ראלי של 3 שבועות במניות האמריקניות עלול להיתקל בשבוע הקרוב במספר מחסומים, כולל פגישה של שרי אוצר ונגידי בנקים מרכזיים ממדינות ה-G20 ודו"ח תעסוקה לחודש מארס.
"מאז 1938 לא היתה לנו תזוזה כ"כ גדולה של המניות במהלך שלושה שבועות. זה כנראה יותר מדי לבקש שהשוק ימשיך לעלות גם בשלושת השבועות הבאים. לפנינו אתגרים כבירים, ונראה כי הגיעה העת לפסק זמן", אמר יו ג'ונסון, יו"ר Johnson Illington Advisors.
"אפילו אם המצב השתפר מעט במארס, הרי שסה"כ, הפעילות היצרנית נותרה חלשה, ועובדה זו תתורגם לרווחים חלשים ולהנמכת תחזיות מצד החברות. אלו ישפכו מים צוננים על הראלי הזה", אמר אוון פיצפטריק מדויטשה בנק.
יחד עם זאת, השבוע טומן בחובו חדשות טובות למניות הפיננסים הקונגרס ישמע הצעות להשהיית כללי חשבונאות של Mark to Market, שתאפשר למוסדות לחדול ממחיקת כל נכסיהם הבעייתיים.
עוד מוושינגטון - הבית הלבן הודיע כי אובמה יכריז מחר על הצעדים הבאים שיינקטו על מנת לסייע ל-GM וקרייזלר. עפ"י ה"ניו-יורק טיימס", הממשל יעניק סיוע פיננסי נוסף לחברות.
נתוני התעסוקה בארה"ב צפויים להצביע על כך ששיעור האבטלה זינק בחודש מארס לרמה הגבוהה ביותר מאז 1983. כך העריכו היום כלכלנים, לקראת פרסום דו"ח התעסוקה ביום ו'. "מדובר במשבר הרחב והעמוק ביותר מאז סוף מלחמת העולם השנייה", אמר מארק וויטנר, כלכלן בכיר בוואכוביה. "אחד הדברים העיקריים שמאפיינים מיתון הוא פגיעה משמעותית בתפוקה התעשייתית".
כאמור, ביום ה' יתכנסו שרי אוצר ונגידי בנקים מרכזיים מקבוצת ה-G20, הכוללת 19 מהכללות הגדולות ביותר בעולם ואת האיחוד האירופי. זאת, בכדי לדון בדרכים לטיפול במשבר הפיננסי והכלכלי הגלובלי.
המיליארדר האמריקני ג'ורג' סורוס אמר בראיון לבי.בי.סי שהפסגה היא בבחינת "להיות או לחדול" לכלכלה העולמית. "אם הם לא יעשו משהו בשביל העולם המתפתח, תהיה קריסה רצינית בחלק זה של העולם". במסיבת עיתונאים בווינה דל מאר בצ'ילה אמר סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, שהוא מקווה שהמפגינים נגד הפסגה ייתנו לפוליטיקאים סיכוי. "אני מקווה שנוכל להבהיר להם שאנחנו הולכים לצאת מהפסגה הזו עם כמה הצעות קונקרטיות".
ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, אמר שהוא מבין מדוע אנשים מפגינים בבריטניה. "אנחנו נגיב לכך בהצעות שיסייעו ליצור מקומות עבודה, לעודד עסקים ולהניע מחדש את הכלכלה". אך נשיא ברזיל, לואיז אינסיו לולה דה סילבה, אמר במפגש המנהיגים האזורי בצ'ילה ש"כולם סובלים מחוסר האחריות של אלו שהפכו את הכלכלה עולמית לקזינו ענקי". לולה הוסיף כי ברזיל "דוחה את האמונה העיוורת בשווקים".
בעוד שהנושא אינו על סדר היום הרשמי, מתיחות בנושא מסחר ומטבעות עשויה לעלות לפני השטח במפגש זה. מתיחות זו היתה בשנים האחרונות אחד ממאפייני היחסים בין ארה"ב לסין. ארה"ב, יחד עם מדינות נוספות, מאשימה את בייג'ין שהיא משאירה את היואן ברמה נמוכה באופן מלאכותי, במטרה להעלות את ערך הייצוא שלה. סין, מצידה, הקונה הגדולה ביותר של אג"ח של ממשל ארה"ב, הביעה החודש חששות לגבי ודאות ההשקעה שלה.
ביום ו' ננעל המסחר באווירה שלילית: הדאו ג'ונס ירד ב-1.87% ל-7,776.18 נק', ה-S&P 500 ירד ב-2.03% ל-815.94 נק' והנאסד"ק ירד ב-2.63% ל-1,545.2 נק'. בסיכום שבועי עלה הדאו ג'ונס ב-6.8%, ה-S&P 500 טיפס ב-6.2% והנאסד"ק ב-5%.
נתוני מאקרו לשבוע הקרוב
ביום ג' יפורסם מדד S&P /קייס שילר, של מחירי הבתים ב-20 ערים בארה"ב, לחודש ינואר. המחירים צפויים לצנוח ב-18.5%, בהמשך לקיטון של 18.55% בדצמבר.
