מנהל המחקר של בית ההשקעות אקסלנס אומר היום (ה') בעקבות ההתפתחויות בבנק הפועלים כי אי הוודאות הניהולית כנראה תמשך זמן מה שיכולה לשתק את הבנק למשך חודשים. הדו"ח המיידי של בנק הפועלים מציג תמונה של הבדלי גישות משמעותיות בין דירקטוריון הבנק לבין בנק ישראל בכל הנוגע לתהליך של בחירת מנכ"ל מחליף למנכ"ל היוצא צבי זיו.
לבנק ישראל יש טענות קשות כלפי דירקטוריון הבנק והעומד בראשו בנוגע להשתלשלות הדברים שהביאו להתפטרות המנכ"ל ולדיונים שהתרחשו לאחר מכן ברמת הדירקטוריון, אולם אי אפשר לשנות את העבר והליקויים הפרוצדורליים עליהם מצביע בנק ישראל ניתנים לתקון. מבחינת המשקיעים - כל הסיפור הזה כבר מגולם בתוך המחיר.
הבעיה העיקרית לדעתו נעה סביב הנושא - כיצד בוחרים את המחליף המתאים ביותר למנכ"ל היוצא ?
ההעדפה הברורה של בנק ישראל הינה ועדת איתור שתבחן מספר מועמדים - ורק אז להחליט על מנכ"ל חדש.
מצדו ,דירקטורין הבנק מצטייד עם דו"ח של מומחה של ממשל תאגידי שטוען שוועדת איתור הינו רק כלי אחד לאתר מנכ"ל חדש והוא מביא כמה וכמה מקרים שחברות מובילות בעולם העדיפו למנות את "היורש הטבעי" למנכ"ל מבלי להקים ועדת איתור וזאת כדי להבטיח המשכיות ניהולית בסביבה עיסקית סבוכה.
חשוב לציין שוועדת איתור יכולה לשתק את הבנק למשך חודשים ולאור האווירה בבנק לא ברור כמה מועמדים חיצוניים ראויים ועדה שכזאת תצליח לאתר- ולראייה לקח לפועלים חודשים רבים לאתר מחליף לסמנכ"ל הכספים הפורש
בשורה התחתונה אי הוודאות הניהולית תמשך זמן מה כל עוד בנק ישראל ודירקוטריון הבנק יתבצרו בעמדותיהם השונות זו מזו.
המלצתו למניית הפועלים הופחתה ל"נייטרלי" לאחר הדו"חות האחרונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.