יצרנית המזון השוויצרית נסטלה הורידה מהמדפים בארה"ב 47 סוגים של בצק לעוגיות במותג טול האוס, בשל חשש כי 66 מקרים של הרעלת מזון ב-28 מדינות קשורים לשימוש במוצרים.
על-פי הודעה שפרסמה שלשום (ו') מנהלת המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) באתר האינטרנט שלה, מחודש מארס הגיעו 25 בני אדם לבתי החולים עם סימפטומים של התכווצויות, שלשול והקאות. לפי דיווח ה-FDA, שבעה מהנפגעים סבלו מסיבוך שעלול לגרום נזק לכליות ואף למוות. עוד הוסיפו ב-FDA, כי ישנו "סיכון לשילוב עם חיידק אי. קולי".
נסטלה, שפועלת מווויי בשוויץ, פרסמה שלשום הודעה שבה נאמר כי ייתכן כי הרעלות המזון שדווחו לאחרונה נגרמו מאכילת בצק לא אפוי. "מטעמי זהירות יתר וחשש רב לצרכנים שלנו, הפסקנו אתמול את הייצור, ואנחנו מושכים הכל", אמרה רוז אוהירן, אחת מדוברות נסטלה, בראיון טלפוני שנערך שלשום. "עדיין אין לי נתון מוצק. הטווח רחב מאוד".
עדיין לא נמצא חיידק אי. קולי באף אחד ממוצרי נסטלה, אמרה החברה. חיידק אי. קולי נמצא בצואת אדם, וניתן להידבק בו באמצעות מגע עם מזון או מים מזוהמים, או ממזון שבו נגעו אנשים שלא רחצו את ידיהם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.