שבוע המסחר בשוק המט"ח המקומי החל היום (ב') בהחלשות קלה של המטבעות העיקריים כנגד השקל, אך אלו שינו כיוון ועברו להתחזקות מול המטבע המקומי - בהתאם למגמתו בזירת המט"ח הגלובלית. המטבע האמריקני אף חצה שוב כלפי מעלה, את הרף הפסיכולוגי של 3.9 השקלים ושערו היציג נקבע מעליו. גם האירו היציג נקבע לבסוף בהתחזקות מול השקל, כששינה כיוון מהיחלשות מוקדם יותר.
גם בזירת המט"ח הגלובלית הדולר מתחזק מול המטבעות המרכזיים - האירו נחלש מולו ב-0.46% ונסחר תמורת 1.389 דולר. הליש"ט נחלשת ב-1% ל-1.6144 דולר.
הכנסות המדינה ממיסים הסתכמו בחודש יוני ב-12.6 מיליארד שקל, ירידה של 12.4% לעומת 13.5 מיליארד שקל ביוני אשתקד. הירידה בהכנסות ממיסים תרמה להרחבת הגירעון הממשלתי. זה הסתכם ב-6.9 מיליארד שקל בחודש יוני, ומתחילת השנה עומד על 17.7 מיליארד שקל (לעומת עודף של 2.1 מיליארד שקל במחצית הראשונה של 2008). הגירעון הממשלתי ב-12 החודשים האחרונים הסתכם ב-35 מיליארד שקל.
כלכלני בנק ירושלים מציינים כי שילוב של אופטימיות זמנית בשוק ההון, נאומו של פישר לגבי חוסנה של הכלכלה בישראל, ומכירות דולר מסיביות ע"י גופים זרים הביאו לחולשה של הדולר מול השקל. למרות כל זאת, הם נאחזים בהערכות מלפני חודש, לפיהן הדולר צפוי להתחזק בחודשי הקיץ תוך תנודתיות גבוהה הן בארץ והן בחו"ל בעיקר בשל תיקון משמעותי כלפי מטה בשוקי ההון בארץ ובעולם. טווח המסחר לשבוע הקרוב הינו 3.84 - 3.95 שקלים.
בבנק אגוד העריכו כי בזירת המט"ח המקומית יושפע שערו של הדולר מקצב ההתאוששות של המשק. במידה והמשק יתאושש הר מהצפוי - בנק ישראל יפחית את ההתערבות במסחר במט"ח. באגוד מעריכים כי בטווח הקצר ימשיך להיסחר הדולר מול השקל ברצועה של בין 3.765 שקלים ל-3.965 שקלים. נקודת תמיכה קרובה לדולר נמצאת ב-3.84 שקלים ונקודת תמיכה רחוקה נמצאת ב-3.765 שקלים. נקודת התנגדות קרובה נמצאת ב-3.965 שקלים ונקודת התנגדות רחוקה יותר נמצאת ב-4 שקלים לדולר.
הדולר התחזק ב-0.824% ושערו היציג נקבע ב-3.916 שקלים. האירו היציג התחזק ב-0.1% ונקבע ב-5.443 שקלים
בנק ישראל: הדולר ינוע בטווח של 4-4.02 ש' במחצית השנייה
מדיוני החלטת הריבית לחודש יולי של בנק ישראל, עולה כי בעוד מספר חודשים צפויה האינפלציה לרדת לאמצע תחום היעד. בהנהלת הבנק סבורים כי הריבית תמשיך להיוותר ברמה של 0.5% בחודשים הקרובים, על מנת לעודד את הצמיחה במשק ולהוציא את הכלכלה מהמיתון. "הצמיחה תתחדש לקראת סוף השנה או בתחילת 2010", נמסר בפרוטוקולים.
בנק ישראל מעריך צמיחה שלילית של 1.5% במשק הישראלי השנה, ריבית נמוכה שתתחיל לעלות ב-2010. המודל הבסיסי של הנק מניח כי הדולר ינוע בטווח של 4-4.2 שקלים במחצית השנייה של 2009, וריבית בנק ישראל הממוצעת בשנה הקרובה תהיה 0.7%. באשרי לאינפלציה, זו צפויה להסתכם, לפי המודל, ב-2.4% השנה וב-1% בלבד בשנה הבאה.
Easy-Forex - שבירה מחודשת של רמת ה-3.9 ש' למעלה תשנה את מצב העניינים
הדולר נסחר ביציבות מול השקל תוך נטייה להתחזקות מולו והתרחק מרמת ה-3.85 ש'. המטבע האמריקני עדיין נסחר מתחת לרמת ה-3.9 ש', מה שמבחינה טכנית מעלה את הסיכוי להמשך החלשות המטבע לעבר רמות של 3.8 ש'. שבירה מחודשת של רמת ה-3.9 ש' למעלה תשנה את מצב העניינים.
כלל פורקס: ממשל אובמה שגה בהבנת המצב
ממשל אובמה שגה בהבנת המצב הכלכלי הגרוע. כך אמר אתמול ג'ו ביידן, סגן הנשיא, והתייחס לתחזית שלהם לכך שהאבטלה תגיע לשיא של 8%. שיעור האבטלה בארה"ב, חצה את הרף הזה כבר לפני כמה חודשים והגיע ביוני ל- 9.5%, נזכיר. "הנתונים עליהם ביססנו את מדיניותנו הכלכלית בינואר היו הקונצנזוס". אמר.
פריקו: המסחר במט"ח עומד השבוע בצל פתיחת עונת הדוחות של הרבעון השני
בזירה המקומית השקל ממשיך לשמור על חוסנו ונסחר סביב רמות השפל של הזמן האחרון. המסחר השבוע עומד בצל פתיחת עונת הדוחות של הרבעון השני של השנה במטרה לבחון את השפעת המצב הכלכלי על החברות השונות. החשש כי הראלי הארוך בשווקים לא נתמך בשיפור מהותי בכלכלה עשוי לגרום לירידות שערים בשווקים ולתמוך בהתחזקות מקומית של הדולר. אין שינוי בהערכתנו לפיה לשקל פוטנציאל התחזקות מרשים, אולם מהלך זה עשוי ואף רצוי שיתנהל תוך תנודות שערים להערכתנו יעד השערים בשלב הנוכחי נותר בתחום 3.86 ...3.84...3.75...ש'. פריצת רמות אלו תתמוך בהמשך התחזקות השקל אף אל רמות השפל הקודמות.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.