מוסדות פיננסיים בארה"ב גייסו 89 מיליארד דולר באפריל-יוני

לפי נתוני חברת מחקרי השוק דילוג'יק המגזר העסקי האמריקני גייס 259 מיליארד דולר - פי שלושה מהסכום שגוייס ברבעון הראשון שעמד על 71.3 מיליארד דולר

פעילות ערה בשוקי ההון תמכה ברווחי הבנקים האמריקנים ברבעון השני של השנה שמסתיים היום (ג'), עם קפיצה גדולה בהנפקות של מניות ושל אג"ח, שעזרה לקזז את ההפסדים מהנכסים הרעילים, להערכת בנקאים ואנליסטים.

הבנקים יתחילו לפרסם את דוחותיהם הכספיים לרבעון השני בעוד שבועיים, ומנהליהם אומרים שהביצועים החזקים שנרשמו בחטיבות המסחר והחיתום ברבעון הראשון השנה התחזקו עוד יותר ברבעון השני.

גרפו עמלות

ההשלמה של מבחני העמידות שערך הממשל לבנקים הגדולים בארה"ב הציתה גל של הנפקות בוול סטריט, והמוסדות הפיננסיים גרפו עמלות גדולות מסיוע למוסדות יריבים לגייס הון כדי להשלים את ההון שהיה חסר להם, או את ההון שהם היו זקוקים לו כדי להחזיר לממשל את כספי הסיוע שלו.

ברבעון השני גייסו מוסדות פיננסיים סך של 89 מיליארד דולר ב-92 הנפקות - שיא במספר ההנפקות ברבעון זה מאז ומעולם ושיא שנתי בהיקף הדולרי של ההנפקות. סך גיוסי ההון בארה"ב בהנפקות מניות הגיע ברבעון השני ל-259 מיליארד דולר - יותר מאשר פי שלושה מהסך שגויס ברבעון הראשון, 71.3 מיליארד דולר, לפי נתוני חברת מחקרי השוק דילוג'יק.

מפנה חיובי במסחר באג"ח בתשואה גבוהה ושולי רווח גבוהים חריגים במסחר באג"ח תרמו גם הם למה שאחד ממנהלי וול סטריט כינה "הסערה המושלמת לבנקאות ההשקעות" ברבעון השני.

"הרבעון השני היה יוצא דופן לטובה", אמר ראש חטיבת שוקי ההון בבנק אמריקני. "נעים לחזור ולתמחר הנפקות". בנקאים במוסד מתחרה אמרו שהרבעון השני מצטייר כרבעון הטוב ביותר בפעילות שוקי ההון של הבנק שלהם.

השגשוג בשוקי ניירות הערך היטיב עם בנקים כמו גולדמן זאקס ומורגן סטנלי, שהמודלים העסקיים שלהם הועמדו בסימן שאלה בשיא המשבר, מאחר שהם היו בנקי השקעות שלא טיפלו בפיקדונות של לקוחות קטנים.

צריכים להיות מרוצים

"לגולדמן זאקס היה רבעון טוב מאוד. המשקיעים צריכים להיות מרוצים ממה שהם יראו", כתב ריצ'רד בוב, אנליסט ברושדייל סקיוריטיס. הוא הוסיף שגם מורגן סטנלי משפר את ביצועיו מפני ש"השיפור התפעולי צפוי להיות חזק יותר".

רוב הבנקים יסבלו ממחיקות של ערך נכסים רעילים. אנליסטים צופים החמרה בביצועי איגרות חוב שמגובות במשכנתאות מסחריות. כמה בנקים צפויים גם לרשום הפסדים חשבונאיים גדולים על האג"ח שלהם.