ירידה חדה בהיקף קרנות חו"ל של פועלים ולאומי

קרן PAM של בנק הפועלים ניהלה בסוף הרבעון הראשון של השנה 1.1 מיליארד ד', לעומת 1.3 מיליארד ד' בסוף הרבעון הקודם ■ היקף הקרן המקבילה של לאומי, LGM, קטן באותה תקופה מ-175 מיליון ד' ל-155 מיליון דולר

ירידה חדה בהיקפי קרנות השקעה שמנהלים בנק לאומי ובנק הפועלים עבור לקוחות אמידים מהבנקאות הפרטית הבינלאומית. הקרנות המדוברות הן קרנות PAM של הפועלים ו-LGM של לאומי, והירידות החדות שנרשמו בהן נובעות מירידת השווקים לצד עזיבת לקוחות.

בסוף הרבעון הראשון ניהלו קרנות PAM 1.1 מיליארד דולר, לעומת 1.3 מיליארד דולר שנוהלו בהן בסוף 2008. טרם המשבר, בראשית 2008, ניהלו קרנות PAM כ-2.8 מיליארד דולר. גם קרנות LGM נפגעו כאמור מהמשבר. בסוף הרבעון הראשון ניהלו הקרנות 155 מיליון דולר, לעומת 175 מיליון דולר שניהלו בסוף 2008. בסוף 2007 ניהלו קרנות LGM 530 מיליון דולר. עם זאת, בלאומי מציינים כי מאז תום הרבעון הראשון עלו נכסי הקרנות ל-180 מיליון דולר.

PAM (Poalim asset management) היא חברה בת של בנק הפועלים הפועלת מבריטניה ואחראית לבחירה, שיווק ותמיכה מקצועית בכל הקשור למוצרי ההשקעה המוצעים ללקוחות הבנקאות הפרטית הגלובלית (BHI) של הבנק. זאת תוך שיתוף פעולה עם גופים פיננסיים בינלאומיים. בנוסף עוסקת PAM בניהול תיקים, פיתוח ושיווק מוצרי השקעה ומוצרים מובנים. PAM מוגדרת בהפועלים כנדבך מרכזי ביישום אסטרטגיית חו"ל של הבנק, והיא כפופה לראש החטיבה הבינלאומית, אלברטו גרפונקל.

LGM (Leumi global managers funds) היא חברה בת של לאומי הפועלת מלוקסמבורג מאז שנת 2004 ומנהלת שמונה קרנות השקעה בחו"ל. הקרנות מנוהלות בשיתוף פעולה עם קבוצת SEI הבינלאומית המנהלת מעל 130 מיליארד דולר, כשלאומי משווק את הקרנות ללקוחותיו.

SEI מתמחה בניהול קרנות בשיטת Manager Of Managers, שבה היא בוחרת את מנהלי ההשקעות המתמחים בשוק הספציפי שבו משקיעה כל קרן, ומפעילה אמצעי בקרה ופיקוח. מעת לעת מחליפה SEI את מנהלי ההשקעות לאור ביצועיהם. SEI כפופה לראש החטיבה לבנקאות פרטית ובינלאומית בלאומי, צבי איצקוביץ'.