר קשה לביצוע מהיר - פרויקטים של תשתיות בעיקר. הקמת ממשלה צרה עלולה לגבות מחיר פיסקלי גבוה, אך רוב הדרישות יידחו לשנים הבאות". כך פותחים כלכלני לידר שוקי הון את סקירת המאקרו השבועית שלהם.
הכלכלנים אומרים ששוק האג"ח חושש מגירעון גדול השנה ומממשלה צרה אשר תתקשה לבצע מדיניות תקציבית אמינה. יחד עם זאת, רוב הדרישות התקציביות של המפלגות יידחו לשנים הבאות, והם מדגישים שבניגוד לשנים קודמות, הממשלה מגייסת ללא תחרות עם הסקטור הפרטי.
בלידר מציינים כי היקף רכישות אג"ח על-ידי בנק ישראל עדיין לא ברור, אך המשך מדיניות זו תומכת בירידת תשואות. כמו כן, בשבועות הקרבים בנק ישראל צפוי להפסיק או להקטין באופן משמעותי את רכישות המט"ח, חבנוסף, מסתמן שיפור בגירעון הסחר - שני גורמים אשר תומכים בהתחזקות השקל. זאת, בניגוד להערכה בלידר שוקי הון מלפני שבוע. עוד הם מציינים כי מסתמנת גם מגמת היחלשות של הדולר בעולם.
כלכלני אגוד מעדיפים את האפיק השקלי
בבנק אגוד צופים כי מדד פברואר, שיפורסם הערב, יהיה שלילי, ברמה של 0.1%. במארס צופים בבנק מדד של 0%.
בסקירתם השבועית כותבים כלכלני אגוד כי "אנו לא משנים את המלצותינו, וממשיכים להמליץ 10% אחזקה במניות למשקיעים סולידיים ועד 35% לספקולטיביים. העובדה שנוצר פער לטובת המדדים המקומיים לעומת אלה של חו"ל אינה מוסיפה ביטחון להשקעה נוספת במניות".
ברמה סקטוריאלית, ממשיכים באגוד להעדיף את הדפנסיביים, כגון בריאות וצריכה פרטית. בארץ, ממשיכים להמליץ על איסוף סלקטיבי של מניות, הנסחרות נמוך בפער משמעותי ממחירן הכלכלי, כמו אלביט מערכות , אורמת תעשיות , מטריקס , אורבוטק מכתשים אגן ודלק רכב .
בין הממשלתי השקלי לצמוד, מעדיפים כלכלני אגוד להגדיל את הנתח השקלי על חשבון הצמוד, כאשר באפיק הצמוד הם ממשיכים להמליץ על השקעה במח"מ קצר ובינוני (טווח לפדיון 2-6 שנים).
לבסוף, באשר לשוק המט"ח - לשבוע הקרוב, נקודת תמיכה קרובה שוכנת ב-4.16 שקלים לדולר, ונקודת התנגדות קרובה ב-4.29 שקלים לדולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.