הדולר נשאר מתחת ל-4 שקלים: שערו היציג ירד ב-0.852% ונקבע ב-3.958 ש'; ירד בסיכום שבועי ב-0.05%

האירו נחלש ב-1.26% ל-5.476 שקלים וירד השבוע ב-0.82% ■ לאומי: "בהודעת הריבית צוינו סימני התייצבות שעשויים להביא להפסקת רכישות המט"ח" ■ פועלים: "ישנם מספר גורמים התומכים בהיחלשות השקל"

שבוע המסחר המקוצר בזירה המקומית ננעל בהתחזקות משמעותית של המטבע המקומי מול המטבעות המובילים. הדולר נותר מתחת לרמה של 4 שקלים בעוד האירו ירד מתחת לרמת ה-5.5 שקלים.

שיעור האבטלה במשק הישראלי זינק לרמה של 7.6% ברבעון הראשון של 2009, לעומת 6.5% ברבעון האחרון של 2008, כך הודיעה אתמול (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לפי הנתונים החדשים, בחודשים ינואר-מארס 2009 היה מספר המשתתפים בכוח העבודה האזרחי 3.005 מיליון, כך שמספר המובטלים עומד על 228 אלף מובטלים.

בסוכנות הדירוג מודי'ס, הודיעו אתמול כי למרות הגידול הניכר בגירעון של ארה"ב, הם קובעים אופק דירוג יציב לדירוג ה-"Aaa", הדירוג הגבוה ביותר שניתן לאגרות החוב של ממשלת ארה"ב. בסוכנות הדירוג מציינים לטובה את ההכנסה הגבוהה בממוצע לנפש בארה"ב, את מוסדות השלטון האיתנים והגמישות הכלכלית של המשק האמריקני. לדעת כלכלני סוכנות הדירוג, עם חלוף המשבר נראה התאוששות משמעותית של המשק האמריקני.

ביום ראשון הקרוב צפויה הממשלה לאשר את קביעת נגיד הבנק המרכזי, סטנלי פישר, בהתייעצות עם הוועדה המייעצת של בנק ישראל, על פיה יהיה רשאי הבנק למחזר מטבעות ושטרות בסכום של עד 60 מיליארד שקל. כיום עומד סך המטבע במחזור על למעלה מ-38 מיליארד שקל. בהתבסס על הגידול השנתי הממוצע של המחזור בשמונה השנים האחרונות (2001-2008), שעמד על 11.4%, הגיעו בבנק ישראל למסקנה כי אם ימשך קצב הגידול של השנים האחרונות, מחזור המטבע עשוי לעמוד על כ- 60 מיליארד שקל בתוך חמש שנים.

בזירת המט"ח הגלובלית, עבר הדולר להיסחר במגמה מעורבת מול שלושת המטבעות המובילים, האירו מתחז מולו ב-0.17% ל-1.3849 דולר. הליש"ט נחלשת מול המטבע האמריקני ב-0.25% ל-1.5914 דולר. הדולר מתחזק מול הין היפני ב-1.58% ל-96.845 ין לדולר.

שעור היציג של הדולר ירד היום ב-0.852% ונקבע ב-3.958 שקלים. האירו ירד היום ב-1.266% ושערו היציג נקבע ב-5.4767 שקלים. בחישוב שבועי, ירד הדולר ב-0.05% והאירו היציג, איבד מערכו 0.82%.

כלכלני הפועלים: "ישנם מספר גורמים התומכים בהיחלשות השקל"

להערכת כלכלני בנק הפועלים, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, הפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר ורכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל. בפועלים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך התמקדות בעיקר דולר, המהווה מטבע מקלט מרכזי במשבר הגלובלי.

לאומי: "בהודעת הריבית צוינו סימני התייצבות שעשויים להביא להפסקת רכישות המט"ח"

חצייתו של שער החליפין את רף ה-4 שקלים לדולר, הביאה גם להפעלת פקודות מכירה רדומות (סטופ-לוס) שהעצימו את המגמה. מנגד, התבטאותו הפומבית של נגיד בנק ישראל, כפי שצוטטה בתקשורת, מיתנה את המגמה האמורה. בהתבטאותו הדגיש הנגיד את חשיבות רכישות המט"ח וחשיבותו של דולר חזק, בפרט על רקע הימצאותו של המשק המקומי בעיצומו של מיתון. יחד עם זאת, בהודעת הריבית צוינו סימנים רבים להתייצבות המצב בארץ ובעולם והערכות לגבי חידוש הצמיחה לפני סוף השנה, עיתוי בו ניתן לצפות להפסקת רכישות המט"ח, דבר שעשוי לתמוך בהתחזקות השקל כבר בעיתוי הנוכחי.

Easy-Forex: רמת התמיכה המשמעותית לדולר נמצאת ב-3.9 שקלים

מבחינה טכנית, רמת התמיכה הקרובה לדולר נמצאת ב-3.95 שקלים אך הרמה המשמעותית יותר שוכנת ב-3.9 שקלים כשרמת התמיכה השלישית נמצאת ב-3.87 שקלים. התנגדות ראשונה למטבע האמריקני נמצאת ב-4.02 שקלים, רמה שנייה נמצאת ב-4.05 שקלים ורמת תמיכה שלישית נמצאת ב-4.07 שקלים.

[לאתר המט"ח]