מחיר הנפט רשם את הירידה היומית החדה ביותר מזה 7 שבועות: צנח ב-8.8% וננעל על 45.88 דולר לחבית

החוזים העתידיים למסירה במאי נסחרו בהתאם למגמה בוול סטריט ; קרטל מדינות אופ"ק, המייצר כ-40% מתצרוכת הנפט העולמית, צפוי להיפגש ב-28 במאי ולהחליט על מדיניות ייצור הנפט העתידית

מחיר הזהב השחור איבד היום (ב') גובה, במקביל לירידות השערים בשוקים בוול סטריט ובאירופה, ולאחר פרסום דו"חות בנק אוף אמריקה בארה"ב, ולקראת פרסום דו"חות נוספים של חברות מובילות, שגרם לסוחרים בנפט, וכן לסוחרים במניות, מתח רב שהוביל לאווירת מימושים.

החוזים העתידיים על הנפט למסירה בחודש מאי רשמו היום בבורסת הסחורות בניו-יורק את הירידה היומית החדה ביותר מזה 7 שבועות.

כאמור, ברקע למסחר בנפט היה בקרב הסוחרים מתח מהול בחרדה, משטף של דו"חות רבעוניים מחברות מובילות, וביניהן בנקים גדולים. במקרה של בנק אוף אמריקה, אומנם הרווחים זינקו ברבעון הראשון, אך הם מתקזזים ע"י המחיקות שנאלץ לבצע בגין הלוואות שלא ניתנות להחזר.

מחיר החוזים העתידיים על הנפט למסירה במאי, צנח ב-8.8%, שהם 4.45 דולר, וננעל על 45.88 דולר לחבית, במסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק.

לסנטימנט השלילי היום הוסיפו גם הנתונים מזירת המאקרו בוול סטריט, שאותתו על כך שהמיתון בארה"ב צפוי להימשך לפחות בחודשי הקיץ - כך עלה מהמדד המשולב לחודש מארס שפורסם מעט לאחר פתיחת המסחר. המדד, המקבץ את האינדיקטורים המובילים בארה"ב, והמהווה את האינדיקציה לכיוון הכלכלה האמריקנית ל-3-6 החודשים הבאים, ירד במארס מעבר לצפי המוקדם. עם זאת, בהודעה של משרד המסחר נמסר כי העוצמה של המיתון עשויה להתמתן בחודשים הקרובים.

הסוחרים וכן המשקיעים מחפשים סימנים חיוביים לגבי מצבה של הכלכלה האמריקנית, לאחר ששוקי המניות בוול סטריט זינקו ב-6 השבועות האחרונים בכ-20% לעומת שיעורי השפל השנתיים שרשמו המדדים רק לפני מספר חודשים. כמה משקיעים אף חוששים, כי העליות האחרונות באו מהר מדי מכדי לסמן מגמה.

קרטל מדינות אופ"ק, המייצר כ-40% מתצרוכת הנפט העולמית, צפוי להיפגש ב-28 למאי ולהחליט על מדיניות ייצור הנפט העתידית. בספטמבר החליט האירגון על הפחתת תפוקת הנפט ב-4.2 מיליון חביות ליום.

נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר אמש (א') כי הכלכלה האמריקנית עדיין נמצאת תחת לחץ.

"עדיין לא יצאנו מהסבך. עדיין מדובר בזמנים קשים לכלכלה האמריקנית. שוק האשראי ממשיך להתכווץ", אמר אובמה במהלך פסגת האמריקות שנערכה בסוף השבוע בטרינידד.

ברמת המאקרו: בהמשך השבוע (יום ו' 11:30, שעון ישראל) יפורסמו נתוני התמ"ג הבריטי לרבעון הראשון. התחזיות המוקדמות צופות ירידה, זה הרבעון השלישי ברציפות, בשיעור של 1.5%-, הירידה העמוקה ביותר מזה כ-29 שנה.

ביום ו' 15:30 שעון ישראל, יפורסמו הזמנות מוצרי צריכה בני קיימא לחודש מארס. על פי ההערכות המוקדמות צפוי המדד לרדת ב-1.5%. זהו למעשה הנתון המשמעותי ביותר שיתפרסם השבוע בארה"ב.