נראה כי לעת עתה, שבה התנודתיות לשוק המטבעות העולמי, וזאת לאחר שאמש נחלש הדולר לאורך מרבית שעות היום ביחס למטבעות המובילים, וזאת על רקע אהבת הסיכון שהביאה לנעילה חיובית בוול-סטריט. אך עם פתיחת המסחר באסיה, ניכרת מגמה חיובית במסחר בדולר והוא מתחזק ביחס למרבית המטבעות המובילים. האירו מחפש כיוון ונסחר סביב רמת ה-1.294 דדולר.
ייתכן כי הסיבה לתנודתיות הזו טמונה בתחושת אי הוודאות הגוברת בשווקים לגבי המגזר הפיננסי, זאת ככל שקרבה העת (ה-4 במאי) לפרסום מבחני הלחץ של הפד'. כך או אחרת השווקים עדיין מחפשים כיוון, דבר אשר עשוי להגביר את השפעתם של נתוני המאקרו כאירוע סיכון לסוחרי המט"ח.
בהמשך לכך נציין כי שני אירועים מרכזיים שכאלו יתפרסמו ביום ו' הקרוב, הראשון הוא נתון התמ"ג הבריטי לרבעון הראשון. התחזיות המוקדמות צופות ירידה, זה הרבעון השלישי ברציפות, בשיעור של 1.5%-, הירידה העמוקה ביותר מזה כ-29 שנה. אירוע הסיכון השני, הוא למעשה הנתון המשמעותי ביותר שיתפרסם השבוע בארה"ב, והוא הזמנות מוצרי צריכה בני קיימא לחודש מארס. על פי ההערכות המוקדמות צפוי המדד לרדת ב-1.5%. חדשות שליליות שכאלו עשויות למתן את אהבת הסיכון בשווקים ובכך לתמוך בהמשך עלייתו של הדולר כנכס מקלט בטוח.
נציין כי אמש, אחת מהתנועות הבולטות שניכרו בשוק המטבעות העולמי, הייתה הירידה החדה שרשם דולר הקנדי ביחס למטבעות העיקריים, דבר אשר הביא את הצמד דולר/דולר קנדי לעלות ב-1.25%, וזאת לאחר שהבנק המרכזי בקנדה הפחית את הריבית באופן לא צפוי ב-0.25% לשפל כל הזמנים, והעמיד את הריבית בגובה של 0.25%.
בהודעה אשר ליוותה את החלטת הבנק נמסר כי הבנק רואה עצמו מחויב להותיר את הריבית ברמה של 0.25% עד סוף יוני 2010, זאת למרות שהדבר הותנה בתחזית האינפלציה.
האירו נסחר סביב רמת ה-1.294 דולר * הליש"ט מאבדת כ-0.2% ל-1.4637 דולר * המטבע האמריקני נחלש כנגד הין ב-0.24% ל-98.289 ין לדולר בודד * הדולר נסחר כנגד מקבילו הקנדי סביב רמת ה-1.2381 דולר קנדי * המטבע הניו-זילנדי יורד ב-0.47% לעבר רמת ה-0.5566 דולר אמריקני * הדולר האוסטרלי נחלש ב-0.22% ל-0.7052 דולר אמריקני
[לאתר המט"ח]
FXCM: פוטנציאל להמשך עליית הדולר
קיימת השווקים אי וודאות משמעותית בנוגע לאיתנותם של השווקים הפיננסיים שכן ממשלת ארה"ב בדקה את 19 המוסדות הפיננסיים הגדולים במדינה ועד שהתוצאות יתפרסמו ב-4 במאי, יש עדיין סיכוי לכך ששנאת הסיכונים תכביד ושהדולר והין יעלו.
למעשה, מדד הדולר, DXY, נותר במגמת עלייה ואילו רבים מהשערים המצטלבים של הין נותרו בירידה לעומת רמות התנגדות משמעותית. בנוסף, ייתכן שסנטימנט הסיכונים הגיע לנקודת מפנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.