שבוע המסחר החלקי במט"ח בזירה המקומית מתנהל בהתחזקות של המטבע המקומי מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו. המטבע האירופאי רושם את ההיחלשות החדה יותר מבין השניים מול השקל.
נציין, כי לרגל חול המועד פסח, נפח המסחר הבין בנקאי במט"ח הוא דליל, גם בגלל שסוחרי המט"ח מחו"ל נמצאים בחופשת הפסחא. בסוף השבוע לא נקבע שער יציג בעקבות חופשת הפסח, אולם במהלך המסחר נחלש הדולר אל עבר רמת 4.1 השקלים.
גם בזירת המט"ח העולמית, הדולר נחלש ביחס למטבעות המרכזיים: האירו מתחזק מולו ב-0.1% ל-1.319 דולר, והליש"ט מתחזקת ב-0.6% ל-1.4702 דולר.
כלכלני איזיפורקס מציינים בסקירתם לגבי שוק המט"ח הישראלי, כי עליות השערים בשווקים הפיננסים גרמו לעלייה במפלס אהבת הסיכון, דבר שהחליש את הדולר מול מרבית המטבעות, כולל מול השקל. מבחינתם רמות המפתח של הדולר נשארות ב-4.02 שקלים ו-4.25 שקלים, כאשר פריצה של אחת מאלו תאשר את המשך המגמה בכיוון הפריצה.
הערכות בשוק ההון: מדד המחירים לצרכן לחודש מארס צפוי להיות חיובי
מדד המחירים לצרכן לחודש מארס, שצפוי להתפרסם מחר (ג'), ינוע בין 0% ל-0.3%, כך עולה מהתחזיות שפרסמו הכלכלנים הראשיים של בתי ההשקעות והבנקים. נזכיר כי זו הפעם הראשונה אחרי ארבעה חודשים בה צפוי להתפרסם מדד מחירים לצרכן שאינו שלילי. מדד מארס יושפע בעיקר מעלייה חדה במחירי הפירות והירקות הטריים ומהתייקרות בבשר העופות. בשוק ההון מעריכים כי לא צפויים שינויים במדיניות המוניטרית של בנק ישראל, ואם יהיו כאלו הם לא יושפעו ממדד מארס.
לנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, אין בעיה של אינפלציה בטווח הקצר-הבינוני והדבר מעניק לו מרחב תמרון גדול מאוד. בפרוטוקולים של הדיונים המוניטריים האחרונים הובהר היטב כי כלי הריבית מיצה את עצמו לעת עתה לכן היא צפויה להישאר ברמה הנוכחית. אך קיימת אפשרות נוספת שלא נפסלת על הסף: פישר, בדומה לעמיתו האמריקני בן ברננקי, יכול לקבוע "רצועה" של ריבית. קרי, שיעור ריבית שנע סביב 0% לחצי או רבע אחוז. למהלך שכזה הסתברות נמוכה יותר.
זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-0.65% ונסחר בין הבנקים תמורת 4.145 שקלים. האירו נחלש ב-1.07% ונסחר תמורת 5.4708 שקלים.
ביום שישי לא נקבעו שערים יציגים, הדולר התחזק ב-1.139% ונסחר סביב 4.172 שקלים. האירו נסחר תמורת 5.5285 שקלים - ירידה של 0.804%.
Easy-Forex: הדולר ינוע במחסר דליל בטווח שבין 4.1-4.17 שקלים
הדולר מצליח לשמור על כוחו למרות העליות בשווקים הפיננסיים ביום שישי האחרון. מחזורי המסחר הנמוכים בעקבות חופשת חג הפסחא בעולם הנוצרי לא הצליחו לשנות באופן ניכר את ערכו של הדולר מול רוב המטבעות העיקריים והוא נסחר לא רחוק ממחירי השיא השבועיים שלו מול רב המטבעות העיקריים.
במסחר המקומי, הדולר הצליח לשמור על רמת התמיכה ב-4.1 ש'. המסחר בדולר שקל דליל ומקוצר בימים האחרונים עקב חג הפסח בארץ וחג הפסחא בעולם מה שיכול להשפיע על התנודתיות. מבחינה טכנית צפוי הדולר להיסחר בטווח המחירים שנע בין 4.1-4.17 ש'.
פריקו: נתוני מאקרו רעים בישראל עלולים להוביל להיחלשות השקל בטווח הקצר
השבוע צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש מארס. הקונסנזוס בשוק הוא כי המדד יהיה חיובי וינוע סביב 0.1%. רצף המדדים השליליים מתחילת השנה, והעובדה כי הנתונים המפורסמים במשק הישראלי ממשיכים להיות חלשים עשויים להביא את נגיד בנק ישראל לבחור להוריד את הריבית גם בסוף החודש הנוכחי. נזכיר כי בחודש שעבר הודיע נגיד בנק ישראל כי הוא ממשיך לרכוש דולרים בסכום של 100 מיליון דולר מדי יום וכי רכישות אגרות חוב עליה הודיע בתחילת החודש תיעשה בסכום של 200 מיליון שקל מדי יום. זאת, בהמשך להורדות הריבית בחודשים האחרונים.
כמו כן, העובדה כי בתקופה האחרונה מפורסמים נתונים רעים במשק הישראלי עשויה להוביל להיחלשות של השקל בטווח הקצר. ראוי לציין כי העליות החדות בבורסות העולם ובבורסה המקומית והרצון של משקיעים שונים לחזור להשקיע בסיכון, עשויים לתמוך בהיחלשות הדולר כבר בטווח הקרוב. העובדה כי הפדרל ריזרב פועל אף הוא על מנת להוריד את התשואות על אגרות החוב הממשלתיות הארוכות של הממשל, כמו גם העובדה כי תוכניות הממשל גורמות לגירעונות עצומים במשק האמריקני, צפויים להחליש את הדולר בטווח הבינוני.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.