השבוע במט"ח: הדולר נאבק על מקומו בשוק המטבעות העולמי

[לפורטל הפיננסי] [לאתר המט"ח] FXCM: "כל עוד חושש השוק מאפשרות של משבר נוסף, הסוחרים יקנו דולר אמריקני מתוקף היותו המטבע הנזיל בעולם ולאור הפעולות האגרסיביות של הממשל בארה"ב"

שבוע מאבק נוסף עבר על הדולר האמריקני, המנסה לשמר את כוחו בשוק המטבעות העולמי, זאת על רקע ההתאוששות בשוקי המניות ברחבי העולם. חופשת החג אשר קיצרה את שבוע המסחר החולף, הביאה לנפחי מסחר נמוכים יחסית אשר שיחקו לטובתו של הדולר, ועל כן לא נרשמו תנועות חריגות כלשהן, הליש"ט המשיכה להיסחר מעל רמת ה-1.4600 דולר, והאירו החזיק מעמד מעל רמת ה-1.3100 דולר.

מזה זמן מה, אנו שבים ומזכירים את הקורלציה הקיימת בחודשים האחרונים בין מגמות הסיכון בשוקי המניות לבין מגמות המסחר בדולר, כאשר אהבת הסיכון המתבטאת בביקוש גובר לתשואה גבוהה, מפנה את כספי המשקיעים לעבר שוק המניות, אך יחד עם זאת גובר המעקב של אלו האחרונים אחר נתונים פונדמנטליים לגבי חוסנה של הכלכלה הגדולה בעולם.

למרות העלייה האחרונה באהבת הסיכון של המשקיעים, נותרו השווקים הפיננסים פגיעים, ורק עדות להתאוששות עקבית בנתוני הצריכה, בתפוקה ובהשקעות תוכל באמת להבהיר האם הרע מכל מאחורינו, ונתונים אלו להזכירכם, עדיין נמצאים בתהליך התכווצות.

המתיחות הזו שבין הראלי בשוקי המניות לבין החשש לגבי חוסנה של הכלכלה האמריקנית הגיע לידי ביטוי בפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה של הפד', בה התייחסו חברי הועדה לשווקים הפיננסים כשבריריים ובלתי יציבים.

"הבנקים מסרבים לפתוח קווי אשראי, הרי הם מעוניינים להבטיח את הרזרבות בשל העלייה במחיקות וירידה ברווחים. משמעות הדבר היא שהפוטנציאל למשבר, ולמנוסה של הון מהשווקים החוצה מהווה איום מתמיד". ציינו לגלובס במחלקת המחקר של FXCM.

אחד מהגורמים הפוטנציאליים המאיימים ביותר להיפוך כה דרמטי בסנטימנט המשקיעים הוא "מבחן הלחץ" שביצע הממשל האמריקני ל-19 הבנקים הגדולים במדינה. טרם פורסמו התוצאות, אך ב-FXCM ציינו כי על פי השמועות, הנחה משרד האוצר את הבנקים המיועדים שלא לחשוף שום תוצאה שהיא, בעוד הגורמים הרשמיים מעוניינים להמתין עד לסיומה של עונת הרווחים.

"כל עוד חושש השוק מאפשרות של משבר נוסף, הסוחרים יקנו דולר אמריקני מתוקף היותו המטבע הנזיל בעולם ולאור הפעולות האגרסיביות של הממשל בארה"ב. אך אם ימשיכו השווקים לטפס ואהבת הסיכון תשוב לשלוט על המסחר, ישובו המשקיעים להתמקד בשאלה איזו כלכלה תתאושש ראשונה, בעודם מבקשים תשואה מסוימת. לאור זאת נראה כי בשלב הנוכחי יש לבצע הערכה מסוימת לגבי מצבה של ארה"ב והתוצאות אינן מעודדות". ציינו ב-FXCM.

השבוע הנוכחי חופן בחובו פרסומים כלכליים רבים, הראשון מביניהם, המכירות הקמעונאיות בארה"ב לחודש מארס, צפוי להתפרסם מחר (ג'), 15:30 שעון ישראל. התחזיות המוקדמות צופות עליה של 0.4%,זאת לאחר ירידה של 0.1% בפברואר.

עוד בארה"ב, יתפרסם ביום ד', 15:30 שעון ישראל, מדד המחירים לצרכן לחודש מארס, הצפי המוקדם חוזה שיעור של 0%, לעומת הנתון בחודש הקודם אשר הצביע על עלייה של 0.2%.

בזירה האירופאית נעקוב אחר האירו, לאחר שרשם בשבוע החולף את הביצועים הגרועים ביותר מול הדולר, וזאת בשל התגברות ההערכות כי הבנק המרכזי של אירופה עשוי להפחית את שער הריבית לרמה הנמוכה בה נתון הדולר האמריקני.

נזכיר כי המגמות המאקרו-כלכליות באירופה מצביעות על צמצום חד בכלכלות החברות במרחב האירו, בשל כך יהיה מעניין לעקוב אחר פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש מארס, ביום ה', 12:00 שעון ישראל. התחזיות המוקדמות מצביעות על ירידה לשיעור שנתי של 0.6% , הרמה הנמוכה ביותר מאז החלו לתעד נתון זה ב-1991. יתרה מכך, עשויים הנתונים להצביע על כך שהאינפלציה במרחב האירו נותרה מתחת ל-2%, יעד הבנק.

[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]