בנק ישראל: "התייחסות האוצר לפיקוח על השכר - אחיזת עיניים"; האוצר: "נשמח להמשיך מגעים לקידום חוק בנק ישראל"

בנק ישראל בעקבות חשיפת "גלובס": "לצערנו, אחרי שלוש שנים וחצי של ניסיון לקדם את חוק בנק ישראל תוך שיתוף פעולה עם האוצר, אנו מגלים פעם נוספת שזווית הראיה של האוצר מעידה על חוסר הבנה ביחס לבנק מרכזי ועצמאותו" ■ האוצר: "לא ניתן לקיים שקיפות ומנהל תקין ללא פיקוח אחיד ואפקטיבי על השכר במגזר הציבורי כולו ללא יוצא מהכלל"

המלחמה בין האוצר לבנק ישראל מסתעפת בעקבות חשיפת "גלובס" אתמול. בנק ישראל ששמר על איפוק עד כה, מתעורר ומשיב מלחמה. "לצערנו, אחרי שלוש שנים וחצי של ניסיון לקדם את חוק בנק ישראל תוך שיתוף פעולה עם האוצר, אנו מגלים פעם נוספת שזווית הראיה של האוצר מעידה על חוסר הבנה ביחס לבנק מרכזי ועצמאותו ואינה משרתת את האינטרסים של המשק הישראלי".

"חבל שחוק כל כך חשוב למשק, בעיקר בעת הנוכחית שבה המשק מתמודד עם השלכות של משבר כלכלי, אינו מקודם" נכתב בתגובה החריפה. "בבנק ישראל מדגישים שבהצעת החוק החדשה לבנק ישראל יש מנגנון פיקוח חיצוני על השכר בבנק באמצעות ועדה מקצועית שמבטיח שקיפות ובקרה ציבורית על השכר. מערכת הפיקוח הנוכחית נכשלה מזה זמן כיוון שאינה יכולה לקחת בחשבון את הצרכים של בנק ישראל כגוף שלטוני חשוב במסגרת ניהול המדיניות הכלכלית בישראל".

"לצערנו, מערכת הפיקוח הנוכחית רק מעודדת התקפות תקשורתיות על בנק ישראל", נכתב בהודעה. "אנו מציעים למשרד האוצר להפסיק את הקמפיין התקשורתי שלהם ולהיכנס למשא ומתן כדי לקדם את החוק. אנו סומכים על מנכ"ל משרד ראש הממשלה, שהוסמך ע"י ראש הממשלה לקדם את החוק, שיגיש את המלצותיו בהקדם".

במשרד האוצר מיהרו להוציא הודעת תגובה: "האוצר ישמח להמשיך את המגעים לקידום חוק בנק ישראל בהמשך להבנות ולסיכומים שהושגו לאחר כשנתיים של דיונים ממושכים".

"עם כל הכבוד וההערכה לבנק ישראל ולתפקידו בכלכלה הישראלית, באוצר עומדים על כך שלא ניתן לקיים שקיפות ומנהל תקין ללא פיקוח אחיד ואפקטיבי על השכר במגזר הציבורי כולו ללא יוצא מהכלל".