בקואליציה שוקלים אפשרות להעביר את ראשות ועדת הכלכלה של הכנסת לידי הליכוד - כך נודע ל"גלובס". על פי הנוהג בכנסת, בראשות ועדת הכלכלה מחזיקה סיעת האופוזיציה הגדולה ביותר, במקרה זה קדימה, אולם ייתכן שבקרוב ייאלצו בקואליציה לבצע מספר שינויים ולדון בחלוקת ראשות כמה מהוועדות מחדש. זאת, לנוכח העובדה שיו"ר מפלגת העבודה, אהוד ברק, לא הצליח לאייש את ראשות ועדת החוץ והביטחון של הכנסת שניתנה לעבודה במסגרת ההסכם הקואליציוני.
אם ברק יחליט להודיע כי הוא מוותר על הוועדה, ישקלו בקואליציה אפשרות להעביר את ועדת החוץ והביטחון לקדימה ואת ועדת הכלכלה להשאיר בליכוד. במקרה כזה יתכן שבראשות ועדת החוץ והביטחון ימשיך לעמוד צחי הנגבי (קדימה) אולם בליכוד ייתקלו בבעיה באיוש ראשות ועדת הכלכלה.
הח"כים היחידים שאינם מחזיקים בתפקיד שר או סגן שר - מירי רגב, כרמל שאמה, ציפי חוטובלי, אופיר אקוניס, יריב לוין, ציון פיניאן ודני דנון - הם חברי כנסת צעירים, שזו הקדנציה הראשונה שלהם בכנסת. בנוסף, אחד מהם אף ייאלץ להחזיק בתפקיד יו"ר ועדת הכנסת (ככל הנראה, אקוניס או דנון).
הח"כ היחיד שאינו מכהן קדנציה ראשונה הוא חיים כץ, אולם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הבטיח לו לעמוד בראשות ועדת העבודה והרווחה. בכנסת מעריכים כי בליכוד יצטרכו לשקול להציע לכץ את ראשות ועדת הכלכלה, אלא שלכץ, יו"ר ועד העובדים בתעשייה האווירית, אג'נדות ברורות בתחום העבודה וספק אם יסכים לוותר על ועדת העבודה והרווחה. על אף הקשיים באיוש הוועדה, בליכוד מאמינים שנתניהו יעדיף כי ראשות ועדת הכלכלה תישאר בידי סיעתו, שכן כך יהיה לו קל יותר לקדם חלק מהרפורמות שעליהן הצהיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.