ירידות השערים ממשיכות לתמוך בדולר מול המטבעות המובילים

[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח] האירו מאבד 0.23% ונסחר תמורת 1.3866 דולר; גם הין כנכנס הגנתי צובר רווחים בשל ירידות השערים, הדולר נחלש כנגדו ב-0.47% ל-94.182 ין

בזירת המט"ח הגלובלית ממשיך הדולר במסעו צפונה ביחס למטבעות המובילים, זאת לנוכח ירידות השערים בשוקי העולם, האירו נחלש בכ-0.23% ונסחר תמורת 1.3866 דולר, הדולר נחלש מול הין ב-0.47% ל-94.182 ין, והליש"ט מאבדת כ-0.16 ל-1.6054 דולר.

כפי שכבר ציינו בתחילת השבוע, ירידות השערים בשוקי המניות תומכות למעשה בנכסים ההגנתיים, עליהם נמנים מטבעות כגון הדולר והין. שני מטבעות אלו נסחרו בתנודתיות אמש אך את סיומו של יום המסחר בוול-סטריט סיכמו כאשר ידם על העליונה ביחס למרבית המטבעות המובילים.

לוח פרסום נתוני המאקרו הדליל היום בארה"ב, יפנה את מרב תשומת הלב של סוחרי המט"ח לועידת ה-G8, אשר תפתח היום.

שניים מן המטבעות המובילים אשר בלטו אמש בהפסדיהם ביחס לדולר, היו הליש"ט והדולר האוסטרלי: הליש"ט הנתונה ביומיים האחרונים תחת לחץ מכירות כבד, סופגת מהלומה לנוכח נתוני המאקרו המדאיגים לגבי מצבו של המשק הבריטי: התפוקה התעשייתית שירידה ב-0.6% לעומת צפי לעלייה של 0.2%. חיזקה למעשה את ההערכות כי הבנק המרכזי של אנגליה יודיע בקרוב מאוד על הרחבת הצעדים הכמותיים במטרה לתמוך במשק הבריטי המקרטע.

הדולר האוסטרלי נחלש באופן חד אמש לנוכח שנאת הסיכון ונטישת המסחר במטבעות הקרי-טרייד. בנוסף לכך הגיב המטבע לאיתותים מצד הבנק המרכזי לגבי הפחתות ריבית נוספת, זאת לאחר שהודיע הבנק כי הוא משאיר את הריבית ברמה של 3%.

לטבלת שערי חליפין]