בזירת המט"ח הגלובלית נסחר הדולר בהתחזקות ביחס למרבית המטבעות המובילים, האירו מאבד מולו כ-0.17% ונסחר תמורת 1.3968 דולר, אך עם זאת מצליחה הליש"ט לזקוף את ראשה כנגדו ומוסיפה כ-0.1% ל-1.5977 דולר.
נזכיר כי אתמול, עד לפתיחת המסחר בארה"ב, התחזק הדולר כנגד המטבעות העיקריים, אך תנועה זו השתנתה עם עליות השערים בוול-סטריט, בעקבות הזינוק שנרשם במדד אמון הצרכנים. לאור זאת נראה כי מגמות הסיכון של שוקי ההון עדיין משפיעות על סוחרי המט"ח.
"למרות שהמכירה של הדולר נבעה ממאמצי השוק לגוון ולהשקיע בנכסים בעלי תשואה גבוהה יותר, ישנן עדויות לכך שהספקולציות והסנטימנט משחקים כנראה תפקיד גדול יותר בהגדלת ההפסדים של המטבע האמריקני". ציינו היום ל"גלובס" במחלקת המחקר של FXCM.
בינתיים, נראה כי הכלכלה האמריקנית ממשיכה לספק נתונים אופטימיים לספקולנטים, כך לדוגמא הזינוק במדד אמון הצרכנים אשר פורסם אתמול, אין זה אומר כי בכך ניתן לסמן את סיומו של המשבר הנוכחי, אלא שניתן להשוות בין הפעילות במשק האמריקני לבין זו המתרחשת בכלכלות אירופה.
כך שלמרות שלא מדובר בהכרח על נתוני מאקרו חיוביים, נראה כי אלו בארה"ב קרובים יותר לאותת על שיפור כלשהו במצב הקיים, לעומת הנתונים ממרחב האירו ומבריטניה.
האירו נחלש ב-0.17% ל-1.3968 דולר * הליש"ט מוסיפה כ-0.1% ל-1.5977 דולר * הדולר מתחזק מול הין ב-0.22% ל-95.435 ין לדולר בודד * המטבע הניו-זילנדי יורד ב-0.2% ל-0.6213 דולר אמריקני * הדולר האוסטרלי נחלש בכ-0.23% ל-0.7857 דולר אמריקני
[לאתר המט"ח] [לטבלת שערים מצטלבים]
FXCM: נתוני המאקרו אינם תומכים בהתמתנות המיתון באזור האירו
הדולר היה ללא ספק המטבע הפעיל ביותר אתמול, אך האירו היה המטבע המעניין ביותר מבחינה פונדמנטלית. אינדיקטורים מובילים ומפגרים התווספו לוויכוח הפונדמנטלי - האם הבנק המרכזי של אירופה צריך לרכוש אג"ח או לא.
הדבר המפתיע בפרסומים אמש היה העובדה שהשקעות הון צנחו ב-7.9% (הרבה יותר מהצפי של 4.5%) והיצוא ירד ב-9.7% (פחות מהצפי). פרטים כאלה ידחו את ההתאוששות של הכלכלה ויקשו על מאמצי הבנק המרכזי לנקוט בעמדת מדיניות מוניטרית ניטרלית יותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.