זה לא סוד גדול ששוק הדיור בארה"ב שרוי במיתון עמוק. מאז שהתנפצה בועת המחירים ב-2006, צנחו מחירי הבתים בעשרות אחוזים. מדינות מסוימות סבלו יותר, מדינות אחרות סבלו פחות, אך דבר אחד בטוח - שוק הנדל"ן האמריקני נמצא תחת הרדאר של משקיעים נדל"ן, הן אמריקנים והן זרים.
אחת הערים העיקריות שמהוות מוקד השקעה מושך היא דטרויט. משקיעים מארה"ב ומחוצה לה נוהרים לדטרויט וחוטפים עשות נכסים בבת אחת, לעיתים במחירים מגוחכים שלא עולים על 10,000 דולר לבית. הבתים הזולים במיוחד זקוקים, כמובן, לשיפוץ, אך ברמות המחירים הנוכחיות המשקיעים מוכנים לספוג את עלות השיפוץ על מנת למכור את הבתים במחירים גבוהים יותר לכשיסתיים המיתון.
ג'רמי ברגס, העומד בראש חברת Urban Detroit Wholesalers, חברה המאתרת נכסי נדל"ן אטרקטיביים עבור משקיעים, אמר ל-CNN כי הוא מוצף בפניות מצד משקיעים אשר מחפשים נכסים זולים בדטרויט, על מנת לשפצם ולמכור אותם בעתיד.
"נוהרים אלי משקיעים מכל העולם", הוא אומר. "אישה אחת מליטא הגיעה לא מזמן לרכוש בית שני כאן".
מבין העסקאות הגדולות שבוצעו לאחרונה בעיר, רכש משקיע מקליפורניה לא פחות מ-178 נכסים, כאשר את רובם הוא קנה בבת אחת. והמחיר? ובכן, אותו משקיע שילם פחות מ-10,000 דולר לנכס, עבור רוב הנכסים.
ג'ייסון אימברוגליו, צעיר בן 29 אשר רכש עד כה 2 בתים, אמר ל-CNN כי "ההון הנדרש להשקעה בדטרויט הוא מאוד נמוך". לפני שנתיים הוא קנה בית צמוד קרקע דו-משפחתי עם 2 חדרי שינה ואמבטיה בכל בית, תמורת 12 אלף דולר בלבד. הוא הוציא 18 אלף דולר לשיפוץ הבית ו-10% מסכום הרכישה המקורי שולמו למתווך. כיום, לאחר שהשקיע קצת יותר מ-30 אלף דולר, הוא משכיר את הבית לשתי משפחות תמורת שכר דירה של 1,100 דולר למשפחה, מה שמניב לו תשואה דו ספרתית.
למעשה, מחיר הבית הממוצע בדטרויט עומד על 80 אלף דולר; אך המשקיעים מחפשים דווקא את הבתים הזולים, ולכן מחזור העסקאות בבתים אלה זינק ב-23% מאז אפריל 2008. לפי שעה מעדיפים המשקיעים להשכיר את הבתים לאחר ששופצו, אך לא מן הנמנע כי בעתיד, לאחר ששוק הדיור האמריקני יעמוד בחזרה על רגליו, ערך הבתים יעלה ואותם משקיעים יוכלו אף למכור את הבתים ברווח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.