כמו כן, יפורסם מדד בטחון הצרכנים לחודש מארס. כלכלנים צופים עלייה לרמה של 27 נקודות, לעומת 25 נקודות בחודש פברואר.
בנוסף, יפורסם מדד ה-PMI של שיקגו לחודש מארס, הצפוי להראות עלייה ל-34.7 נקודות מרמה של 34.2 נקודות בחודש פברואר.
ביום ד', ה-1 באפריל, יפורסם נתון ה-ADP למספר המועסקים במגזר הפרטי בחודש מארס, כשהצפי הוא לירידה של 648 אלף משרות, בהמשך לקיטון של 697 אלף משרות בפברואר.
ביום זה יפורסם גם דו"ח בנוגע להוצאות בנייה בחודש פברואר. כלכלנים צופים ירידה של 1.6%, בהמשך לירידה של 3.3% בינואר.
עוד ביום ד' - מדד מנהלי הרכש לחודש מארס, הצפוי לעלות מ-35.8 נקודות בפברואר ל-36 נקודות.
בנוסף, יפורסמו נתונים אודות מס' מכירות הבתים הנמצאות בתהליך לחודש פברואר, כשהצפי הוא לקיטון של 2%, בהמשך לירידה חדה, של 7.7%, בחודש ינואר.
לקראת סוף יום המסחר יפורסמו גם נתונים לגבי מכירת מכוניות בחודש פברואר.
ביום ה', הדו"ח השבועי בדבר מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צפוי להראות עלייה ל-655 אלף תביעות, מ-652 אלף בשבוע הקודם.
כן, יפורסם ביום זה נתון ההזמנות ממפעלים לחודש פברואר, שצפוי להצביע על ירידה של 0.3%, בהמשך לקיטון של 1.9% בינואר.
שכר העבודה הממוצע לחודש מארס, שנתונים לגביו יתפרסמו ביום ו', צפוי להראות גידול של 0.2%, בדומה לפברואר. שבוע העבודה הממוצע בארה"ב צפוי להיוותר על רמה של 33.3 שעות.
להערכת כלכלנים, המשק האמריקני איבד בחודש מארס 656 אלף משרות (לא חקלאיות), לאחר שבפברואר חלה ירידה של 651 אלף משרות.
שיעור האבטלה צפוי לעלות ל-8.5%.
הנתון האחרון לשבוע זה - מדד מנהלי הרכש למגזר נותני השירותים לחודש מארס, הצפוי להראות עלייה ל-42 נקודות, לעומת 41.6 נקודות בחודש פברואר.
במסחר ביום ו' צנח מחיר הנפט הגולמי ב-3.6%. המסחר בחוזים העתידיים למסירה במאי בבורסת הסחורות בניו-יורק ננעל ב-52.38 דולר לחבית (ירידה של 1.96 דולר), תוך שהוא מוחק כמעט את כל העלייה השבועית - שהסתכמה בקרב החוזים מסדרה זו ב-0.6% בלבד.
מניות בכותרות
יצרנית הבלקברי, ריסרץ' אין מושן , צפויה להציג ביום ה', לאחר תום המסחר, עלייה של 16.7% ברווחי הרבעון האחרון ל-84 סנט למניה.
ג'נרל מוטורס , שעדיין לא השלימה חלקים מרכזיים בתוכנית יכולת הקיום שלה, שעליה להגיש השבוע לצוות המשימה הממשלתי של תעשיית הרכב, צפויה לקבל הארכה של 30 יום. כך לפי ה"וול סטריט ג'ורנל".
עפ"י מסמכים שהגיש גולדמן זאקס לרשות ני"ע האמריקנית, מנכ"ל בנק ההשקעות, לויד בלנפיין, קיבל ב-2008 סכום של 1.1 מיליון דולר - 600,000 דולר במשכורת, תגמול במניות בהיקף 277,828 דולר ו-235,943 דולר בפיצויים נוספים - נתונים אלו מהווים צניחה של 98% מ-2007.
מקורות המקורבים לנושא אמרו שבנק אוף אמריקה מתכנן העלאות שכר בשיעור של עד 70% לכמה מבנקאי ההשקעות. זאת, בעקבות ההשתלטות על מריל לינץ' .
ג'ונסון אנד ג'ונסון מתכננת לקבל דמי ויתור משרינג-פלאו כתנאי להסכמתה למיזוג עם מרק . כך מדווח ה"פייננשל טיימס". לשרינג ו-J&J שותפות בשיווק 2 תרופות לטיפול בדלקת פרקים, ולשרינג הזכויות לשווק אותן מחוץ לגבולות ארה"ב. מרק ושרינג אמרו כי המיזוג ביניהן לא ישפיע על השותפות.
=ישראליות מעבר לים
טבע קיבלה את אישור ה-FDA לשווק גרסה גנרית לתרופת האפליפסיה של גונסון אנד ג'ונסון. לטופמקס, שזכויות הפטנט שלו פוקעות החודש, מכירות במונחי מקור בהיקף 2.4 מיליארד דולר ב-2008.
ישראמקו תרכז עניין מרכזות עניין על רקע גילוי סימני הגז מול חופי חדרה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.