המסחר במט"ח בזירה המקומית ננעל היום בהתחזקות של המטבע המקומי מול שני המטבעות הזרים המרכזיים - הדולר והאירו. למרות היחלשותו ביחס לשקל, המטבע האמריקני נקבע מעל רף 4.2 השקלים.
בזירת המט"ח העולמית, הדולר עבר להיסחר במגמה מעורבת מול שני המטבעות המובילים: האירו מתחזק מולו ב-0.05% ונסחר תמורת 1.2952 דולר לאירו. הליש"ט נחלשת ב-1.48% ונסחרת תמורת 1.445 דולר לליש"ט .
נציין, כי נרשמה היום תנודתיות במסחר במט"ח, שהסיבה לה עשויה להיות טמונה בתחושת אי הוודאות הגוברת בשווקים לגבי המגזר הפיננסי האמריקני, זאת ככל שקרבה העת (ה-4 במאי) לפרסום מבחני הלחץ של ה'פד'. כך או אחרת, השווקים עדיין מחפשים כיוון, דבר אשר עשוי להגביר את השפעתם של נתוני המאקרו בארה"ב כאירוע סיכון לסוחרי המט"ח.
מיטב: ריבית בנק ישראל לחודש מאי תישאר ללא שינוי על 0.5%
בבית ההשקעות מיטב פירסמו היום התייחסות לגבי הודעת הריבית של בנק ישראל לחודש מאי, הצפויה להתפרסם בשבוע הבא, ובה הם מעריכים כי נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, יותיר את שיעור הריבית המרכזית על כנה - 0.5%, וזאת, משום שהמדיניות המוניטרית, כפי שבאה לידי ביטוי בדמות שינוי בגובה הריבית, הגיעה לכדי מיצוי.
עוד מציינים במיטב, כי הגידול המהיר בכמות הכסף בשוק, מאיים על יכולת הטיפול של הבנק המרכזי במשבר, וכדי לתקן עלייה חדה זו, על בנק ישראל להפעיל כלי ריסון מוניטריים כגון: ספיגה (לדוגמא, באמצעות הנפקת מק"מים - דבר שהחל בצמצומו בראשית 2009) או העלאת ריבית. יחד עם זאת, כל עוד המשבר העולמי וגם המקומי הריאליים נמצאים בשיאם, קשה להניח כי בבנק ישראל יבחרו להעלות את הריבית. גם אם יימשך האיום על יציבות המחירים, בשלב הראשון יבחרו בבנק לבטל את המהלכים הלא-סטנדרטיים שהחלו בביצועם בחצי השנה האחרונה ולא להשתמש בנשק הריבית. לדוגמא, הוא עלול להגביר את הנפקות המק"ם או, לחדול מרכישות מט"ח ואג"ח ממשלתיות. רק בשלב השני יורחבו ריביות הפרוזדור ותועלה הריבית המוניטרית.
שר האוצר האמריקני: לרוב הבנקים בארה"ב יש הון יותר ממה שהם צריכים
במכתב ששלח אתמול שר האוצר האמריקני, טימותי גייתנר, לועדת הפיקוח על תוכניות החילוץ של הקונגרס, הודיע השר כי נותרו בידיו 110 מיליארד דולר מתוך 700 מיליארד דולר שקיבל במסגרת תכנית הסיוע למערכת הבנקאית . גייתנר טוען כי יש לו מספיק מקורות לתכנית היציבות הפיננסית והוא אף מעריך כי בשנה הקרובה יוחזרו לממשל 25 מיליארד דולר. כמו כן אמר גייתנר כי ישנם סימנים לשיפור בשוק האשראי וכי לרוב הבנקים יש הון גדול יותר ממה שהם זקוקים לו והוא מעריך כי האמון במערכת הפיננסית מתחיל לחזור.
IMF: המחיקות במערכת הפיננסית עלולות להסתכם עד 2011 ב-4 טריליון דולר
קרן המטבע הבינלאומית, IMF הודיעה אתמול כי היא מעריכה שעד סוף שנת 2010 היקף
המחיקות של הגופים הפיננסיים הבינלאומיים עקב אחזקת נכסים "רעים" של ארה"ב עלול
להגיע ל-2.7 טריליון דולר. זוהי עלייה מהדו"ח הרבעוני הקודם, שפורסם בינואר, לפיו
הוערכו אז המחיקות הצפויות ב-2.2 מיליארד דולר. על פי תרחיש קיצוני יותר, עד סוף שנת 2011 היקף המחיקות עלול להגיע להיקף של 4 טריליון דולר, כאשר שני שליש יבואו מהבנקים ואילו שליש נוסף יבוא ממחיקות שיירשמו מוסדות פיננסיים אחרים כמו חברות ביטוח וגופים חוץ בנקאיים נוספים.
היום בזירת המט"ח: הדולר נחלש ב-0.214% ושערו היציג נקבע ב-4.205 שקלים. האירו נחלש ב-0.136% ושערו היציג נקבע ב-5.4476 שקלים.
כלל פורקס: תיקון לדולר בעולם יחזיר אותו לרמת 4.17 ש' ואז ל-4.25 ש'
כפי שהערכנו אתמול, עצירה של מהלך התחזקות הדולר בעולם, האטה גם את העלייה בשער וגם את ניסיון ההגעה לרמת 4.25 שקלים. לאחר טיפוס עד רמת 4.22 שקלים לדולר, חזר הדולר להיסחר כנגד השקל סביב רמת 4.2 ש'. תיקון נוסף לדולר בעולם עשוי להחזיר את הדולר לרמת 4.17 ש' ואם ייעצר שם, אזי הדרך לרמת 4.25 שקל לדולר תהיה פתוחה. ברמה זו כבר צפויה התנגדות חזקה יותר. במידה ותיפרץ גם רמה זו על בסיס סגירה יומית של מספר ימים, תהיה הדרך ל-4.35 ש' סלולה.
Easy-Forex: רמת 4.3 שקלים לדולר היא סבירה בהחלט בטווח הקצר
שבוע לפני סיום השליש הראשון של השנה, רושם הדולר התחזקות דו-ספרתית מול השקל ( סביב ה- 11%). מבחינה טכנית, פריצה של נקודות ההתנגדות ב-4.2 ש' הופכת את רמת 4.3 ש' כרמה סבירה בהחלט בטווח הקצר.
אמש שוב הינו עדים עד כמה השווקים הפיננסים משפיעים על שוק המטבעות. לאחר התחזקות של הדולר מול מרבית המטבעות, על רקע ירידות חדות באסיה ופתיחה דומה באירופה, בשעה 16:30 לפי שעון מקומי, נפתח המסחר בארה"ב אשר הפך את הירידות לעליות ואת התחזקות הדולר להיחלשות. עיני הסוחרים היו מכוונים לנאומו של שר האוצר האמריקאי, טימוטי גייטנר. בנוגע למשבר הפיננסי טען גייטנר כי קיימים סימנים לשיפור בשוק האשראי כמו גם אינדיקטורים אשר מראים כי אמון המשקיעים מתחיל לשוב. גורם נוסף שתמך בהיחלשות הדולר בשעות הערב היה ההודעה כי הבנק הפדרלי רכש אמש איגרות חוב ממשלתיות בסך של 7 מיליארד דולר וזאת כחלק מתוכניתו להורדת שיעורי הריבית על ההלוואות ארוכות טווח.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.