הדולר חזר היום (ד') אל מתחת רף 4 השקלים. החל מהפתיחה וברוב שעות המסחר, המטבע המקומי נסחר בזירת המט"ח המקומית בהתחזקות מול שני המטבעות המובילים - הדולר והאירו. המטבע האירופאי עבר לזמן מה להיסחר בהתחזקות מול השקל, אך חזר להיחלש מולו - כך גם בקביעת השערים היציגים. הדולר נחלש לאורך כל יום המסחר מול השקל.
מגמת ההיחלשות של הדולר היום, ממשיכה את מגמתו של המטבע האמריקני מאתמול לאחר קביעת השערים היציגים ופקיעת האופציות על הדולר והאירו - בה שב וירד אל מתחת הרמה הפסיכולוגית של 4 שקלים.
בזירת המט"ח הגלובלית, הדולר נסחר במגמה מעורבת מול הטבעות המרכזיים. האירו נחלש מולו ב-0.6% ל-1.3913 דולר. הליש"ט מתחזקת מול המטבע האמריקני ב-0.1% ל-1.5971 דולר.
ביום ראשון הקרוב צפויה הממשלה לאשר את קביעת נגיד הבנק המרכזי, סטנלי פישר, בהתייעצות עם הוועדה המייעצת של בנק ישראל, על פיה יהיה רשאי הבנק למחזר מטבעות ושטרות בסכום של עד 60 מיליארד שקל. כיום עומד סך המטבע במחזור על למעלה מ-38 מיליארד שקל. בהתבסס על הגידול השנתי הממוצע של המחזור בשמונה השנים האחרונות (2001-2008), שעמד על 11.4%, הגיעו בבנק ישראל למסקנה כי אם ימשך קצב הגידול של השנים האחרונות, מחזור המטבע עשוי לעמוד על כ- 60 מיליארד שקל בתוך חמש שנים.
זירת המט"ח: הדולר נחלש היום ב-0.2% ושערו היציג נקבע ב-3.992 שקלים. האירו היציג נחלש ב-0.088% ונקבע ב-5.5469 שקלים.
כלל פורקס: בנק ישראל חייב למנוע המשך ספקולציה בוטה והמשך התחזקות השקל
אתמול בחן הדולר את רצינותם של הגופים הגדולים וניסה במשך היום לקבוע יתד
מעל 4 שקלים לדולר. הניסיון הראשון נכשל והצמד שב להיסחר מתחת ל-4 ש'.
בנק ישראל חייב להיות עם יד על הדופק על מנת לנסות ולמנוע המשך ספקולציה בוטה
והמשך התחזקות השקל. המשך היחלשות הדולר בעולם חייב להדאיג את מקבלי ההחלטות בבנק ישראל ולהאיץ בהם לקבל החלטות, אחרת נראה צלילה נוספת של השער.
אמש ראינו כמה כח יש לנתונים כלכליים להניע שווקים. מדד אמון הצרכנים המפתיע, הניע את שוק המט"ח תוך מספר דקות בצורה חדה. לאחר שבחצי השנה האחרונה אמון הצרכנים בארה"ב עמד על שפל מתמשך , עלה המדד בחודש מאי ל-54.9 נקודות - הנתון הגבוה ביותר מאז שיא המשבר בחודש ספטמבר 2008. זוהי גם העלייה הרביעית בגודלה מאז החל להימדד הנתון לפני 32 שנה.
פריקו: הציפייה להתאוששות הכלכלות מרחיקה מההשקעה בדולר כאי מבטחים
הציפייה להתאוששות כלכלות המערב עוד בשנת 2009 תורמת לעניין הגובר בחזרה לנכסים בעלי סיכון, דבר שבא לידי ביטוי בביקוש למניות, למטבעות בשווקים מתעוררים ועוד, דבר שבא לידי ביטוי במעבר מהשקעה בדולר שנתפס כאי מבטחים, אל עבר מטבעות אחרים כמו השקל. תחושת הביטחון מצד המשקיעים תורמת אף היא להיחלשות הדולר ברחבי העולם. אין שינוי בהערכתנו לפיה לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים, אולם מהלך זה עשוי ואף רצוי שיתנהל תוך תנודות שערים, כך שייסוף השקל אל עבר רמת 3.92 ש' עשוי לתמוך בתיקון שערים, אולם להערכתנו יעד השערים בשלב הנוכחי נותר בתחום 3.86-3.84-3.75. לאור העובדה כי היצע הכסף במשק הישראלי גדל בצורה חדה, לצד הציפייה להתאוששות כלכלית ברחבי העולם - דבר אשר צפוי להשפיע על הביקושים לחומרי גלם, כל אלו תומכים בחשש מהתחזקות הלחצים אינפלציוניים בטווח הבינוני.
Easy-Forex: הדולר בדרך לסיים את החודש הגרוע ביותר שלו השנה
המסחר בדולר שקל מושפע בעיקר ממגמתו בזירת המט"ח הגלובלית. הדולר נסחר בתנודתיות גבוהה מול המטבעות המרכזיים ביום המסחר המלא הראשון השבוע והוא בדרך לסיים את החודש הגרוע ביותר שלו השנה מול רב המטבעות העיקריים. היום שר האוצר האמריקני יישא נאום בוועידה כלכלית בארה"ב בשעות הערב. רמת התמיכה הקרובה לדולר נמצאת ב-3.95 ש', אך הרמה המשמעותית יותר שוכנת ב- 3.9 ש'. התנגדות ראשונה למטבע האמריקני נמצאת ב-4.02 ש' וב-4.05 ש'.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.