בונוס נוגד אינפלציה

דרך אחרת להתכונן ולהתגונן מפני אינפלציה: להשקיע בחברות שמחלקות דיוודנדים

דילמה קשה עומדת בפני המשקיעים הסולידיים. מצד אחד, ירידות הריבית החדות, עם היקפי הדפסת הכסף העצומים וגורמים כלכליים נוספים צפויים להוביל את המשק לשיעורי אינפלציה גבוהים יחסית בעשור הקרוב; דבר שעלול לשחוק לגמרי את כספי החיסכון שלכם שישכבו באפיקים סולידיים.

מצד שני, ההשקעה במניות טומנת בחובה תנודתיות גדולה וסיכון לא פחות גדול. מה עושים? אפשרות אחת היא להשקיע בתיק מניות דיבידנד רחב ומגוון.

1. מה הן מניות דיבידנד?

הכוונה לחברות בעלות יחס דיבידנד משולם קבוע (הדיבידנד למניה מחולק ברווח למניה) ותשואת דיבידנד גבוהה (הדיבידנד למניה מחולק במחיר המניה). בשונה מאיגרות חוב, המשלמות סכום זהה מדי תקופה, הדיבידנד שמשלמות חברות דיבידנד, יגדל בהתאם לשיעור צמיחת הרווח של החברה.

כך, אם החברה מחלקת מחצית מרווחיה כדיבידנד, הדיבידנד למניה יגדל ב-10% אם רווחי החברה יגדלו ב-10%. לכך מומלצת השקעה בתיק המורכב ממניות של חברות דיבידנד גדולות ויציבות, כאלה שאינן צפויות לצמוח בשיעורים גדולים אבל גם לא צפויות להיפגע יותר מדי בעתות משבר.

2. איך לבנות ולנהל תיק מניות דיבידנד?

הרכיבו את תיק המניות שלכם מ-15-20 מניות דיבידנד טובות. מניות דיבידנד ישראליות תוכלו למצוא בקלות על-ידי הסתכלות על החברות המשתייכות למדד תל אביב דיבידנד 20, המאכלס את עשרים החברות בעלות תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר ב-12 החודשים האחרונים. דוגמאות לחברות כאלה הן בזק, מליסרון ורבוע כחול ישראל, אבל לא רק. מניות דיבידנד נוספות תוכלו לבחור בעזרת הכללים הבאים:

א. חברות גדולות בלבד. אל תתפתו להשקיע בחברות קטנות המציגות תשואת דיבידנד גבוהה. זה יכול להיות רווחי לזמן מה, אך רע מאוד בטווח הארוך אם החברה תיכשל. התרחקו גם מחברות הנשענות על חובות גבוהים מדי. במילים אחרות, הקפידו לבחור חברות יציבות ומוכרות בעלות ממדים גדולים.

ב. חברות הנסחרות במחירים סבירים. זכרו כי אתם עדיין רוכשים מניות, ולכן תפסידו כסף אם מחיריהן ירדו. אי לכך, על אף שאינכם צריכים לערוך ניתוח הערכת שווי מעמיק לכל חברה, חשוב שלא תקנו מניות הנסחרות ביוקר. בחנו לפחות שניים-שלושה מכפילים, כגון מכפיל שווי מאזני או מכפיל מכירות, על מנת לוודא שהם אינם גבוהים מדי ביחס לערך המגזרי הממוצע.

ג. גוונו בין המגזרים. השתדלו לבחור חברות ממגוון רחב של מגזרים, על מנת להקטין את השפעתו של מגזר ספציפי על התיק שלכם.

ד. יחס דיבידנד משולם קבוע. ודאו שהחברה מצהירה על מדיניות חלוקת הדיבידנד שבמסגרתו היא תשלם חלק משמעותי מהרווחים העודפים שלה מדי שנה (תוכלו לראות זאת בדוח השנתי של החברה). העדיפו חברות שמגדילות את שיעור חלוקת הדיבידנד עם השנים.

ה. תשואת דיבידנד גבוהה. תשואת דיבידנד גבוהה בשנה האחרונה זה נחמד, אבל לא מספיק. מומלץ לבחור בחברות המניבות תשואת דיבידנד גבוהה לאורך תקופה ארוכה יותר, ולכן העדיפו מניות בעלות תשואת דיבידנד המספקת אתכם לפחות בחמש השנים האחרונות.

ינון אריאלי מנהל את אתר "בורסה 4 יו" ניתן לכתוב אליו למייל yinon@bursa4u.com