פקידים בפדרל ריזרב שוקלים לתת לציבור מידע רב יותר אודות תוכניות החירום, שמטרתן לשקם את שוקי האשראי ולסיים את המיתון בכלכלה האמריקנית. הבנק המרכזי האמריקני יגדיל, ככל הנראה, את דרישות השקיפות בנוגע לערבונות שהוא מחזיק כנגד ההלוואות לחברות הפיננסים. זאת, בעוד הוא שוקל אופציות נוספות, כולל מסיבות עיתונאים, במסגרתן הוא מקווה להגדיל את הגילוי הנאות הניתן לציבור - כך לפי גורמים המקורבים לנושא.
יו"ר ה'פד', בן ברננקי, ביקש מוועדה פנימית, בראשות סגן היו"ר, דונלד קוהן, לבחון דרכים, באמצעותן יכול הבנק להגדיל את השקיפות. הוועדה צפויה להמליץ לחשוף דירוגי אשראי של הערבונות שהיא מחזיקה בתוכנית שתומכת ב-AIG . בנוסף, אמרו הגורמים, הפאנל יציע גם הגדלת החשיפה על המשכנתאות וניירות הערך הקשורים אליהן, שהוא לקח על עצמו במהלך הניצוח על המיזוג בין בר סטרנס ל-JPמורגן-צ'ייס .
בראשית החודש, הסנאט האמריקני העביר הצעת חוק בלתי מחייבת, הקוראת ל'פד' לפרסם פרטים בדבר הערבונות מדי חודש, לכל הפחות, וכן לתת את מספר הלווים ולומר האם הלוואות שניתנו במהלך החילוצים של בר סטרנס ו-AIG רשמו הפסדים שלא ניתן להשיבם.
בנאום שנשא אתמול, אמר ברננקי כי "אני יכול להבטיח לכם שקובעי המדיניות המוניטרית מחוייבים לחלוטין להסיר בעיתוי הנכון ובמידה הנכונה את התמיכה האדירה שהם העניקו לכלכלה. יש לנו ביטחון מלא כי נוכל לעשות זאת".
ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח עוד כי ממשל אובמה שוקל לפרסם חלק מהתוצאות של "מבחני הלחץ", שנערכים כעת ל-19 הבנקים הגדולים בארה"ב כדי לאמוד את עמידותם בתנאי מיתון מעמיק.
עפ"י מקורבים לנושא, אין זה ברור איזה מידע יחשוף הממשל, וייתכן שהמידע לא יהיה אודות בנקים ספציפיים. עם זאת, גורמים בממשל מאמינים שיש צורך בחשיפה של כמות מסויימת של מידע, כדי להבטיח לציבור שהבדיקות הן תקפות וקפדניות. הם גם סבורים שהמבחנים הללו לא ימלאו את מטרתם - הגברת האמון - אלא אם משקיעים יוכלו לראות את הנתונים בעצם.
אחד הפתרונות האפשרים הוא לסכום את המידע שהעבירו הבנקים, על מנת לתת לציבור תמונת מצב לגבי חוסנה של התעשייה הבנקאית, מבלי לחשוף נתונים של חברה ספציפית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.