במסחר במט"ח בזירה המקומית, שוב התחזק היום (ד') השקל כנגד המטבעות הזרים המרכזיים, לאחר שגם אתמול צנח שערו כנגד השקל. נציין, כי המטבע האמריקני שבר את הרמה הטכנית החשובה של 4.1 שקלים, נסחר ונקבע מתחתיה. גם האירו נחלש היום מול המטבע המקומי, אך נותר מעל רמת 5.6 שקלים.
נציין, כי כשעה לפני קביעת השערים היציגים, הדולר צנח במסחר הבין-בנקאי ב-1.5% ויותר, אך לבסוף נקבע בהיחלשות מתונה יותר. אך לאחר קביעת השערים היציגים, שערו של המטבע האמריקני ממשיך לצנוח מול השקל, סביב רמת 4.01 שקלים.
חטיבת ההשקעות של סיטי פירסמה היום את סקירה על השווקים המתפתחים ובה פרק נפרד על כלכלת ישראל. כלכלני הבנק ערכו ביום שני פגישה עם ד"ר קרנית פלוג, מנהלת המחקר בבנק ישראל. לטענת כלכלני הבנק, קונצנזוס האנליסטים לאינפלציה בשנתיים הקרובות עומד על 2.4% בחודש אפריל לעומת צפי ל-1.7% בחודש מארס.
החששות מאינפלציה בישראל נובעות מהצפי לעלייה חדה במחירי הסחורות, גורם נוסף הוא שער החליפין של השקל מול המטבעות המובילים כשבנק ישראל הצליח בחודשים האחרונים להחליש את השקל מול המטבעות המובילים באמצעות רכישות מט"ח משמעותיות. סיבה שלישית לעלייה באינפלציה היא התכנון של ממשלת ישראל להעלות את המע"מ ב-1% ל-16.5%. סיבה אחרונה שציינה פלוג לעליית האינפלציה היא עודף היצע הכסף בישראל שעלה בשיעור שנתי של 51%.
פלוג ציינה בפני כלכלני סיטי כי שערו היציג של השקל הגיע לאיזון מול הדולר שלא כפי שהיה לפני כשנה. לאור הדברים שנאמרו, מעריכים כלכלני סיטי כי בנק ישראל ימצא בעתיד הקרוב כי אין צורך בהמשך רכישות המט"ח שעומדות היום על היקף של כ-100 מיליון דולר ליום.
בבנק מציינים כי ההפסקה הצפויה ברכישות המט"ח בשילוב של עלייה של 1.8% בתמ"ג ב-2009 וצפי לעלייה של 3.8% בתמ"ג בשנת 2010 ייצרו מצב שבו השקל יהיה מטבע אטרקטיבי להשקעה
בעולם נחלש בתקופה האחרונה הדולר כנגד המטבעות המרכזיים, היום בולטת הירידה של הדולר כנגד הין שיורד ב-0.6% ל-95.53.
זירת המט"ח: הדולר נחלש ב-0.728% ושערו היציג נקבע ב-4.091 שקלים. האירו נחלש ב-0.385% ושערו היציג נקבע ב-5.5918 שקלים
Easy forex: חזרה הקורלציה בין המטבע המקומי לבין הבורסה באחד-העם
הדולר המשיך להיחלש באופן אגרסיבי מול רב המטבעות העיקריים בשוק וקבע שיאים שלילים שנתיים מול הפאונד אנגלי והדולר האוסטרלי. האופטימיות שחזרה שלשום לשווקים הפיננסיים נמשכה גם אתמול אך באופן מתון יותר בעיקר לאחר פרסום נתוני התחלות הבניה ואישורי הבניה בארה"ב שנפלו לרמת שפל חסרת תקדים.
נראה היה ששוק הנדל"ן בארה"ב הגיע לתחתית מסוימת בחודשים האחרונים אך נתונים אלו הוכיחו שאולי הגרוע ביותר עוד לפנינו.היום שר האוצר האמריקאי גייטנר יישא דברים בכנס שיערך בוושינגטון ובשעות הערב המאוחרות יתפרסם פרוטוקול ישיבת הפד האחרונה.
היום גם השקל הצטרף למגמת המסחר העולמית והתחזק מול הדולר. שערו היציג של הדולר נקבע ברמה של 4.1210 נמוך ביותר מ 4 אגורות משערו ביום שני. היום חזרה גם הקורלציה בין המטבע המקומי לבין הבורסה באחד העם ועם התחזקות הבורסה בתל אביב כך גם התחזק השקל. רמת התמיכה הקרובה נמצאת ב 4.1000 ופריצה שלה כלפי מטה יכולה להאיץ את התחזקות המטבע המקומי מול הדולר.
כלל פורקס: התנודתיות מעידה כי ספקולנטים כבדים חזרו לפעול בשוק
מה שמאפיין את הדולר /שקל בשבועיים האחרונים היא תנודתיות חריפה שמסמלת שספקולנטים כבדים חזרו לפעול בשוק. תנודות של 5 אגורות ביום הפכו לדבר של מה בכך ואת המסחר בימים אלה כדאי להשאיר למקצוענים. בטווח הארוך יותר הצמד ממשיך לחפש כיוון , כאשר 4.17 היא נקודת מפתח להמשך העליות.
אתמול ראינו כי קרוב לרמה זו הייתה התנגדות חזקה. במידה וימשיך מסע הירידות הספקולטיבי רמת 4.09 היא המפתח לפני ירידה אפשרית נוספת לרמה הפסיכולוגית ב- 4 שקל לדולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.