מיקרוסופט מאשרת: רכשנו את הקניין הרוחני של 3DV ב-34 מיליון דולר

הטכנולוגיה של 3DV לזיהוי תנועה בתלת-ממד, משולבת בפרויקט של מיקרוסופט לעולם המשחקים ■ הצצה ראשונה לתחומי הפעילות של המרכז למחקר ופיתוח של מיקרוסופט בישראל: "14 פרויקטי פיתוח שעתידים להפוך למוצרים של מיקרוסופט בשווקים חדשים"

שנה סוערת עברה על מרכז המו"פ הישראלי של מיקרוסופט . לראשונה לאחר שהוקם לפני כשלוש שנים וגדל מ-130 לכ-600 עובדים, נאלצה הפעילות של מיקרוסופט בישראל להתמודד גם עם הצד השלילי של צמיחה מהירה.

המרכז פיטר בינואר האחרון כ-50 מעובדיו, עובדים שהצטרפו אליו כירושה מחברת Gteko שנרכשה ב-2006. המרכז בישראל, כך מציינת מיקרוסופט, הוא מרכז הפיתוח האסטרטגי השלישי בעולם מחוץ לארה"ב.

במסיבת העיתונאים השנתית שערך היום (ב') מרכז הפיתוח העדיפו הדוברים, מסיבות מובנות, להתרכז בעיקר בצד הצמיחה המהירה ופחות להזכיר את עניין הפיטורים. "במרכז מתבצעים כיום 14 פרויקטי פיתוח, 12 מתוכם חדשים לחלוטין ועתידים להפוך למוצרים של מיקרוסופט בשווקים חדשים", כך אומר משה ליכטמן, נשיא מרכז הפיתוח הישראלי וסגן נשיא בחברה העולמית. החברה טוענת כי היא "נמצאת בתהליך גיוס של עובדים נוספים".

הפעילות במרכז מתרחבת

לצד השקות מוצרים חדשים, החברה התמקדה בשנה האחרונה בישראל גם בצדדים אסטרטגיים יותר וליכטמן מציין את ההשקעה בחברת N-Trig אותה הובילה מיקרוסופט בתחילת השנה וכן אמר לראשונה, באופן רשמי, כי "מרכז המו"פ סייע למיקרוסופט העולמית בתהליך רכישת הקניין הרוחני של חברת 3DV, ובעקבות כך גויסו עשרה מעובדי החברה לעבודה במרכז הפיתוח". ההתייחסות הרשמית של מיקרוסופט מגיעה מספר ימים לאחר שהממונה על ההגבלים העסקיים אישרה את העסקה. סכום העסקה הוא כ-34 מיליון דולר.

3DV, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי תנועה בתלת-ממד, עלתה לכותרות לפני כשבועיים כאשר מיקרוסופט השיקה בתערוכת המשחקים E3 את פרויקט נטאל, מערכת שמאפשרת לשלוט במשחקים רק בעזרת תנועות ודיבורים, ולפי הערכות פותחה גם על סמך טכנולוגיות של החברות הישראליות 3DV ופריים-סנס. ליכטמן לא היה מוכן להגיב ספציפית לגבי המעורבות של המרכז הישראלי בפיתוח המערכת ואמר כי "כשיהיה מה לספר - נעשה את זה".

כמו-כן, הודיע ליכטמן על הרחבת הפעילות במרכז לתחום חדש - Online - מעבר לעיסוק באבטחה ובטלקום, שהם תחומי הליבה של המרכז המקומי. התחום החדש יתבסס על הטכנולוגיה שרכשה מיקרוסופט מחברת "ידעת" לפני כשנה וחצי. בתחום זה צפויה מיקרוסופט לעסוק בעיקר בפרסום מקוון, תחום בו שאותו מיקרוסופט אמרה בעבר כי היא מתכננת להגדיל לרבע מהכנסותיה.

זו הפעם הראשונה בה המרכז המקומי מספק הצצה כלשהי לתחומי הפעילות באופן יותר נקודתי. אחד הפתרונות שהחברה חשפה היום כי הוא מפותח בישראל, הוא פתרון האבטחה החדש - Microsoft Security Essentials, שאמור להצטרף למערכת ה-Windows 7. המערכת מיועדת לאספקת הגנה למשתמש הפרטי מפני איומים באינטרנט.

מוצר נוסף אותו חשפה החברה הוא SMS Messenger, המוצר הראשון שפותח על-ידי קבוצת הטלקום במרכז ומיועד לקשר באופן שקוף בין בעלי טלפונים ניידים לבין משתמשי תוכנות מסרים מיידיים על המחשב האישי. הפעילות בתחום הטלקום, שמנוהלת על-ידי אבנר מור, מתרכזת בממשק שבין עולם האונליין לבין הטלפוניה.

הארכיטקט מגיע לישראל

האירוע השנה נערך על רקע הביקור בשבוע הבא של ריי אוזי, הארכיטקט הראשי של מיקרוסופט ומי שהחליף בתפקיד את ביל גייטס. אוזי צפוי לבקר בארץ בכדי לחפש חדשנות בין סטארט-אפים בתעשייה ובמרכז הפיתוח של מיקרוסופט עצמה. אחד המקומות בהן מנסה מיקרוסופט לספק את החדשנות הזו היא באמצעות "מעבדת החדשנות" שהשיקה במארס שעבר לצד מרכז המו"פ.

בחברה מציינים כי במעבדות כיום יש 15 חוקרים ויש כבר שתי יוזמות שיצאו מהמעבדה והפכו למוצרים של החברה. לדברי יורם יעקובי, סמנכ"ל הטכנולוגיות במרכז המו"פ ומנהל המעבדה, בין 4-6 פרויקטים רצים היום במקביל במעבדה. "לפחות שני פרויקטים הם בעלי פוטנציאל שוק משמעותי - כלומר, כאלו שכולנו נשתמש בהם", אמר.