המסחר במט"ח בזירה המקומית יישר היום קו עם הירידה של הדולר בעולם כשהדולר עבר במהלך היום לירידה חדה מול השקל כששערו ירד ל-4.135 שקלים. האירו עבר גם הוא במהלך היום להיחלשות מול המטבע המקומי אם כי מינורית יותר לרמה של 5.387 שקלים לאירו.
המסחר במט"ח מתנהל על רקע הריאיון של יו"ר ה'פד' האמריקני, בן ברננקי, שהתראיין אמש לתוכנית "60 דקות" ובה אמר כי המשק האמריקני יצא מהמיתון עוד השנה וצמיחה משמעותית תגיע ב-2010.
שוק התעסוקה בישראל ממשיך להראות סימנים שליליים. היום פוטרו בענף ההיי-טק 60 עובדים מחברת אורבוטק ו-100 עובדים מחברת קומברס. ענף ההיי-טק נחשב למנוע הצמיחה של המשק הישראלי וההערכה היא כי איש היי-טק מפוטר גורר אחריו עוד 8 מפוטרים במשק הישראלי המועסקים כנותני שירותים לתעשייה.
בישראל פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר ירד ב-0.1% כך דיווחה לפני זמן קצר הלמ"ס. הירידה היא בהתאם לצפי האנליסטים שכן התחזית דיברה על שיעור שינוי שנע בין 0.2%- לעלייה של 0.2%.
צניחה של 9% רשמו סעיפי ההלבשה וההנעלה שתרמו את רוב הירידה. בנוסף, הוזלו הוצאות על נסיעות לחו"ל, למרות הפיחות שרשם הדולר אל מול השקל.ירידות נרשמו בסעיך ההנעלה (9%-) בסעיף המכוניות (-2%) ובסעיף ביטוח רכב שנחלש ב-1%. צניחה חדה במיוחד נרשמה במחירי העגבניות שירד בכ-21%. לעומת זאת, נרשמה התייקרות משמעותית של כ-7% במחיר הדלק והשמנים לכלי רכב שניטרל כמעט במלואן את הירידות שנרשמו בשאר הסעיפים. בהתאם לציפיות ובעקבות הפיחות של 2.5% של השקל מול הדולר נרשמה עלייה בסעיף שכר הדירה.
כתוצאה ממדד פברואר האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 3.4%, עדיין כמחצית האחוז מעל הגבול העליון של יעד המחירים שקבעה הממשלה, (בין 1% ל-3%). עם זאת ניכרת הירידה בנתוני המגמה: קצת הגידול השנתי של מדד המחירים לצרכן הגיע בחודש פברואר ל-0.3% בלבד.
בזירת המאקרו תפרסם היום הלמ"ס את נתוני התיירות נכנסת ויוצאת לחודש פברואר.
המסחר במט"ח בעולם תואם את המגמה במסחר בזירה המקומית כשהאירו מתחזק ב-1.1% מול הדולר לרמה של 1.3025 דולר לאירו. הליש"ט מתחזקת ב-1.35% לרמה של 1.4143 דולר לליש"ט.
שערו היציג של הדולר ירד היום ב-0.863% לרמה של 4.135 שקלים. האירו נחלש ב-0.259% ושערו היציג נקבע ב-5.3879 שקלים.
Easy-Forex: רמת תמיכה שלישית לדולר נמצאת ברמה של 4.1 שקלים לדולר
בימי המסחר האחרונים נחלש הדולר גם מול השקל כתוצאה מהיחלשות הדולר בעולם. תמיכה ראשונה לדולר נמצאת כעת ברמה של 4.17 שקלים, תמיכה שניה נמצאת ברמה של 4.15 שקלים ותמיכה שלישית נמצאת ברמה של 4.1 שקלים.
רמת התנגדות ראשונה למטבע האמריקני נמצאת ב-4.2 שקלים לדולר. תמיכה שנייה נמצאת ב-4.25 שקלים ורמת תמיכה שלישית נמצאת ברמה של 4.3 שקלים לדולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.