זירת המט"ח העולמית לא אכזבה וסיפקה בשבוע החולף לא מעט דרמה ועניין בתנועות המטבעות המובילים. הדולר שהגיע לרמות שפל של ארבעה חודשים ביחס לאירו, וכחודשיים ביחס לין, אותת לנו שוב, כמה שברירית היא תפיסת המשקיעים ביחס אליו כנכס הגנתי.
הדבר בא לידי ביטוי באופן בולט בצלילתו של המטבע האמריקני במקביל לירידה במחירי האג"ח הממשלתיות הנקובות בדולר, וזאת לאחר ש-S&P, סוכנות דירוג האשראי העולמית, הנמיכה את התחזית עבור בריטניה מ'יציב' ל'שלילי', דבר אשר הצית מחדש את הספקולציה לגבי עתיד דירוגו של החוב האמריקני.
שתי שאלות עיקריות מטרידות עתה כל סוחר מט"ח:
1. האם תשמר הקורלציה בין מגמות הסיכון בשוק ההון לתנועת המטבעות?
2. והאם חל ערעור במעמדו של הדולר כנכס מקלט בטוח?
ב-FXCM ציינו לגלובס כי על רקע צניחתו של הדולר, מאותת השיקול הטכני על אפשרות של קביעת תחתית בטווח הקצר. "אך עם זאת צריך לזכור כי המגמה היא ידידתך ועל כן כדי לסוחרים לנקוט במשנה זהירות".
בבית ההשקעות מיטב הוסיפו כי מאז, התגברות ביטחון המשקיעים בשווקים, רמת התנודתיות נמצאת במגמת ירידה. "באופן מפתיע למדי, בשוקי המטבעות לא ראינו מהלך דומה. דווקא, אם יימשכו העליות בשוקי המניות, אנו צפויים לראות ירידה נוספת ברמת התנודתיות של השווקים, וזו צפויה להביא, ככל הנראה, גם לירידה ברמת התנודתיות של שוקי המטבעות".
לכן, סבורים במיטב כי אם אכן תחול ירידה במפלס התנודתיות, המטבעות אשר עשויים להנות מכך יהיו אלו הנושאים ריבית גבוהה כמו הדולר האוסטרלי, המטבע הניו-זילנדי או הקורונה השבדית. אך מנגד, עלולים להיפגע הין היפני, הפרנק השוויצרי וייתכן גם הליש"ט.
במקביל, האירו אשר התחזק באופן משמעותי כנגד הדולר, מעלה את השאלה האם מסע הטיפוס שלו אכן מקבע את מעמדו כמטבע חזק. ב-FXCM סבורים שהנחה שכזו שברירית, שכן המנוע מאחורי מסע הטיפוס התפתח עם הזמן: החל מאירועי הסיכון המתוכננים ועד לסנטימנט הספקולטיבי הכללי בשוק בנוגע לחוסנו של האשראי הלאומי.
"בחינה של המצטלבים חושפת כי האירו התחזק כנגד המדינות שנאבקות לשמור על יציבות ונחלש למול המטבעות נושאי התשואה הגבוהה. יש לראות בכך תזכורת למגמות הכלליות ששולטות בשווקים. השוק יבקש ללכת אחר המגמה שטומנת בחובה את ההשפעה הגדולה ביותר במרוצת הזמן". הוסיפו האנליסטים.
התנודתיות לא צפויה להרפות השבוע משוק המט"ח העולמי, ההיפך הוא הנכון, שכן השבוע צפויים להתפרסם בארה"ב מספר רב של נתוני מאקרו, דבר אשר עשוי להגביר ביתר שאת את התנודתיות בשוק המטבעות ולהכתיב את תנועת המסחר במטבע האמריקני, במקביל לכיוון המסחר בשוקי ההון.
נציין כי היום (ב') צפוי להתנהל מסחר דליל מבדרך כלל בשוק המט"ח העולמי, וזאת בשל חופשה בארה"ב. אך מחר (ג') צפויה ההתעוררות בשוק במקביל לפרסום מדד אמון הצרכנים האמריקני, 17:00, כאשר התחזיות המוקדמות מציירות תמונה אופטימית של עליית המדד לעבר 43 נקודות מ-39 נקודות בחודש הקודם. למחרת (ד') 17:00 שעון ישראל, יתפרסמו בארה"ב נתוני נדל"ן לגבי היקף מכירות בתים קיימים, גם כאן התחזיות המוקדמות צופות עלייה ל-4.66 מיליון מ-4.57 מיליון חודש קודם.
השבוע יחתם ביום שישי עם שני אירועי סיכון מרכזיים לשוק: עדכון התמ"ג לרבעון הראשון ונתוני הצריכה הפרטית. ההערכות המקדימות מדברות על עדכון כלפי מעלה ל-5.5%- מ-6.1%-, עובדה שתשקף שיפור בהשוואה לנתון מהרבעון הרביעי של 2008, אז נרשם גידול שלילי בשיעור 6.3%. הצריכה הפרטית צפויה להתעדכן ל-2% מ-2.2%.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.