גונבים את אמריקה

המסע נגד ברק אובמה החל 3 שנים ו-10 חודשים לפני הבחירות הבאות לנשיאות

זה היה צפוי לקרות, אבל איש לא האמין שהמרירות והמשטמה שהציתה בחירתו של ברק אובמה לנשיא אצל פלח קטן אך צווחני באוכלוסיית ארה"ב יפרצו החוצה כנפיחה עוכרת אוויר פחות מחודשיים לאחר השבעתו.

ב-15 באפריל, תאריך היעד להגשת דו"חות מס הכנסה בארה"ב, נערכו הפגנות מחאה מחוף אל חוף, בעשרות ערים ועיירות, נגד "נטל המס" ונגד תכנית התמריצים של ממשל אובמה להבראת הכלכלה, ש"ממשכנת את עתיד ילדינו".

ההפגנות תוארו כ"ספונטניות", אבל מידת הספונטניות שלהן היתה כזו של הפגנות בקוריאה הצפונית נגד התערבות המערב בענייניה הגרעיניים. כבר במארס החלו חכמי שיווק, שמזוהים עם האגף הימני קיצוני במפלגה הרפובליקנית, למכור את ההפגנות המתוכננות כ"מסיבות תה", אירועים עם קונוטציה פטריוטית ועם פוטנציאל השלהוב של מסיבת התה המקורית ב-1773, שבה פשטו מתנחלים אמריקניים על ספינת סוחר בריטית עמוסה בעלי תה בנמל בוסטון והטילו את מטענה לים במחאה על כך שבעלי הספינה קיבלו זיכיון בלעדי לשווק תה למושבות הבריטיות באמריקה הצפונית, על חשבון סוחרים מקומיים.

אותה הפגנה נחשבת כאחד מהאירועים המכוננים במאבק לפרוק עול הכתר הזר ולהכרזה על עצמאות המושבות. בחירתה כמודל לחיקוי במאה ה-21 לא היתה מקרית. "עשוקי" מס הכנסה נקראו להפגין נגד נטל המס, כביכול, אבל המסר התת-הכרתי ששווק להם היה, בעצם, לבוא להפגין נגד הזר שהשתלט להם על הבית הלבן, נגד נשיא שאפילו אזרחותו האמריקנית מוטלת ספק.

עילת זימון ממורמרי הבחירות כדי לעצור את מכבש המיסים ואת תכנית התמריצים היתה מזויפת בדיוק כמו שעוני רולקס שנמכרים על המדרכה בשדרה החמישית. דו"ח של הקונגרס מראה, שנטל המס בארה"ב נמצא ברמתו הנמוכה ביותר מזה 30 שנה ואובמה מבטיח הקלות נוספות.

למעשה, אחיזת העיניים של מסיבות התה בשבוע שעבר היתה תרגיל פוליטי בייזום ובביצוע לוביסטים ימניים, במימון תאגידי, כפי שדווח ב-MSNBC. אחד מהמארגנים העיקריים של קמפיין התה, פרידום וורקס, משרד לוביסטים בוושינגטון, ייצג אשתקד את AIG, ליהמן בראדרס, מריל לינץ' וחברות פיננסיות נוספות שנהנו ממתת היד של הממשל. אבל את התנופה העיקרית לקמפיין הזה נתן ערוץ החדשות פוקס ניוז, השופר הכמעט רשמי של הימין הרפובליקני. הכוחות האמיתיים שהרימו את פרויקט ההפגנות אולי אינם אוהבים מיסים, אבל בעיקר הם לא אוהבים את אובמה, שלא רק גנב, לדעתם, את הבית הלבן אלא עומד לגנוב להם את אמריקה.

וכך, השלטים, הנאומים והתבטאויות של ה"מפגינים", אותם סטטיסטים שגויסו בקמפיין הבלתי נלאה של פוקס, עסקו הרבה פחות במיסים או בתמריצים של ממשל אובמה והרבה יותר באובמה עצמו. כן, כולם באו מצוידים בשקיות תה עם כוונה להשליך אותן במוקדי שררה, אבל המשטמה לנשיא היתה מפחידה הרבה יותר מנשק שקיות התה. "דבר בשם עצמך אובמה, זו אומה נוצרית", הכריז שלט אחד.

"היו"ר מאובמה", הכריז אחר. ונוספים: "האם אנו צריכים לשבת בחיבוק ידיים כשאיזה קנייתי הורס לנו את המדינה?", "אובמה מתכנן עבדות לבנה", "אובמה לא ממש אמריקני", "אובמה הוא מוסלמי במסתרים" ו"לתלות את הבוגדים גבוה".

מדוע החל המסע נגד אובמה שלוש שנים ועשרה חודשים לפני הבחירות הבאות לנשיאות? מדוע מתנהגים המריונטות בכיכרות ומפעיליהם בוושינגטון כאילו סוף העולם הגיע, בשעה שלמעשה הממשל הצעיר מוריד מיסים, לא מעלה אותם? התשובה היא, שהשרידים שנותרו מהמפלגה הרפובליקנית המובסת משוכנעים שרק טוהר אידיאולוגי ימני יחזיר אותם לשלטון. כפי שכתבה בעלת טור ב"ניו יורק טיימס", הם נחושים בדעתם לקעקע את יסודות הממשל החדש בעודו בחיתוליו, לפני שאובמה יצליח למלא את הבטחותיו לכווץ במידה משמעותית את הפער הכלכלי בין חמשת המאיונים העליונים לבין 95 המאיונים שמתחתיהם.

"אל תלכו שולל אחרי העובדה שאובמה השאיר על כנו את שר ההגנה הרפובליקני גייטס", כתב באחרונה הטוראי הימני צ'רלס קראוטהאמר. "הוא לא נבחר לנהל את אפגניסטן. הוא מתכנן לשנות את אמריקה מהיסוד. יש לו כסף, יש לו מנדט ויש לו האון לעשות זאת".

מבחינת הימין הרפובליקני, אובמה מתחיל לפרום את החלום האמריקני והוא עומד לרקום במקומו חלום אירופי. תשובת האידיאולוגים של הימין ניתנה ב-15 באפריל: לא במשמרת שלנו. *